pmp Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 W kwestii Express Upgrade - dziś znalazłem kolejną kopertkę w skrzynce- jakoś marnie ale idzie hyc do przodu, na 3 zamówienia zrobione tego samego dnia (listopad/początek grudnia) mam już zrealizowane 2. Z tego co widzę, to sama płyta instalacyjna od Visty jest normalna, badał ktoś czy poleci na pusty HDD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Wszystkie płytki są takie same. Klucz decyduje o wersji jaka sie instaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) Mnie najbardziej brakuje w Viście kompatybilności z MBM (Mother Board Monitor). Przyzwyczaiłem się do temperaturek w trayu, no i zawsze na bieżąco z temperaturkami byłem. Może znacie jakis sposób na uruchomienie MBM pod Vistą x64? A może polecicie jakiś inny program tego typu. Od razu mówię, że nie uzywam sidebara, a SpeedFan to połowiczne rozwiązanie, gdyż nie pokazuje wszystkich temperatur w trayu. Edytowane 7 Maja 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (..) Z tego co widzę, to sama płyta instalacyjna od Visty jest normalna, badał ktoś czy poleci na pusty HDD? Jak nie wpiszesz klucza podczas instalacji, to na pewno pójdzie. Tylko potem nie wiem, czy wystarczy wpisać klucz i atywować, czy robić "ugrade" czystej Visty. Coś pisali na necie jak ominąć xpeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) @dem Core Temp? pod V32 działa bez problemu. a tak z innej strony to po co Ci taki ciągły monitoring temperatur? z tego co mi się zdaje to każdy taki odczyt odbija się delikatnie na wydajności i przy giercowaniu mógłby być nawet odczuwalny w postaci kilku fpsów mniej. Edytowane 7 Maja 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowww Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Kupilem wlasnie notebooka HP i podczas instalowania Windowsa siadly korki. Proces instalacji zostal przerwany... Podczas ponownego uruchamiania wyswietla sie komunikat, ze instalowanie windowsa nie przebieglo pomyslnie i zeby uruchomic ponownie komputer. Probowalem wszystkiego i nic mi juz nie przychodzi do glowy. Nie dziala nawet w trybie awaryjnym, bo komunikat sie powtarza. Jakies pomysly??? Dodam moze, ze nie ma wersji instalacyjnej windowsa na plycie jest tylko recovery na hdd. Z gory dzieki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Dostałes odpowiedz w tamtym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowww Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Gdzie? Sorry, ale nie dam rady przejzec ponad 100 stron... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=233291 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yellowww Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 dobra poradzilem sobie sam. Tutaj chyba wszyscy maja jakies wielkie mniemanie o sobie, bo niby sie znacie i dajecie jakies wielkie rady, a nikt nie potrafi sobie poradzic z takim blahym problemem. It's done!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2007 Cieszymy się i pozdrawiamy serdecznie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Mam problem z Vista. 2 dni temu ja zainstalowałem i cały czas pojawia mi się komunikat o tym iz mam zrobić kopię zapasową danych i wymienić dysk twardy. Co to moze znaczyć? Dysk pracuje dobrze(chyba) Nie ma żadnych spowolnień, błedów itc. Co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Komunikaty daje system czy cos innego? Zobacz w podglądzie zdarzeń czy tez są informacje na ten temat. Zobacz tez w jakims programie np Everest co pokazuje SMART. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokott Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) Obecnie posiadam Asusa P5n-e PD 930 Kingston 2x 1gb GaLAXY 7600GS OS Vista HP 64bit OEM ITd. Z powodu zbyt dużej dziury FSB na P5N-e i, co za tym idzie kiepskiego OC pentiuma, chce zmienić płytę na ASUS P5WD2 Premium i na niej spróbować sil w OC, ewentualnie w razie porażki wrócić do P5N-E. Systemu nie rejestrowałem online, zainstalowany pierwotnie ( póki co jedyny raz). Jeśli teraz podmienie mobasa, to czy będę mógł bez problemu zainstalować na niej OS'a, i czy bedzie to możliwe, jeśli znów wrócę do starej płyty. Przeszukałem powierzchniowo ten wątek, i natknąłem się na coś o aktywacji telefonicznej w przypadku uszkodzenia sprzętu, ale to był system rejestrowany online. A ten nie jest. Chce mieć pewność że nie strace licencji, dlatego pytam jeszcze raz (choć jak pisze wyżej, zdaję sobie sprawe że już częściowo było omawiane). z góry dzięki za odp kokott EDIT: Żeby nie było że tego starszego mobasa chce kupić, mam go w szafie :-P :-P :-P EDIT2 Znalazłem teraz troche czasu i zacząłem googlować. Przeczytałem ten wątek - kilka ostatnich stron. Nistety odpowiedzi były raczej sprzeczne - niektórym sie udawało, niektórym nie. W końcu po ponad godzinie od niechcenia zajrzałem na 1. strone. WNIOSEK: FAQ fajna rzecz ....... :oops: :oops: :oops: :oops: Edytowane 8 Maja 2007 przez kokott Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 (edytowane) W Evereście wszędzie są ptaszki tylko przy tym nie ma? ID Opis atrybutu Próg Wartość Najgorsze Dane Stan 05 Reallocated Sector Count 10 1 1 1024 Prognoza błędu: Nieuchronna utrata danych Komunikaty daje system. Edytowane 8 Maja 2007 przez xenionq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Wyglada na to ze dysk zaczyna padać. Inna mozliwosc to tylko taka ze smart daje błędne info, ale to raczej mało mozliwe. Komunikaty systemu tez są z smart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenionq Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Co zrobić? jest jakiś program do testowania HDD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 jest jakiś program do testowania HDD?Hdd regenerator - wolny ale dokładny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Co zrobić? jest jakiś program do testowania HDD?ja dosyć często używałem Data Lifeguard Diagnostic for Windows i całkiem dobrze się sprawdza (choć wiadomo, że progs dedykowany dyskom wdc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Mam problem z FireFox-em, po odpaleniu dowolnej strony ekran delikatnie drży w przeglądarce w pionie, nie jest to wina sterowników, ani wersji Foxa (testowałem kilka). W Internet Explorer wszystko jest ok. Czy ktoś miał podobny problem, o co może tu chodzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Usuń profil firefoxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Witam, Mam problem. Sieć AD HOC: 1. Laptop - Intel 2. PC - Linksys (karta na usb) Przy transferze plikow miedzy komputerami uzyskuje zawrotna predkosc 1.4MB/s :/ Odleglosc z 2m, sila sygnalu 100%, szyfrowanie WEP. Co moze byc nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) imho z vista jest jeden zasadniczy problem jesli chodzi o komfort uzytkowania. Wszystko jest "narysowane" jak dla 8 latka ktory ma dodatkowo konkretna wade wzroku i niedowidzi. Ikony na 1/8 monitora? ... To przegiecie paly. Malo tego nie da sie ich pomniejszyc na tyle by przypominaly te z xp (vista zaraz je zmienia na "liste") i malo tego, odstepy miedzy ikonami to jest kpina z uzytkownikow 17" monitorow. Zeby komfortowo sie explorerem plikow poslugiwac trzeba miec chyba 1600x1200 matryce :/ To tylko jeden z nielicznych problemow jaki mnie dobil... i zniechecil do visty. Edytowane 10 Maja 2007 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 prawym przyciskiem myszy wybierz widok póżniej ikony klasyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 lol - nie mam takiej opcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 L_CTRL + rolka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Masz. ustaw byle gdzie strzałkę myszy na ekranie i kliknij prawym przyciskiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 no dobra ale to na pulpicie a to mnie najmniej interesuje - jak to zrobic w EXPLORERZE - o to mi chodzi. Zauwazcie ze pisze caly czas o przegladaniu plikow w explorerze windowsowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Nie wiem czy o to Ci chodzi ale kliknij sobie na opcje "widoki (poniżej paska adresowego) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 W eksplorerze też działa motyw z rolką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...