Grimlock Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Tzn. dla dwóch aktualizacji otrzymałeś już podany termin dostawy i nr awb :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) Nie, ale status zmienił się na TT Advance zweryfikowany cokolwiek by to znaczyło ;) http://www.komputronik.pl/katalog.php?kat=5419 Edytowane 23 Stycznia 2007 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Jak wyslalem maila z lekkim opieprzem do moduslinka to moje pierwsze zamowienie (home advanced) nastepnego dnia mialo Status zamówienia : COA zweryfikowany. Drugie, które w sumie 2 tygodnie temu wysłałem od razu z mailem ze skanami i przelewem za przesyłkę (business) bez zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Nie mówiąc o zamykaniu systemu, które u mnie trwa pewnie dłużej niż pół minutyto akurat umnie trwa jakies 10 sekund Pytanie do ludzi z dwurdzeniówkami szczególnie od AMD, czy w Viscie poprawiono wydajność systemu z wykorzystaniem 2 jaj, czy nadal to kuleje ??a w xp byly problemy??jakos nie zauwazylem Czy w wersjach home basic a najlepiej starter będzie można jakoś odblokować aero glass?to zainstaluj sobie odrazu taka wersje z aero - bo legalny starter + lewe aero = lewy system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 A nie wiecie, czy zmieniło sie coś w kwestii możliwości aktywacji tylko na jednej płycie głównej i utracie legalności po jej wymianie? Jeśli tak to, chętnie skuszę się na łoryginał. ;-) W odpowiedzi na liczne głosy użytkowników obawiających się restrykcyjnej polityki względem aktywacji oraz zmian w licencjonowaniu jakie przyniesie Windows Vista Microsoft postanowił jednoznacznie wyjaśnić tę kwestię. W wywiadzie dla serwisu bit-tech przedstawiciel Microsoft z działu licencjonowania zapewnił, że zaawansowani użytkownicy i entuzjaści wymieniający często sprzęt nie będą dotknięci nowymi regułami bardziej, niż to było w przypadku Windows XP, a nawet napotkają mniej problemów.Microsoft powiedział, że Windows Vista będzie wymagała ponownej aktywacji wtedy i tylko wtedy, gdy wykryje zmianę dysku twardego oraz jeszcze jednego innego komponentu komputera. Nie będzie zatem problemu z wymianą procesora, pamięci RAM, karty graficznej czy pozostałych kart rozszerzeń.Bardzo dobrą wiadomość zawiera jednak druga część oświadczenia Microsoft: po zmianie wymagającej ponownej aktywacji (np. po zakupie nowej płyty głównej) użytkownik będzie mógł aktywować system jeszcze raz - limit wyniesie 10 aktywacji. Ewentualne problemy mogą wystąpić dopiero po jego przekroczeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 emgie To dotyczy BOX czy OEM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 I podałbyś jeszcze źródło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 emgie To dotyczy BOX czy OEM? a to box'y sie aktywuje?? boxa mozesz przenosic dowolnie miedzy maszynami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 a to box'y sie aktywuje??Aktywuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) Słuchajcie, nie mogę pobrac żadnych aktualizacji. Przy próbie, wypluwa mi taki błąd: Używam wersji RC1, bulid 5728. Jakieś wskazówki? UPDATE. Z tego co znalazłem w sieci, wynika, że nic nie da się z tym zrobić. Edytowane 23 Stycznia 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 380 złoty ma Premium wersja kosztować, to biorę odrazu! Mam pytanie, odnośnie różnych wersji! Mają one być aktywne w zależności od klucza tak? Teraz jak będzie z wersjami 32 bity i 64 bity! Czy te wersje będą też na krążku, czy będą na pudełkach pisać, czy może instalator sam wykryje czy procesor obsługuję tryb 32 i 64! Dzięki wielkie, to mnie nurtuje.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 380 złoty ma Premium wersja kosztować, to biorę odrazu! Mam pytanie, odnośnie różnych wersji! Mają one być aktywne w zależności od klucza tak? Teraz jak będzie z wersjami 32 bity i 64 bity! Czy te wersje będą też na krążku, czy będą na pudełkach pisać, czy może instalator sam wykryje czy procesor obsługuję tryb 32 i 64! Dzięki wielkie, to mnie nurtuje.. zadzwoń sobie pod 0 801 308 801 i wybierz informację handlową :idea: uprzedzam, że oni sami nie są pewni - dziś na przykład dowiedziałem się, iż nie ma jeszcze oficjalnej polskiej licencji tzn. info. handlowa nie ma jeszcze do niej dostępu i pewne sprawy są niejasne. zapewniono mnie jednak, że będzie w niej klauzula która mówi, iż klient ma prawo zamiennie korzystać z wersji 32 i 64 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 W sklepie internetowym firmy Vobis można już zamawiać systemy Windows Vista oraz pakiety biurowe Microsoft Office 2007 w wersjach OEM. Najtańszą Vistę Home Basic OEM PL można nabyć w sklepie Vobisu za 340 zł brutto, Vista Home Premium OEM PL to wydatek 380 zł brutto, Vista Business OEM PL 550 zł brutto, a Vista Ultimate OEM PL 699 zł brutto zrodlo - dobreprogramy.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Pierwszy Service Pack dla Visty » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Zdaniem wielu użytkowników, nadchodzący system operacyjny Windows Vista powstawał przede wszystkim z myślą o sukcesie marketingowym. Po udostępnieniu ostatniej wersji testowej Visty, pojawiło się wiele informacji, wskazujących na poważne błędy systemu, które Microsoft starał się bagatelizować. Jak się jednak okazało, nawet producent dostrzegł wreszcie kilka pomyłek i zapowiedział szybkie wypuszczenie na rynek pierwszego zestawu poprawek, czyli Service Packa 1. Znany pod nazwą kodową Fiji, Vista SP1 pojawi się w drugiej połowie roku, chociaż gigant z Redmond może przyspieszyć datę jego dystrybucji. W oświadczeniu prasowym, producent przyznał, że nowy system nie ustrzegł się kilku poważniejszych problemów. Na razie jednak nie zdradza, o jakie niedociągnięcia dokładnie chodzi. Testowa wersja pierwszego Service Packa dla Visty zostanie niedługo rozesłana do partnerów i kluczowych klientów koncernu, od których Microsoft oczekuje komentarzy oraz ewentualnych sugestii na temat efektywności pakietu Fiji. Wszystko sprowadza się więc do tego, czy SP zostanie od razu zaaplikowany w sklepową wersje Visty, czy może dostaniemy go dopiero po zakupie systemu. Jeśli dostaniemy Vistę już z tymi poprawkami, będziemy mieć do czynienia z lepiej dopracowanym systemem. Jeśli SP pojawi się po premierze sklepowej - pierwsze wydanie Visty, będzie niejako bublem wymagającym załatania. http://www.benchmark.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ale benchmark mąci. Skoro SP ma wyjść w 2. połowie roku lub ewentualnie szybciej, to z jakiej racji ma być zaaplikowany w sklepowych wersjach, które przecież już się pojawiły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 no i co z tego wiadomo, ze w tak wielkim projekcie nie ma bata, zeby czegos nie przeoczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel28 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Co jest grane naprawde zaczyna mnie to wkurzac mail ze skanami potrzebnymi wyslany do moduslinka 12.01 tydzien pozniej wyslalem 2 maila z prosba o odpowiedz, a trzy dni temu jeszcze raz pierwszego maila ze skanami, a oni nawet nie odpowiadaja to juz jest przegiecie, druga strona to pocholere przedstawiciesltwo microsoftu w polsce skoro i tak trzeba wysylac dokumenty do holandii, po zatym w jezyku angielskim. Nie wiem co zrobic - szkoda tez kasy i nie wiem czy ja odzyskam. A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Tak tylko dla informacji, widzialem w sklepie viste oem PL. Nie zdarzylem sie przyjrzec jakas wersja. Takie samo szare pudelko oem jak od xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Chce kupic Viste Premium PL. Ale jaka wersje kupic 32 czy 64 bitowa. Procka mam C2D 6600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickboy Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Chce kupic Viste Premium PL. Ale jaka wersje kupic 32 czy 64 bitowa. Procka mam C2D 6600. no wlasnie tez mam ten problem - wydaje mi sie ze wszystko zalezy od driverow - producenci sprzetu i softu koncentruje sie na razie na 32 bitach - takze kupienie 64 bitow teraz moze byc wtopa w sensie ze nie bedzie dla tej wesji duzego wsparcia. Sytuacja pewnie zmieni sie za rok lub dwa. Takze chyba teraz kupie premium 32 bity a za rok z 64 bity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 no wlasnie tez mam ten problem - wydaje mi sie ze wszystko zalezy od driverow - producenci sprzetu i softu koncentruje sie na razie na 32 bitach - takze kupienie 64 bitow teraz moze byc wtopa w sensie ze nie bedzie dla tej wesji duzego wsparcia. Sytuacja pewnie zmieni sie za rok lub dwa. Takze chyba teraz kupie premium 32 bity a za rok z 64 bity z tego co zdążyłem się dowiedzieć to będziesz mógł używać zamiennie obu ale nośnik otrzymasz taki jaką wersję wybierzesz. będziesz jednak mógł domówić ten drugi (nośnik z inną wersją) za ok 10$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 no wlasnie tez mam ten problem - wydaje mi sie ze wszystko zalezy od driverow - producenci sprzetu i softu koncentruje sie na razie na 32 bitach - takze kupienie 64 bitow teraz moze byc wtopa w sensie ze nie bedzie dla tej wesji duzego wsparcia. Sytuacja pewnie zmieni sie za rok lub dwa. Takze chyba teraz kupie premium 32 bity a za rok z 64 bity A może lepiej poczekać ten rok na XP, przez ten czas Vista zostanie załatana, pojawią się stery i soft obsługujący i wtedy przesiąść się na Vista 64bit? Vista to system na lata .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Tak a wspomnieli ze chociaz zaplaca dzisiaj to i tak nie beda jej mogli otrzymac przed 29 stycznia. W sklepie nie powinno byc jeszcze pudelkowej visty - albo sprzedawca ma niezle kontakty w hurtowniach albo sprzedaje pirackie wersje towar był dostępny na stanach więc mogłeś sobie potrzymać - nie rozumiem o co takie halo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 (edytowane) tez nie rozumiem o co to halo - czekam wlasnie na kuriera z ultimatem :), ktorego bez problemu zamawiasz z abcdaty Edytowane 25 Stycznia 2007 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Dzwonilem wlasnie do Microsoftu. Jak kupie wersje 64-bit to bede mogl uzywac klucza na 32-bitowej (zamiennie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 A skąd będziesz miał wersję 32 bit? Na nośniku będzie (chyba?) tylko 32bit, albo 64bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 :blink: Zobaczcie to: Vista i X-Fi http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=173387&st=749 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Przeciez o tym było wiadomo od dawna. Ten sam problem co z opengl. Dobrze ze przynajmniej producenci sprzetu próbuja omijać )(*%^%#@ ograniczenia wprowadzone przez MS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ale benchmark mąci. Skoro SP ma wyjść w 2. połowie roku lub ewentualnie szybciej, to z jakiej racji ma być zaaplikowany w sklepowych wersjach, które przecież już się pojawiły.A skąd bierze się SP2 w obecnie sprzedawanych XP-kach? Co to za problem zacząć tłoczyć płytki z zintegrowanym SP, w końcu nawet kolejne wydania gierek mają zazwyczaj po wgrywane wszystkie patche. A mnie interesuje co innego, czy posiadając Vistę będzie można korzystając z jej licencji zainstalować XP (coś mi się obiło o uszy że można tak zrobić np. z XP i nt lub 98), czy trzeba kupić XP-ka z voucherem na Vistę i go zrealizować by legalnie korzystać równocześnie z obu systemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 A skąd bierze się SP2 w obecnie sprzedawanych XP-kach? Co to za problem zacząć tłoczyć płytki z zintegrowanym SP, w końcu nawet kolejne wydania gierek mają zazwyczaj po wgrywane wszystkie patche.Tak, wyjdzie vista ze zintegrowanym sp, ale nie mogą go mieć zaraz pierwsze sklepowe sztuki po premierze. Zwróć uwagę na ostatni akapit cytowanego newsa benchmarka. W tamtym tekście rozważają taką ewentualność, tak bynajmniej można to interpretować. ...czy trzeba kupić XP-ka z voucherem na Vistę i go zrealizować by legalnie korzystać równocześnie z obu systemów?To jest ważne pytanie. Obawiam się, że kupując jeden system będzie można korzystać legalnie tylko z xp lub tylko z visty, 2 systemy na dysku na jednej licencji...fajnie by było. Oby moje obawy były bezpodstawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...