Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

A ja zainstalowalem ostatnie stery do Audigy2 ZS ze strony SB i niby wszystko ladnie dziala. Jedyny problem jest taki ,ze jak slucham muzyki albo ogladam filmy jest dziwny poglos. Jakby na stale wlaczony byl jakis efekt (studni/albo concert hall) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

dziena zecz mi się stała..

Zainstalowałem Vmware workstation i mój naped DVD-RW nie czyta nic. jak chce przejzec pliki z płyty to wywala "aplication not found" a vmware czyta bez problemu.. nie wiem od kiedy to jest, byc moze juz przed instalacją vmware tak juz było.. Co zrobic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukajka dwa razy zwróciła mi tylko biały ekran, więc spytam: Czy w wersjach home basic a najlepiej starter będzie można jakoś odblokować aero glass? W wypadku tej drugiej, czy będzie można włączyć język polski?

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem Viste na drugiej partycji a teraz...

Nie moge sie jej pozbyc, nie moge skasowac katalogów:windows i program files.

Probowalem juz Unlockerem,Kilboxem i z trybu awarayjnego nie moge foramtowac tej partycji bo nie mam co zrobic z danymi.

Jest moze jeszcze jakis inny sposob na pozbycie sie tego nowego dziela Microsoftu :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele się mówi o tym jak to Vista spowalnia gry. Mówi się też, że to przez stale obecny w tle Aero, który zjada część zasobów. Jakie są fakty? Bo jeśli faktycznie tak jest to nie mam zamiaru marnować zasobów na Vistę, chcąc pograć sobie w Gothic'a 3. Czy zabicie explorer.exe pomaga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

u mnie vista robi w 3dmarku 2003 bez podkrecania grafy 10800pkt, a windows xp jakies 11300, wiec roznicy duzej nie ma...

jednak dla visty 1GB ramu to STANOWCZO za mało... podczaz tworzenia obrazu płyty na dysk zjada 86% z 1GB ramu (dual):

Dołączona grafika

Na dniach kupie 2GB ramu..

PS. Jak z tym podkręcaniem grafy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z najnowszym Bulidem Subedita. Wiem że ten progs się sypał na Viście ale jest wersja z 24-12-2006 (4056) więc stosunkowo nowa. rzy próbie odpalenia jakiegokolwiek filmu na ekranie pojawia się ikonka: brak obrazu (przekreślony kadr filmu). Dodam tylko, że w WMP wszystko śmiga. Mam najnowszy Klite Codec. Co robić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co?

Przeciez wyraznie napisane jest na stronie programu ze ta wersja nie dziala w Viscie.

Pod vista prawidłowo i bez zadnych problemów działa Media Player Classic.

Spoko, jak ściągałem subedita to z innej strony, bo "firmowa" leżała - nie mogłem tego doczytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

paanowie, co z podkręcaniem grafy.....

A co do tych pendrive.... jak dam opcje zeby przyspieszył mi system to co on robi... zwieksza ilosc pamieci ram czy robi to mu za jakąs pamiec podręczną??

Podłączyłem pena 512 i jeszcze raz postanowiłem utworzyc obraz iso płyty na dysku... zuzycie pamieci ram było takie samo ale za to system nie zamulał..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Zainstalowałem Viste RC1. Zarówno instalacja jak i zachowanie systemu jest bezproblemowe. Jedyną wadą jest brak internetu. Jestem podłączony do routera poprzez zintegrowaną kartę sieciową. System wykrywa sieciówkę i instaluje do niej sterowniki. Na pasku, obok zegara, pojawia się ikonka połączenia sieciowego. "Komputerki" mrugają, wysyłane i odbierane są jakieś pakiety. Z poziomu przeglądarki mogę zalogować się normalnie na router, ale pingi na inne strony nie działają. Dziwi mnie natomiast fakt, że kreator sieci nie pozwala wykorzystać do łączenia się z internetem karty sieciowej (tylko modemy). Klikając na ikonkę połączenia sieciowego mogę odczytać adresy serwera DNS, przydzielony mi przez router adres IP itd. Próbowałem ręczenie wpisać adres serwera DNS w połączenia sieciowym, ale internetu ciągle brak. Może ktoś wie, jak sprawić aby internet zaczął działać ?? Z góry dzięki za info !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś pojawiła się w ofercie hurtowej.

cena wersji 32/64 jest taka sama więc nie będę rozróżniał.

cena brutto dla końcowego użytkownika to:

wersje OEM:

MS Windows Vista Home Basic Polish 1pk DVD - 342 zł

MS Windows Vista Home Premium Polish 1pk DVD - 389 zł

MS Windows Vista Business Polish 1pk DVD - 550 zł

MS Windows Vista Ultimate Polish 1pk DVD - 730 zł

ciekawe, że na infolinii 0 801 308 801 uzyskałem informację, iż w umowie jest zapis który mówi, że użytkownik może zamiennie korzystać z dowolnej wersji "bitowej" (oba nośniki są dostarczane).

więcej informacji na ten temat tutaj:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=223838

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie wiecie, czy zmieniło sie coś w kwestii możliwości aktywacji tylko na jednej płycie głównej i utracie legalności po jej wymianie? Jeśli tak to, chętnie skuszę się na łoryginał. ;-)

osobiście nie spotkałem takiego przypadku. aktywujesz telefonicznie i normalnie mówisz, że wymieniłeś płytę na gwarancji. facet najpierw pyta na ilu komputerach zainstalowana jest kopia systemu, a Ty odpowiadasz, że na tym jednym na którym masz naklejony certyfikat. w zamian on podaje Ci kod aktywacyjny. swoją drogą widziałem wiele przypadków w których jedna kopia okien oem aktywowała się na bardzo różnych konfiguracjach bez najmniejszego problemu. z tego co pamiętam to oficjalnie dopuszczają chyba ok 5 zmian w konfiguracji ale tak serio to nie sądzę, że będą robić problem jak przekroczysz tą liczbę. zauważyłem też dziwną zależność że problem z aktywacją najczęściej pojawia się po wymianie dysku ale może to złudne wrażenie - nie wiem :-|

Edytowane przez dymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekaw czy Moduslink nie leci sobie wkulki, w piatek dokladnie 12 stycznia wyslalem maila z zalcznikami jesli chodzi o dowod zakupu+kupon uprawniajacy, i wplacilem tego samego dnia kase, a od nich nic nie przyszlo a na stronie o sprawdzaniu nic sie nie zmienilo od zlozenia zamowienia. Inni na tym forum pisali ze ok 5-6 dni i odsylali maila iz dostali informacje...., w niedziele wyslalem drugi raz maila i cisza wie ktos cos moze na ten temayt lub taki sam problem

?

Jestem ciekaw czy Moduslink nie leci sobie wkulki, w piatek dokladnie 12 stycznia wyslalem maila z zalcznikami jesli chodzi o dowod zakupu+kupon uprawniajacy, i wplacilem tego samego dnia kase, a od nich nic nie przyszlo a na stronie o sprawdzaniu nic sie nie zmienilo od zlozenia zamowienia. Inni na tym forum pisali ze ok 5-6 dni i odsylali maila iz dostali informacje...., w niedziele wyslalem drugi raz maila i cisza wie ktos cos moze na ten temayt lub taki sam problem

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi