Gość Wodnik. Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Może znalazł jakiś konfilt sterowników? Próbowałeś parę razy czy tylko raz? Raz bo potem juz komp sie nie zaladowal ciagle ten BSOD. Musialem formata robic. Od tamtej pory sie boje zainstalowac Visty bo sie jeszcze znowu cos skrzaczy :mur: Kumpel cos mowi ze to sterowniki od Sata2. Ile w tym prawdy ? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Mam Vistę Home Premium i przy każdym wyłączaniu kompa mam blue screen i zrzut pamięci fizycznej na dysk. Czy jest na to jakieś lekarstwo? Mało tego nie mogę wyłączyć kompa , zachowuje się tak jakbym robił restart. Załączam zdjęcie http://img352.imageshack.us/my.php?image=dsc04864ke7.jpg Edytowane 20 Czerwca 2007 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Vista zwiesza się tylko wtedy, gdy masz ze sterami coś nakwaszone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Elektronek dzieki za wyczerpujaca odpowiedz - rzeczywiscie k0restwo do kwadratu ze strony Microsoftu. Szczegolnie biorac pod uwage ze rozpoznawanie mowy bylo tak promowane a teraz bezczelnie wycieli ta opcje, mam legalna viste ale bez mrugniecia okiem bym spiracil ten dodatek jak by tylko byl mozliwy do odpalenia na HP bo caly czas mnie Microsotf karmil mnie tym belkotem o rozpozanwaniu mowy. Poza tym, zeby bylo smieszniej, na stronie Microsoftu w tabeli porownawczej voice recognition jest w ogole pominiete w roznicach. Jeszcze jeden powod zeby zainstalowac nieleganie, az bym sie k@#$%@ nie mogl doczekac zeby w sadzie dochodzic swoich racji jak bym mial kontrole legalnosci. Z innej beczki - czy was nie doprowadza czasami do szewskiej pasji to ze nie mozna podmienic plikow lub ich skasowac bo nie macie praw (nawet jako admin) albo program ktory w ogole nie jest uzywany przez system JEST uzywany przez system (wg komunikatu visty) i nie mozna go wywalic ? Takie durne komunikaty wyskakuja nagminnie podczas operacji kasowania folderow albo podmieniania exe (hihi) programow ktore sie jeszcze w ogole nie uruchamialy - czeski film po prostu. Krew mnie zalewa nagla juz, bo zawsze musze odpalac XP portable z cd i kasowac wybrane pliki poza system. Prawie sie nie osrali ograniczajac funkcjonalnosc do absurdu a i tak wirus albo trojan na 100000% by mial swobody tyle ze by nie wiedzial co robic ze soba - ot vista. Edytowane 21 Czerwca 2007 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 a spod awaryjnego? ja tam kasuję jakieś shity zbędne... w sumie na razie mi nie wyskakują żadne bzdety... nawet polubiłem ten system przyznam szczerze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Ja także nie mam żadnych problemów z kasowaniem. Wszystkie pierdy w stylu Defender, Kontrola konta użytkownika mam wyłączone i tobie radzę także to zrobić. Problemy z kasowaniem czasami pojawiają się, gdy ostro pomieszam w folderze, włącze dużo rzeczy, lub kilka razy to samo. Ostatnio miałem tak z programem do karty DVB, włączałem z kilkanaście razy, żeby pluginy potestować. Poóźniej nie mogłem usunąć folderu W takim wypadku wystarczy walnąć proces Explorer w łeb i uruchomić go jeszcze raz w MZ. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Może mi ktoś podpowiedziec z tym nie plynnym przewijaniem stron ? Tak jak mówiłem - Sterowniki z nvidia.com nic nie dały :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Uzywa ktos Alchemy for Audigy1/2/4,zaowazyl jakies problemy. X-fi drivery owiele lepiej chodza na Audigy 1/2/4 niz dedykowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Powiadasz, że stery od X-Fi będa działały - i to lepiej niż dedykowane - na Audigy 2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Uzywa ktos Alchemy for Audigy1/2/4,zaowazyl jakies problemy. X-fi drivery owiele lepiej chodza na Audigy 1/2/4 niz dedykowane. jak juz pisalem wczesniej w tym watku - NIE MA oficjalnego Alchemy dla audigy - jest tylko przerobiona wersja Alchemy dla X-Fi zmianiajaca identyfikacje Audigy na X-Fi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 na viscie w ogole nie umie rozmawiac przez skype,trzaski sa , i w ogole tragedia, mam xfi, chyba wroce do xpka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 U mnie skype śmiga spoko, ale na początku też miałem problemy jak włączyłem "tłumienie zakłuceń" i "Usuwanie akustycznego echa" w firmowym sofcie do obsługi integry. Na xpeku te funkcje i dobrze chodziły. A jak trzaski są, to może coś z siecią 8| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 U mnie skype śmiga spoko, ale na początku też miałem problemy jak włączyłem "tłumienie zakłuceń" i "Usuwanie akustycznego echa" w firmowym sofcie do obsługi integry. Na xpeku te funkcje i dobrze chodziły. A jak trzaski są, to może coś z siecią 8| na xp tego niema, moze stery od xfi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 tez mam xfi i nie mam problemu ze skype`m, faktem jest że coś tam mieszałem w sterach, usuwałem wszystko co nie od xfi bo z mikrofonem miałem problemik, ale teraz smiga normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 no wreszcie teraz mamy już pełnosprawnego X-Fi w Viscie z działającym EAX i wszystkimi dodatkami które byly na XP http://www.keepmyfile.com/image/17a6fb1688601 http://www.keepmyfile.com/image/c832a51688602 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moriv Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Witam. Mam pewien problem z Vista. System mam zainstalowany od okolo 2 tygodni wszystko fajnie smiga itd. az do dzisiaj :/ Przegladalem sobie rano strony internetowe i nagle padl mi net. Pomyslalem ze znowu jakas krotka przerwa bo czasami mi sie tak zdarza. Ale popatrzylem na sidebar na ktorym mam plugin do monitoringu sieci i pokazywal ze sa sciagane jakies dane. Wszytsko inne mi nie dzialalo. Uruchomilem ponownie komputer i nic. Internet nie dziala dalej. Ani miranda sie nie laczy ani opera. Od razu wywala blad. Jako ze mam zainstalowany drugi system uruchomilem XP i tutaj dziala normalnie net. Zeby bylo smiesznie pod Vista dziala mi jedynie Internet Explorer. Normalnie moge na nim przegladac strony :/ Probowalem odinstalować karte sieciowa i zainstalowac spowrotem ale nic nie pomaga. Wylaczylem zapore windowsa ale tez nie pomaga. Wydaje mi sie ze cos ewidentnie blokuje dostep wszystkim programom oprocz IE. Moze ktos mial podobny problem i wie jak temu zaradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Sprawdz w Windows Update czy zainstalowany jest sterownik z maja 2007 do sieciowki nVidii - to on jest winny. Przywroc poprzednia wersje sterownika. Identyczny efekt wywoluje sciagnieta i zainstalowana paczka z driverami do nF4 z nvdia.com :wink: Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 a ja mam taki problem: Po zainstalowaniu gry Far Cry lub Xpand Rally Xtreme w żaden sposób nie mogę ich uruchomić, wyskakuje mi okienko - włóż odpowiednią płyę, naciśnij ok i uruchom aplikacje ponownie. Obie gry są oryginalne i nie mam pojęcia skąd ten problem. szukałem jakichś poprawek ale nie znalazłem rozwiązania tego problemu - podejrzewam, że problem tkwi gdzieś po stronie systemu dlatego wrzucam tutaj. help :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Ja też nie mogę odaplić XR. Tyle że u mnie giera się bulwersuje, że nie można jej uruchamiać w trybie zgodności. A jak to wyłączę, to oświadcza że będzie chodzić chyba na wszystkich windach, tylko nie na Viście :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lej4 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 kolejny problem z dzwiękiem. chodzi o zintegrowany z płyta ALC655. instalacja przebiegła bez problemu (system wyszukał stery w necie, zainstalowała i wszystko było ok - winamp, mp3 itp),aż to nagle po którymś odpaleniu systemu dzwięk "wyparował", system nie widzi karty (nie ma jej w menadżerze urządzeń) pomimo zainstalowanych driverów, opcja "wyszukaj nowy sprzęt" nie daje efektów dodam jeszcze że układ jest na 100% sprawny - na drugim hdd jest XP pod którym karta chodzi bez problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 ma z was ktos lub mial problem ze zwieszaniem sie systemu na jakies 10-20 sekund podczas instalowania aplikacji badz przegladania stron www bo zaczyna mnie to juz irytowac i nie wiem co jest przyczyna ? pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 moze ktoś miał juz takie problemy zobaczymy ... otóz zainstalowałem sobie ostatnio viste, wgrałem najnowsze stery do mobaska, i do grafy odpaliłem obliviona i tak jak pod xp chodzi sensownie na 1280*1024 a tu ledwo na 800*600 i non stop doczytuje z dysku, czy to jest norma ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Witam skąd mogę pobrać taką skórkę do windowsa XP, chodzi mi oto by była sama skórka, nie jakieś Vista Trasnformation Pack , czy co. FOTO: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danny Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Witam! Mam problem z moim komputerem. Otoz gdy probuje go wylaczyc, nie robi on tego automatycznie. Musze nacisnac przycisk w obudowie - swiatelko wlaczenia komputera swieci sie az do tego momentu. Nie wiem czy jest to spowodowane OS'em - Vista (32bit) czy cos innego zawala, ale chce sie zapytac w tym topicu :) Z gory dzieki za odpowiedzi, Danny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Witam skąd mogę pobrać taką skórkę do windowsa XP, chodzi mi oto by była sama skórka, nie jakieś Vista Trasnformation Pack , czy co. FOTO: A no trzeba pomyslec. Skórki są do pobrania osobnoa na stronie vtp, z tym ze - do właczenia efelktu przezroczystosci potrzeba windows blinds(w dodatku pełnej wersji) - menu start na zrzucie to osobny program, tez dostepny osobno. Witam! Mam problem z moim komputerem. Otoz gdy probuje go wylaczyc, nie robi on tego automatycznie. Musze nacisnac przycisk w obudowie - swiatelko wlaczenia komputera swieci sie az do tego momentu. Nie wiem czy jest to spowodowane OS'em - Vista (32bit) czy cos innego zawala, ale chce sie zapytac w tym topicu :) Z gory dzieki za odpowiedzi, Danny Zamykasz opcją dostępną w menu czy moze przypadkiem tym przyciskiem co jest bezposrednio w menu start? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonSebbo Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 mam takie pytanie - czy na każdej wersji VISTY działa dx10 bo doszły mnie słuchy że na HOME BASIC nie ma... Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Jak w Viscie zmienić ustawiania dla nagrywarki aby pracowała w trybie DMA? Za każdym razem jak chcę wypalić płytę Nero Essentials wywala błąd sterownika DMA, Ashampoo Burning Studio 6.5 nic nie pokazuje, ale też przerywa nagrywanie i nie mam już na to siły. Zaktualizowałem BIOS od nagrywarki od mobo i dalej to samo w biosie wszystko ustawione na auto (nie ma tam opcji dma), nagrywarka to LG GSA-4160B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 W menedzerze urządzen tak samo jak w XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 W menedzerze urządzen tak samo jak w XP. OK, znalazłem to okazało się że jest ustawione DMA, to w takim nie wiem co jest źle. Pod XP działa jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snajper3 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Jaka jest roznica w Viscie miedzy wersja BOX a OEM?? Box jest drozszy o kilka setek, az tyle warte jest pudelko plastikowe:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...