ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 A skąd będziesz miał wersję 32 bit? Na nośniku będzie (chyba?) tylko 32bit, albo 64bit.jak by było razem to bardzo ładnie z ich strony! PS Może ktoś w jednym zdaniu wyjasnic mi na czym polega licencja OEM?? Czy to nie przypadkiem że NIE będę mógł zminiac sprzetu a jak zmienie to musze nową licencję kupic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 jak by było razem to bardzo ładnie z ich strony! PS Może ktoś w jednym zdaniu wyjasnic mi na czym polega licencja OEM?? Czy to nie przypadkiem że NIE będę mógł zminiac sprzetu a jak zmienie to musze nową licencję kupic ? Zależy co wymienisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zależy co wymienisz.aha, czyli wymienianiac mobo, cpu - musze kupic nowa licencje ... dobrze mi sie wydawało? ... de billny pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Winda jest przypisana do płyty, zmieniałem procki i XP nie marudził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Winda jest przypisana do płyty, zmieniałem procki i XP nie marudził.zmieniam płytę i marudzi ... a kogo to obchodzi co ja robie i co zmieniam ze swoim komputerem (podkreślam SWOIM) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Tak samo jak system. A co to kogo obchodzi co robię z własnym systemem? Przecież za niego zapłaciłem. Kretyńskie podejście. Jeśli za coś zapłaciłem to jest już moje. Przecież to nie dzierżawa! :[ PS. Czemu przy zamawianiu Visty z kuponu mam do wyboru tylko jedną wersję Business 32bit jak ja chcę 64bit i Ultimate? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 A co to kogo obchodzi co robię z własnym systemem? Przecież za niego zapłaciłem.Microsoft uznaje że to twoja płyta główna jest "właścicielem" systemu i tyle, ot polityka monopolisty :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zastanawi mnie, czy UE była by w stanie coś z tym zrobić? Może warto do nich napisać? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonatan007 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 A co tu poradzi unia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) czy mogę prosić o podanie linków do tuningu Visty? Wiem, że są gdzieś w środku tego tematu, ale nie potrafię ich znaleźć, po za tym jak już ktoś je odnajdzie to proponuję porządnie zająć się pierwszym postem B) update: znajduje się coś pierwszy http://www.flexbeta.net/main/articles.php?...show&id=121 Edytowane 26 Stycznia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 a żeby było ciekawiej http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=...ArticleId=13032 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Tak samo jak system. A co to kogo obchodzi co robię z własnym systemem? Przecież za niego zapłaciłem. Kretyńskie podejście. Jeśli za coś zapłaciłem to jest już moje. Przecież to nie dzierżawa! :[jesli kupisz boxa to se mozesz z nim robic co chcesz, przeczytaj co jest napisane na oemie, nie kupujesz systemu tylko komputer z systemem, a jesli kupiles sama plytke to tylko w jednym celu: aby zbudowac system komputerowy instalujac soft z tej plyty i jakby nie czytal opisu z plyty nie znalazlem textu typu: do przenoszenia miedzy komputerami :) PS. Czemu przy zamawianiu Visty z kuponu mam do wyboru tylko jedną wersję Business 32bit jak ja chcę 64bit i Ultimate? :|moze dlatego, ze xp brutto kosztuje mniej o 200 niz ultimate netto ?? i jakby sie ktos pytal jeszcze to na plycie jest tylko jedna wersja 32 lub 64 bit sprawdzone organoleptycznie na viscie ultimate :) a żeby było ciekawiej http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=...ArticleId=13032 to cos w stylu: "nie mamy Pańskiego płaszcza, i co Pan nam zrobi" :) z podkreśleniem nadruga czesc zdania Edytowane 26 Stycznia 2007 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Witam w sklepach pojawiła sie juz vista, narazie w wersjach 32 i 64 na osobnych plytach. I tu moje pytanie czy bedzie w sprzedazy na jednej plycie wersja 64/32 bitow'a ? teraz mam procka 32 bitowego ale w przyszlosci chcialbym zmienic na cos lepszego wiec jak to wyglda ..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Nie. Dzwonilem do Microsoftu - bedzie na oddzielnych płytach. Jezeli ktos ma wersje BOX np 64-bit, moze zamowic sobie nosnik z wersja 32-bitowa za ok 10$. Odnosnie wersji OEM nie ma jeszcze wytycznych w tej sprawie. Ale jak powiedziala babka nie bedzie przestepstwem jak pozycze sobie od kogos wersje 32-bitowa i zainstaluje na swoim kluczu (tylko jak powiedziala babka nie wiadomo czy na 100% klucz bedzie pasowal ale powinien). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 na stronie MS natrafiłem na cos takiego: http://go.microsoft.com/?linkid=6083650 Czy polska vista bedzie w trialu?? Ma ktoś moze jakies informacje na ten temat?? Na ile dni?? Czy to bedzie jakis "basic" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 czy mogę prosić o podanie linków do tuningu Visty? http://www.vlite.net/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Złaziłem dzisiaj całą Giełdę Komputerową w Warszawie (koło GUS) w poszukiwaniu wersji Home Premium i jak na złość w kilku sklepikach, w których mieli najnowsze dziecko Microsoftu, były to tylko wersje Home Basic (350PLN) i jakieś Buisness :angry: Zakupiłem więc to co chciałem na Allegro i teraz pozostaje tylko czekać na przesyłkę. Wyprawa zaowocowała tylko dokupieniem ramu. Dotychczas miałem 512 MB, wieczorkiem sprawdzę, jak chodzi beta 5600 z jednym giga pamięci. P.S. Na pudełku Home Basic jest wyraźnie napisane, że ta wersja służy tylko do sprzedaży z nowymi komputerami :blink: Jeden ze sprzedawców przekonywał mnie, że po zakupie i instalacji tego systemu na własnoręcznie złożonym PC, nadal będzie to system nielegalny. Wprawdzie moja księgowa posiada wszystkie faktury na podzespoły z mojego kompa, ale według sprzedawcy i tak muszą one być wystawione przez jedną firmę. Wygląda to mi na nadmierne filozofowanie :D Edit: Telefon do Microsoftu wyjaśnił wszystko. Można instalować na posiadanym już kompie :) Powiedziała też, że sprzedawca nie ma prawa jeszcze tym systemem handlować Edytowane 26 Stycznia 2007 przez Adek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 hmm.. niech ktos mi powie... jak wylaczyc logowanie sie na haslo?:) za kazdym razem system po uruchomieniu chce haselko do profilu.. jak sie tego pozbyc bo w win 2003 to z lekka inaczej wyglada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Czy Dx jest w wersji 10.0 w Viscie pl? Moze ktos sprawdzic i wkleic jego wersje dokladna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 hmm.. niech ktos mi powie... jak wylaczyc logowanie sie na haslo?:) za kazdym razem system po uruchomieniu chce haselko do profilu.. jak sie tego pozbyc bo w win 2003 to z lekka inaczej wyglada :) start>control userpasswords2 (albo control userpasswords1) i tam bedzie :P Czy Dx jest w wersji 10.0 w Viscie pl? Moze ktos sprawdzic i wkleic jego wersje dokladna. Tak jest w wersji 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) oo dzieki :) moze ktos jeszcze przy okazji wie jak wywalic te ciagle komunikaty centrum bezpieczenstwa?:) dodm ze wylaczenie samego centrum bezpieczenstwa nic nie daje :) jeszcze jedno... jakis kodekow uzywacie? ffdshow najnowsze sie sypie.. obraz jest jakis zielony Edytowane 26 Stycznia 2007 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zastanawi mnie, czy UE była by w stanie coś z tym zrobić? Może warto do nich napisać? :) :lol: lepiej napisać do papieża! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 oo dzieki :) moze ktos jeszcze przy okazji wie jak wywalic te ciagle komunikaty centrum bezpieczenstwa?:) dodm ze wylaczenie samego centrum bezpieczenstwa nic nie daje :)Mi udało sie wyłaczyć w Vista Menagerze. Poszukaj w google. Sciagnełem sobie nowe sterowniki do grafy XG rosyjskie. Usunełem stere nvidi. Jest problem, oczywiscie one nie maja certyfikatu zgodnosci z MS. Przy instalacji zapytał sie czy napewno chce zainstalowac, potwierdziłem. Potem sie zrobił restart, a sterowniki są dalej od MS, a nie XG. Kaze mu zainstalowac z listy stery XG to on nie instaluje bo twierdzi ze jego MS są na tyle wspaniałe, że lepszych nie ma.. ktoś wie co z tym mozna zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) czołem! sprawa 1 - jak w viscie wlaczyc normalny panel ten od ustawek karty graficznej nvidia ? sprawa 2 - jak sterowac wentylami karty graficznej z poziomu riva tuner ? browara stawiam jak ktos zna odp na te 2 pytania (; Edytowane 26 Stycznia 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Tak jak było zapowiedziane nowe sterowniki zarówno xp i vista są pozbawione starego kontroler panela , podkręcania oraz monitoringu. Riva tuner narazie nie działa pod vistą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Sciagnełem sobie nowe sterowniki do grafy XG rosyjskie. Usunełem stere nvidi. Jest problem, oczywiscie one nie maja certyfikatu zgodnosci z MS. Przy instalacji zapytał sie czy napewno chce zainstalowac, potwierdziłem. Potem sie zrobił restart, a sterowniki są dalej od MS, a nie XG. Kaze mu zainstalowac z listy stery XG to on nie instaluje bo twierdzi ze jego MS są na tyle wspaniałe, że lepszych nie ma.. ktoś wie co z tym mozna zrobić?? Zainstaluj sterowniki od Xp... u mnie bez problemu psozly stare jak swiat 53.03 :) Do tego przerobilem je rivatunerem i karta jest wykrywana i dziala jak quadro.. tak jak na xp i win2003 :) czołem! sprawa 1 - jak w viscie wlaczyc normalny panel ten od ustawek karty graficznej nvidia ? eee u mnie jest :) prawy myszy na pulpicie/personalizuj/ustawienia ekranu\ustawienia zaawansowane\i na gorze masz zakladeczke z nazwa swojej karty :) Riva tuner narazie nie działa pod vistą.Nie prawda :) Najnowsza wersja jest w pelni komptybilna z vista :) przynajmniej u mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) mi stery do audio od xp latały, ale się pier#^%*$( co jakis czas dzwiek zaczynał charcczeć, ale sproboje :D EDIT: Nie działa :? Wywala ze system na którym chcę zainstalować stery nie jest systemem windows. To jak wkoncu sie instaluje stery do visty bez WHQL ?? Edytowane 26 Stycznia 2007 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 niech ktos mi jeszcze powie jak ustawic w vista zwykla czcionke a nie ta rozmazana bo to przeciez w oczy kole ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Pytanie dotyczące Visty, ale także i Xp. Otóz. Sytuacja hipotetyczna. Człowiek X kupił sobie nowego Windowsa w wersji OEM. Oczywiście wcześniej miał takiego samego, ale nie oryginalnego (nie wymagajacego aktywacji). Pytanie . Czy jeśli zainstaluje na nowo system z płyty nie wymagającej aktywacji, ale na legalnym kluczu z oryginalnego Windowsa, to będzie legalne? Czy można sprawdzić, czy windows był aktywowany (np. w razie kontroli)? Edytowane 26 Stycznia 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 nie wiem czy było ale na Viscie nie chodzi dużo popularnych gierek (np. Call of Duty 2) wszystko przez jakieś oprogramowanie chroniące przed złośliwym oprogramowaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...