SGJ Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Jak masz certyfikat autentycznosci, legalny nosnik to mozna. A ze zadajesz takie pytanie to znaczy ze nie masz, a więc nie mozna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Nie do końca... Microsoft na dniach ma wypuścić wersję "Trial" i taką możesz używać przez 30 dni zgodnie z licencją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Mój kumpel ma GF-a 5700LE 256MB. Windows wykrywa go jako 378MB przy 768MB RAM-u. Ale to nie koniec Gdy włożył kostkę 512 zamiast 256, co dało w sumie 1GB system pokazywał, że karta ma 512MB. Co to ma być? Czy vista robi jakiś własny turbo cache, czy po prostu wystąpiła jakaś pomyłka? Umie to ktoś wytłumaczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojoT Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Co do ACDSEE, to przyznaję bez bicia że uwierzyłem w to co napisali na jakimś forum, czyli że ta wersja już ruszy na Vista. Jeśli chodzi o Diskeepera to własnie... Diskeeper Corporation has announced Microsoft Windows Vista ™ platform support for the Diskeeper 2007 Product Line. Wynika z tego że powinien działać. Jak doczytałem, wersja dl;a Visty jest tylko dla licencjonowanych userów. Tzn. co, jak ktoś ma Viste to nie może ściągnąć wersji trial?! Jednym słowem KIBEL. Chyba że coś przekręciłem;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Jak masz certyfikat autentycznosci, legalny nosnik to mozna. A ze zadajesz takie pytanie to znaczy ze nie masz, a więc nie mozna. Jutro bede miał Home Premium OEM i wolałbym na razie jej nie aktywować, bo za 2-3 miesiące będę wymieniał płyte główną i to właśnie na tej nowej płycie chcę aktywowac system. Sam rozumiesz w czym tkwi sedno sprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXecutorr Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 a to jest tak, ze jak sobie wymienisz jakas czesc w komputerze, to sie juz nie aktywuje? przeciez jest chyba tak, ze czesto sie cos wymienia i byloby bez sensu co chwila nowego windowsa kupowac, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Z tego co wiem to klucz od wersji OEM przypisywany jest aktualnej płycie głównej więc jak ją wymienisz to tracisz klucz aktywacyjny <_< BTW wy też macie problemy z Anti-Aliasingiem ? Ja po włączeniu np w Tomb Raider Legend mam na całym ekranie mozaikę mrugających, kolorowych jakby górnych części pasków okienek ( yeeah wszystko jasne ) :blink: Tak samo dziś miałem po 3D Marku 2001. Pomaga tylko ręczny reset. Aktualnie mam ForceWare 100.51 ale tak samo jest na oficjalnych i kilku innych <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXecutorr Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 hm... musze to jeszcze przeczytac o tym kluczu gdzies, bo wtedy bede musial sobie na kilka lat mobo zaplanowac ;) a co d antialiasow, to mam x1900 i w grach z AA nie mam takiego czegos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Windows_Vista_RTM_Software_Compatibility_List http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/Wind...patibility_List Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 hm... musze to jeszcze przeczytac o tym kluczu gdzies, bo wtedy bede musial sobie na kilka lat mobo zaplanowac ;) a co d antialiasow, to mam x1900 i w grach z AA nie mam takiego czegos Microsoft co pół roku usuwa bazy danych z konfigiem komputerów używających legalnego windowsa .......wiec co 6miesiecy (dokładnie nie wiem w którym miesiącu jest refresh bazy) możesz wymieniać sobie sprzęcior :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 hm... musze to jeszcze przeczytac o tym kluczu gdzies, bo wtedy bede musial sobie na kilka lat mobo zaplanowac ;) a co d antialiasow, to mam x1900 i w grach z AA nie mam takiego czegos najlepiej zrobisz jak zadzwonisz lub napiszesz maila do microsoftu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Nowe zasady upgrade'u do Visty: http://twojepc.pl/news13892.html eeee :?: :?: :blink: :? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Microsoft wraz z wprowadzeniem systemu Windows Vista zmienia warunki instalacji tego systemu w wersji Upgrade. Wersje takie przeznaczone są dla osób przesiadających się ze starszych wersji systemu Windows, a ich cena jest niższa. Do tej pory przy instalacji wersji Upgrade wystarczyło posiadać oryginalną płytę ze starszym systemem - od teraz trzeba będzie posiadać zainstalowany, i w przypadku Windows XP aktywowany, system. Przy pierwszej "przesiadce" ze starszego systemu nie stanowi to większego problemu, ale przy kolejnej instalacji "na czysto" musimy najpierw zainstalować starszy system (w przypadku XP także go aktywować), a dopiero potem możemy instalować Vistę w wersji Upgrade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 ha... Jaki bezsens. Wspołczucia dla "kombinatorow" ktorzy kompa uzywaja do czgos wiecej jak sprawdzania poczty czy przegladania www ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterAdi Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) Czy ktos wie jak pdkrecic karte graficzna w viscie??? bo RT i Power Strip nie daja rady ;-(( . W sumie wydaje mi sie ze na viscie najbardziej straca OVERKLOKERZY!!! bo wystarczy w BIOSIE procek o 50 mhz podrecic i system sie nie uruchamia tylko trzeba go albo aktywowac albo na nowo zainstalowac!!!!! kompletna bzdura a jak sie tez kart nie da podkrecac to ja dziekuje za VISTE !!!!! Edytowane 29 Stycznia 2007 przez MasterAdi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Czy ktos wie jak pdkrecic karte graficzna w viscie??? bo RT i Power Strip nie daja rady ;-(( . W sumie wydaje mi sie ze na viscie najbardziej straca OVERKLOKERZY!!! bo wystarczy w BIOSIE procek o 50 mhz podrecic i system sie nie uruchamia tylko trzeba go albo aktywowac albo na nowo zainstalowac!!!!! kompletna bzdura a jak sie tez kart nie da podkrecac to ja dziekuje za VISTE !!!!!co ty wogle wypisujesz.... Procka możesz sobie co 5 minut podkrecac na rożne mhz i aktywować, nie ma to wpływu. A co do kart graficznych to kwesta czasu zanim wyjdzie nowy riva tuner. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witam! Szanowni Forumowicze - mam pytanie bardzo mnie nurtujące: Czy na Viscie 64bit będą działały starsze programy napisane de facto z myślą o systemach operacyjnych 32bitowych? Chodzi mi o starsze gry np. z 2000 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Noszę się z zamiarem kupna Visty Home Premium OEM , interesuje mnie sprawa związana z wymianą / modernizacją komputera. Powiedzmy że po kilku miesiącach zmienię płytę , proca + Ram a po kolejnych 3 miesiącach kartę graficzną , czy w takiej sytuacji moja Vista OEM będzie dalej legalnym systemem ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 karta graficzna nic nie zmieni... zmieni jedynie płyta główna. jak na nowej mobo prubujesz zaaktywowac system to jest opcja zadzwonienia do MS. Ja raz zadzwoniłem i podali mi nowy klucz, wbiłem i smigałem dalej.. Teraz znowu bede musiał to zrobić... (mam legal XP Home OEM.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Za 2 minuty PREMIERA http://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/3388,W...a_na_żywo.aspx Dostęp do webcastu dostępny jest pod odnośnikami poniżej: http://metahost.origindigital.com/microsof...0070129_500.asx Najlepsza Jakosc http://metahost.origindigital.com/microsof...0070129_220.asx Srednia Jakosc http://metahost.origindigital.com/microsof...0070129_100.asx Niska Jakosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXecutorr Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 i wlasnie pojawily sie w koncu ultimate extras do sciagniecia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 (edytowane) Z tym wydzwanianiem do Microsoftu i proszeniem o nowy numer seryjny to pewnie będą jakieś ograniczenia ??? no i czy z Vistą Home Premium OEM będzie tak samo ?? cudów nie oczekuje ,ale jak mam wydać ponad 4 stówki za Viste to chciałbym ją używać z obecną płytą główną i następnymi w ciągu 2-3 lata :) Najlepiej jak by ktoś zapodał jakiegoś linka do MS z opisem co wolno na legalu robić z kompem z zainstalowaną Vistą Home Premium OEM ? z góry Dzięki za pomoc Edytowane 29 Stycznia 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) mam maly problem z polaczeniem sieciowym po uruchomieniu systemu ikona polaczenia sieciowego wskazuje na ograniczona lacznosc z siecia sytuacja ulega zmianie dopiero wtedy, kiedy uruchomie 2-krotnie przegladarke, wtedy jakby siec sie aktywuje, ale jest to troche denerwujace sprzet taki jak w podpisie, karte sieciowa system rozpoznal bez problemu adresy mam ustawione na sztywno edit: ma ktos karte dzwiekowa, taka padake jak moja? nie moge jej rowniez odpalic, sterowniki ze strony creative nie dzialaja, a dzwiek z integry na asrocku to jest totalna porazka Edytowane 30 Stycznia 2007 przez AndiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 2 rzeczy, ktore dobijaja mnie w viscie: 1. zjada baterie i calyczas (prawie kreci wiatrakiem) 2. dzialanie drukarek przez print servery to tragedia, jesli juz uda sie odpalic moze sp1 to poprawi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Czy Aero bedzie chodzic na GF 7100GS 64MB z TurboCache ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Czy komuś udało się odpalić widgeta z pogodą ? U mnie cały czas service is not available (wersja EN) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Komu już się wirus zalęgł w kompie albo komu się zwiesiła vista ręka do góry! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 macie gdzies wymagania Aero? pisze tylko ze karta ma miec obsluge Directa 9 i 128MB Ramu ale jaki typ itd. to juz nie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Komu już się wirus zalęgł w kompie albo komu się zwiesiła vista ręka do góry!ja juz bsoda zalapalem B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 mam maly problem z polaczeniem sieciowym po uruchomieniu systemu ikona polaczenia sieciowego wskazuje na ograniczona lacznosc z siecia sytuacja ulega zmianie dopiero wtedy, kiedy uruchomie 2-krotnie przegladarke, wtedy jakby siec sie aktywuje, ale jest to troche denerwujace sprzet taki jak w podpisie, karte sieciowa system rozpoznal bez problemu adresy mam ustawione na sztywno edit: ma ktos karte dzwiekowa, taka padake jak moja? nie moge jej rowniez odpalic, sterowniki ze strony creative nie dzialaja, a dzwiek z integry na asrocku to jest totalna porazka Ja mam taką kartę i udało mi się ją odpalić, ale co prawda na Viscie Beta 2 32bit, tak więc mogą teraz te same sterowniki nie działać. Sterowniki znalazłem na forum Creativa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 ja juz bsoda zalapalem B-)ale kto był sprawcą :wink: Windows XP vs. Windows Vista Performance Part 1: ATI AMD ATi/AMD się postarało :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...