Labovsky Napisano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2007 Może zamiast na piechotę - Windows Installer CleanUp Utility da radę...Bóg zapłać dobry człowieku! :) Pomogło! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gMolimo Napisano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) hm u mnie Alcohol 120% bez najmniejszego kłopotu chodzi EDIT: MariuszDW z tą ikoną to fakt, szybko znalazłem i po sprawie :) btw u mnie daemon 4 nie chodził ... lae zaraz zobaczę może jest jakaś łatka Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Alta1r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszDW Napisano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2007 U mnie Daemon 4.08 chodził. Zainstalowałem, bo słyszałem, że wcześnejsze wersje Alcohola nie chodzą :D A tu było napisane, że ta wersja chodzi pod Vistą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg505 Napisano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2007 jak jest w koncu z tym calym ReadyBoost'em, ktos uzywa? jest jakas 'widoczna' poprawa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fidma Napisano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2007 Poprawa jest ale wyłącznie podczas pracy z aplikacjami do obróbki grafiki, typu AutoCad czy Photoshop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lionheart Napisano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2007 Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Dzisiaj mi się to samo stało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość laeskrad Napisano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2007 Panowie, powiedzcie mi jedna rzecz. Mam przekierowany port od mojego admina z sieci, ale jest on niewidoczny pod vista (tzn po sprawdzeniu czy jest port przekierowany pojawia sie error) a pod xpekiem jest normalnie. Chodzi mi o utorrenta. Dodam, ze mam najnowsza wersje (1.7 beta) i wylaczone wszelkie firewalle. Osohosi ?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masin Napisano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2007 Panowie, powiedzcie mi jedna rzecz. Mam przekierowany port od mojego admina z sieci, ale jest on niewidoczny pod vista (tzn po sprawdzeniu czy jest port przekierowany pojawia sie error) a pod xpekiem jest normalnie. Chodzi mi o utorrenta. Dodam, ze mam najnowsza wersje (1.7 beta) i wylaczone wszelkie firewalle. Osohosi ?? :blink: pod xp'kiem zdazalo sie tak ze mimo wylaczonego firewall'a porty i tak nie dzialaly trzebabylo poprostu go zalaczyc odblokowac port wylaczyc firewall i zaczelo hulac :) p.s u mnie jest odwrotnie mimo zablokowanego portu aplikacje dzialaja lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość laeskrad Napisano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2007 pod xp'kiem zdazalo sie tak ze mimo wylaczonego firewall'a porty i tak nie dzialaly trzebabylo poprostu go zalaczyc odblokowac port wylaczyc firewall i zaczelo hulac :) p.s u mnie jest odwrotnie mimo zablokowanego portu aplikacje dzialaja lol To jest port przekierowany przez admina mojej sieci i normalnie w xpeku jest ok a w viscie error, chodz firewall jest wylaczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupota Napisano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2007 Czy ktoś ma może 8800GTS i Viste i bez problemu działa mu TV OUT na zwykły kineskopowy TV 32" ? Bo miałem tą samą karte w kompie pod XP i jakos mi działało wszystko a jak zmieniłem płyte i procka - zaisntalowałem Viste Home Premium to nie mogę jej zmusić do działania na TV. Dobija mnie ten cały NVPanel . Chciałem wrócić do stergo panelu ( tak zrobiłem pod XP ) ale pod Vsite nie udało mi się ( przez zmiane wpisu w rejestrze) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmp Napisano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2007 Łaskawcy z moduslinka zaczęli rozsyłac CD: Thank you for submitting your order for Windows Vista Home Premium 32-bit CD/DVD OEM. Your order has been shipped. You should receive your order within 3 weeks. If you do not receive your order, please contact us via email MSTUPVISTAEMEA@moduslink.com by May 1, 2007, for English language versions of the product and June 1, 2007, for non-English language versions of the product so that we may research your request and ship your order. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nie.tak Napisano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2007 Mam taki o to problem...Próbowałem zainstalować viste ultimate 64. Gdy mam podłączone 3 dyski 2 ata 1 sata nie dawało rady ciągle wywalał komunikat "System Windows nie może znaleźć woluminu systemowego spełniającego kryteria instalacji" po odłączeniu sata zainstalował się ale też z oporami( potrzebował coś utworzyć na dodatkowej partycji..) A na sata nie idzie zainstalować. Ma ktoś jakieś pomysły? Ps. Nowy bios wgrany, sterowniki do sata(wgrywane podczas instalacji) i nadal nic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio.k Napisano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2007 własnie dostałem Viste i niestety nie wchodzi na RAID 0 / kto wie co dalej mam zrobić(może krok po kroku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Lionheart Napisano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2007 Poczytaj tutaj, może pomoże: http://www.nforcershq.com/forum/vista-and-...ng-vt66299.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio.k Napisano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2007 dzieki. / tylko zeby tak po naszemu? / co nie co tam rozumiem i będę próbował/a co mi tam/ dzieki. / tylko zeby tak po naszemu? / co nie co tam rozumiem i będę próbował/a co mi tam/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelDK Napisano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2007 Czy komuś działa dźwięk 5.1 pod Vistą ? Głównie chodzi mi o działanie subwoofer. Robiłem wszystko i nadal tego cholerstwa nie mogę odpalić :/ Jeśli komuś działą to niech napisze na jakiej karcie dźwiękowej i jakie sterowniki. Drugi problem to nview. Czy da się przełączyć na inny ekran ? Mi się to nie udało, tak jakby drugiego ekranu mi nie wykrywało ( oba połączone przez DVI). Pod XP nie ma problemów, tu by przełączyć muszę wyłączyć kompa i odłączyć jeden ekran. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gemmy Napisano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2007 Mam mały problemik z x1950xt pod VistąHP.Nie działa automatyczna kontrola wiatraka,i prawdopodobnie nie przełącza się na tryb 3D stery 7.3.Ati tool,tray tool,nie chcą się instalować.Także żeby sobie troszkę pograć kartę muszę wspomagać deltami :D w innym przypadku gpu osiąga 75C i resecik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio.k Napisano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2007 (edytowane) było gdzieś na forum zeby wrócić do 7,2 bo w 7,3 dla Visty jest feler http://www.systemvista.pl/content/view/281/110/ Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez bodzio.k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uwencjusz Napisano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2007 Od wczoraj jest już niby kolejna wersja sterowników oznaczona numerkiem 7,4. Nie testowałem ich bo za bardzo nie mam na czym :P http://ati.amd.com/support/drivers/vista32...on-vista32.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fidma Napisano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2007 i jest nowy KIS 6PL :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość [RONIN] Napisano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2007 Mam poważny problem z podłączeniem się do internetu na Viscie. Mam Netię po kablach TPSA, modem Sagem Fast 800. Zainstalowałem sterowniki (32bit) stworzyłem nowe połączenie telefoniczne ale Vista nie potrafi się połączyć. Mam wrażenie jakby coś ją blokowało. Mógłby ktoś podpowiedzieć w czym problem? Może złe sterowniki znalazłem (z głównej strony Sagem'a). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lysyn Napisano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2007 Tu masz najnowsze stery: http://www.pomoc.x.pl/pliki/Fast800_VISTA_...na_linii_TP.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawzim Napisano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam, ma viste ultimate na notebooku asus a6km-q097 i jest problem, procesor cały czas chodzi na najwyższym taktowaniu przez co wiatrak kręci się nonstop, na XP dynamicznie zmienia sie taktowanie procesora adekwatnie do obciążenia. Ktoś wie jak mi pomóc, dodam że na viscie temperatura dochodzi do 80stopni po godzinie przeglądania internetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gMolimo Napisano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2007 Ronin ja mam Tp i wystarczyło, ze podpiąłem kabel, bez żadnych instalacji sterów czy czegokolwiek i net śmiga, może też zobacz czy u Ciebie będzie działał dawzim czujnik źle pokazuje, u mnie na xp'ku w spoczynku miałem temp 28C a teraz 30-31. pod obciążeniem też pokazuje kilka stopni więcej, co do zmiany taktów może jakieś stery do visty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszDW Napisano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2007 @dawzim, Na mojej mobo, na "fabrycznym" biosie C'n'Q pod Vistą chodziło ładnie. Po aktualizacji do nowszego przestało działać. I nic nie mogłem zdziałać. Musiałem wrócić do poprzedniego biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio.k Napisano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2007 Od wczoraj jest już niby kolejna wersja sterowników oznaczona numerkiem 7,4. Nie testowałem ich bo za bardzo nie mam na czym :P http://ati.amd.com/support/drivers/vista32...on-vista32.html Własnie je wgrałem i zobaczyłem niebieski ekran.restart i to samo. ciekawe ze w trybie awaryjnym nie można ich usunąć :mur: zostaje instalować porąbana Viste na nowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszDW Napisano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2007 Może to samo co w Cat.7.3 Chociaż u mnie nic się nie dzieje. Wersji 7.4 jeszcze nie zainstalowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio.k Napisano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2007 Wgrywam system od nowa/ogólnie to jestem załamany Vistą-40 razy potwierdz/nortona 2007 nie/karty TV -nie/wielkie problemy ze sterownikami od płyty głównej -- to tyle na początek bo dalej jeszcze nie doszedłem ze wzgledu na zdrowie i brak piwa pod ręką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fidma Napisano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2007 czy na zintegrowanym w laptopie Radeonie 9000 32MB pojdzie Aero? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszDW Napisano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2007 (edytowane) A ma sprzętowe DX9? Z resztą, chyba nie ma sterów do Visty dla radków poniżej 9500. Edytowane 20 Kwietnia 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...