kojak_ct Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Wszystko się zgadza, tylko MS twierdzi, że to przez nowy pulpit, który działa cały czas w 3D. Jeśli po przełączeniu na podstawowy wydajność nie wzrośnie to jest jedna tylko odpowiedź: MS jak zwykle wciska ludziom ciemnotę! Zresztą nie pierwszy raz. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Zbieram szczękę z podłogi :blink: Zainstalowałem build'a 5840 w wersji Home Premium. Z czystej ciekawości uruchomiłem Media Center, odpaliłem skanowanie kanałów TV. O_o działa, wszystkie kanały znajduje, obraz bardzo dobry, z dźwiękiem zero problemów. Dodam, że do tunera Sapphire Theatrix Theater 550 Pro - nie instalowałem żadnych driverów. Vista sama zainstalowała odpowiedni driver, odpowiednie kodeki zostały zainstalowane, Media Center bez problemu współpracuje z tunerem i nagrywa, żadnych przycięć, spowolnień jak w PC 3/4 :D RESPEKT, chylę czoła przed koderami z MS. Odpalenie tego tunera na PowerCinema 3/4 to istna katorga. Windows XP Media Center też nie lepszy z powodu błędnego przypisania PAL B/G zamiast D/K. A to dowód: Już kocham ten systemik :wink: Edytowane 8 Listopada 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Link 1: http://go.microsoft.com/?linkid=5749491 Link 2: http://go.microsoft.com/?linkid=5749492 On the evening of Tuesday, 5th of December, we hope that you will be part of the biggest ever tech event in the history of Microsoft Ireland: the Tech Community Launch of Windows Vista, 2007 Office System and Exchange Server 2007. - When: Evening of Tuesday, 5th December 2006 - Where: Croke Park Conference Centre, Dublin This two-hour tech evening event will cut right to heart of what you need to know about all these new products: - Learn about Vista, Office 2007 and Exchange 2007 from our technical keynote speakers. - Chat to the experts and get your questions answered. - Have a look at the new features and get your hands on the products themselves to try them out. - Best of all, all attendees will receive a full, free license for Vista Home Edition along with other evaluateuate software. In order to facilitate people travelling from outside the city, we have organised two sessions from which you can choose - just pick what time suits you best. Places are limited and, as is usual when we give away free software, they fill up fast - so make sure to book your place early! Byc moze zrobia tez cos takiego dla Polski. W kazdym razie w zwiazku z faktem, ze jest tu pare osob z Irlandii - wklejam info. Darmowa Vista dla uczestnikow droga nie chodzi ;) Zapisalem sie na 20:30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 A czemu akurat w irlandii tak zrobili ?? I czemu w Polsce mieli taką promocje zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 A czemu akurat w irlandii tak zrobili ?? I czemu w Polsce mieli taką promocje zrobic ?? nie wiem dlaczego :) dostalem newslettera, wiec przekazuje info. sama konferencja z okazji premiery Windows Vista - dlatego mysle, ze w PL tez taka impreza moze sie odbyc. badzcie czujni ;) BTW - Windows Vista bedzie w wersji Home Premium do wyboru 32/64bit. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Słyszałem, że jeżeli zainstaluje tą wersje visty co była do sciagnięcia na stronie microsoftu to nie będzie to nielegalne - że będę mieć normalny legalny system, czy to prawda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Nick126 Wszystkie oficjalne wersje beta udostepnione dla ogolu na stronach MS sa po zainstalowaniu wpelni legalne az do wygasniecia ,czyli bodajrze do konca czerwca 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zapisalem sie na Viste Irlandzka na 05/12/2006. Jak i skad ja sciagnac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 ukazała się nowa wersja 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) zapewne jest to final :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 ukazała się nowa wersja 6.0.6000.16386 (vista_rtm.061101-2205) zapewne jest to final :) tak final :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 2 miesiące przed premierą ? no ciekawe ciekawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 2 miesiące przed premierą ? no ciekawe ciekaweJak ciekawe ? przecież przed premierą miała być firmom udostępniona... masz cytat arytkułu z purepc :D Niedługo bo już 30 listopada system zostanie oficjalnie pokazany światu w wersji finalnej, na razie tylko dla firm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Ma być podobno w przyszłym tygodniu w MSDN :lol2: Czyli legal Vista za free (dla tych co maja podpisane ;x), ale nie uwierzę dopóki nie zobaczę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Ma być podobno w przyszłym tygodniu w MSDN :lol2: Czyli legal Vista za free (dla tych co maja podpisane ;x), ale nie uwierzę dopóki nie zobaczę :rolleyes:na bank ma byc w MSDN Vista? wszystkie wersje czy tylko HOME 32/64? bo bym sobie zapodal taka Viste z uczelni skoro moge to czemu nie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Jedno ale.. na poczatku bedzie tam tylko Vista w wersji na CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 lol i juz jest fix na aktywacje... Microsoft i ich zabezpieczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 na bank ma byc w MSDN Vista? wszystkie wersje czy tylko HOME 32/64?No Windows 2003 jest bez najmniejszych problemów, a on jest trochę droższy niż Vista. Więc pewno będzie Ultimate, bo czemu nie... Albo Vista dla firm... Business? Nie mam pojęcia jaka nazwa, ale na pewno najlepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Zapisalem sie na Viste Irlandzka na 05/12/2006. Jak i skad ja sciagnac? Jak bys czytal uwaznie, to bys wiedzial, ze to zapisy na konferencke w Irlandii, podczas ktorej rozdaja uczestnikom Viste ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 To nie oplaca mi sie jechac po moja kopie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 A ja chciałem wrócić na moment do tej akcji MS: kupujesz XP teraz i dostajesz kupon na Vistę porównywalnego rodzaju. Ale jak rozumiem gdy kupię XP Prof PL 32-bit (nie ma PL 64-bit) to będę mógł kupić Vistę Enterprise(?) ale w wersji 32-bit a nie 64-bit? Zależy mi na 64-bit w przyszłości. Na razie używałbym XP aż by się wyklarowała sytuacja ze sterownikami pod 64-bit ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 No wlasnie najlepsze jest ze o tym czy 32/64 nie pisza. http://www.microsoft.com/poland/windowsvis...essupgrade.mspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) Można wybrać 32/64 bit Prawdziwy koszt przesyłki ma wynieść 15 Euro a nie 10 Euro Jednak radzę Wam się wstrzymać. Zakupiłem Windows XP Media Center Edition z kuponem w Komputroniku. Na liście nie ma wyboru Media Center > Vista Home Premium. Dzwoniłem dwa razy do MS w tej sprawie. Zakupiłem Windę z nową licencją COA, ale kompa złożyłem sam. Nie mogę podać producenta i numeru seryjengo. Konsultantka z MS do tego się przyczepiła. Chcę mieć Vistę legalne, ale zrobił się z tego kompletny burdel. Nikt z MS w Wawie nie wie czy właściciele COA zostaną objęci promocją nawet jeśli mają kupon. Ci którzy kupili firmowy sprzęt Lenovo, HP, Dell podają model, numer seryjny i po problemie. Komputronik stara się całą sytuację wyjaśnić i wyprostować. A ja czuję się prawie oszukany :sad: PS. Otrzymałem taki kupon jak ten: Edytowane 11 Listopada 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Zakupiłem Windę z nową licencją COA, ale kompa złożyłem sam. Nie mogę podać producenta i numeru seryjengo. Konsultantka z MS do tego się przyczepiła. Chcę mieć Vistę legalne, ale zrobił się z tego kompletny burdel. Nikt z MS w Wawie nie wie czy właściciele COA zostaną objęci promocją nawet jeśli mają kupon. Ci którzy kupili firmowy sprzęt Lenovo, HP, Dell podają model, numer seryjny i po problemie. Komputronik stara się całą sytuację wyjaśnić i wyprostować. A ja czuję się prawie oszukany :sad: Ten bałagan dotyczy wszystkich wersji COA? Także XP Prof? :? XP Prof 32bit i Vista Business 64bit byłoby najlepszym rozwiązaniem .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) Tzn. zaczęło się od tego, że centrum w Polsce jest poinformowane o tego typu promocji dla klientów którzy zakupią firmowy komputer z logo Vista Capable. Stąd możliwość wyboru na stronie aktualizacyjnej: Kupon Tak/Nie. "Składaki" nie mają jako takiego producenta, numer seryjny jaki można podać też nie wiadomo (ja bym podał s/n płyty głównej). Dlatego MS Polska nie wie co w tej sytuacji zrobić. Polecono mi poczekać i spróbować 13 listopada. Ale jak mam próbować jeśli na liście nie ma Windows XP Media Center :?: Uderzyłem na dwa fronty: Komputronik - na ich stronie nie ma szczegółowej informacji i linka do regulaminu. Nawet na tym kuponie nie informacji co ma zrobić użytkownik składaka. W poniedziałek mam zadzwonić do MS może już będą mieli rozwiązanie tej idiotycznej sytuacji... Przy okazji, na Allegro sprzedają Windy Pro i Home z kuponem, też nie podają szczegółów. Klient kupi, to niech się klient martwi. :mur: Utknąłem na tym: Edytowane 11 Listopada 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 Utknąłem na tym:A nie da się wpisać w "Model PC" i "Numer seryjny" czegokolwiek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 (edytowane) Obawiam się, że to "czegolowiek" może stanowić problem np. podczas ewentualnej kontroli. Może model i numer seryjny będzie na nowej nalepce od Visty (zadałem to pytanie MS ale nie byli w stanie udzielić mi odpowiedzi). W końcu czas oczekiwania 6-8 tygodni, a sama Vista już trafiła do tłoczni. Jeśli wpiszę cokolwiek to może stracę szansę, numer z kuponu straci ważność jeśli spróbowałbym jeszcze raz. Np. na laptopie mam model i numer seryjny na nalepce razem z s/n do XP Pro. W poniedziałek/wtorek powinienem wiedzieć coś więcej. Jeśli WMCE będzie na liście to zarejestruję się na Home Premium. Edytowane 11 Listopada 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Na stronie do ktorej podalem linka jest napisane: Dla tych z Państwa którzy w okresie promocji zakupili komputer firmy: * Incom * Action * NTT * Vobis * Optimus * PCF Procedura wygląda następująco: 1. Po premierze system operacyjnego Microsoft Windows Vista należy odwiedzić stronę internetową http://upgradeweb.moduslink.com/vista 2. Na tej stronie zostaną Państwo poproszeni o przedstawienie dowodu zakupu z odpowiednią datą (faktura lub rachunek) oraz klucz aktywacyjny posiadanej kopii systemu operacyjnego Microsoft Windows XP. 3. Dalsze kroki w których dokonacie Państwo płatności za przesyłkę będą opisane na stronie tej samej stronie internetowej. Dla reszty naszych klientów, którzy zakupili zestawy komputerowe uczestniczące (należy zapytać sprzedawcy) w promocji Express Upgrade, ale w innej firmie niż wymienione wyżej, procedura jest nieco odmienna. Dobija 'zakupili zestawy'. A zapomnieli ze mozna samemu byc producentem i kupic oem z kuponem bez sprzetu. No i procedura nieco odmienna ale jaka nie wiadomo. 'Niezly burdel tu macie, siostry' ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Dla reszty naszych klientów, którzy zakupili zestawy komputerowe uczestniczące (należy zapytać sprzedawcy) w promocji Express Upgrade, ale w innej firmie niż wymienione wyżej, procedura jest nieco odmienna Mam nadzieję, że w poniedziałek MS albo KT poinformuje mnie jak wygląda ta odmienna procedura w tym dla składaczy. Albo podrobię fakturę :twisted2: Edytowane 12 Listopada 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) a teraz zagadka dla naszego mistrza forumowego d/s okien - SGJ jak wyłączyć w Vista ten komunikat w prawym dolnym rogu o wersji systemu? dodam, że sztuczka z rejestrem nie działa - klucz PaintDesktopVersion defaultowo jest ustawiony na 0, mimo tego wersja się cały czas wyświetla... Edytowane 12 Listopada 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Jaka wersja visty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...