Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowalem Viste na dysku 4gb (160 mi padla). I oszczedzam miesce, mialem bluescreena.. i system zakosil mi kolo 800mb na zrzut pamieci. Gdzie sie znajduja te pliki i gdzie mozna wylaczyc robienie autoresetu i zrzutu pamieci ?

//edit dobra juz znalazlem :)

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakim cudem udało Ci się zainstalować viste na 4 gb?...jak ja chciałem na partycji 10 gb zainstalować to wywaliło errora że za mało miejsca....

ps.pobawie sie vistą jescze max tydzień i wracam do xp....vista to bardzo dobry system według mnie ...ALE WSZYSTKIE STEROWNIKI I PROGRAMY SĄ NA TYLE NIEDOPRACOWANE ŻE POWODUJĄ NIESTABILNOŚĆ VISTY !!!!

Mam nadzieje że w ciągu pół roku to sie zmieni...

ps.to tylko moje zdanie na ten temat,jestem Ciekawy czy ktoś jescze to zdanie podziela ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakim cudem udało Ci się zainstalować viste na 4 gb?...jak ja chciałem na partycji 10 gb zainstalować to wywaliło errora że za mało miejsca....

vLite... zajmuje mi 3gb miesca. A plyta z vista zajmuje 960mb :)

Edytowane przez Cmx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps.pobawie sie vistą jescze max tydzień i wracam do xp....vista to bardzo dobry system według mnie ...ALE WSZYSTKIE STEROWNIKI I PROGRAMY SĄ NA TYLE NIEDOPRACOWANE ŻE POWODUJĄ NIESTABILNOŚĆ VISTY !!!!

Mam nadzieje że w ciągu pół roku to sie zmieni...

ps.to tylko moje zdanie na ten temat,jestem Ciekawy czy ktoś jescze to zdanie podziela ?

Mi wszystko smiga stabilnie. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ni, nie podziela. Vista chodzi stabilnie nawet na steronikach z XP/2000 a programy praktycznie nie są w stanie wpłynąc na stabilnośc systemu. Najwyzej same się wysypią i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z bestplayerem,obsługą teletextu w moim winfascie(karta tv),nienajlepiej chodza sterowniki od karty muzycznej,alkochol120% nie najlepiej chodzi ( próbowałem stare wersje i najnowszą i po instalacji jak już wszystko smiga jak powinna...włączam ponownie komputer i komunikat że nie można załadować sterowników urządzeń :( i tyle mam z działania alkoholu :(,nero wogule nie moge zainstalowac najnowszego (7.10 Premium),instaluje intaluje...nagle zamyka sie okno i tyle ;/.

Może moja poprzednia wypowiedź była nienajlepsza,to że vista nie chodzi w moim wypadku tak jak powinna to wina nie visty a niedopracowanych programów i tyle ;)

a może to dlatego że instalowałem viste na starym xp ?? zasyfionym i wogule ??....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich posiadaczy Visty.

Chciałbym się zapytać czy w przypadku wersji OEM, przy zmianie klucza (wymiana płyty głównej i telefon pod specjalny numer) można napotkać na jakieś opory z ich strony?

Za odpowiedź z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowne koleżanki i koledzy jako, że zmuszony wymianą dysku jestem do reinstalacji systemu zastanawiam się czy nie zainstalować visty i w związku z tym dręczy mnie ostatnio takie pytane:

Jak z perspektywy tych kilku miesięcy używania wygląda kwestia wyboru Visty dla użytkownika domowego?

Oczywiście oficjalne materiały znam - z nich niby wynika, która do czego ale potraktowane jest to nieco po łebkach. Co daje nam Ultimate, a czego brakuje w Home Premium przy założeniu, iż mimo że używam sieci w domciu domena podobnie jak szyfrowanie dysku kompletnie mnie nie interesują? I czy nie jest przypadkiem tak, iż dodatkowe usługi tylko niepotrzebnie śmiecą w systemie?

Edytowane przez Zigi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, panowie po powrocie z urlopu instalnąłem Viste wsio ładnie pięknie ale podczas instalacji jakiejs starej wersji Alcohola wyskoczył BSOD, dało się postawic sys na nogi naprawiajac poprzez instalator. Odpaliłem Stalkera pięknie śmigał i zechciałem przetestowac 3dmarkiem2006 niestety przy odpalaniu oddzywa sie ze nie ma pliku OpenAll32.dll O co chodzi?

Ech przeinstalowałem i poszło :))

Mam jeszcze jeden problem, czasem wyskakuje mi komunikat że Rundll32 przestał działac zamykam okno z komunikatem i .. nic sie nie dzieje.... jak mozna sie tego pozbyc?

Edytowane przez Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem stery 163.11 i w 3dmarku 05 mam wynik o ~1000 ptk. mniejszy niz na xp, przegladalem ustawienia w sterownikach grafy i wydaja sie byc podobne do tych na drugim systemie, co moze byc tego przyczyna ? Na poprzednich, starszych sterach byla podobna sytuacja, myslalem, ze nowe rozwiaza problem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj 162.50 dają kopa pod vistą , ale cudów się nie spodziewaj.

Myslisz, ze to przez stery taka niska wydajnosc ? Cos watpie, przegladalem testy i wyniki na vista/xp byly podobne, nieraz gora 200-300 ptk. roznicy w zaleznosci od sterow, ale u mnie jest to troche za duzo.

Moze jakis aa, albo inny upiekszac sie wymusza w sterach, ale raczej wszystko powylaczalem, albo ustawilem na application controlled.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PL potrzebuje osobnego service packa i zmiany całej grupy tłumaczącej system :lol:

A tak poza tym przypominam ze na poziomie kodu jest tylko jedna wersja visty(dwie x86 i x64). Za wersje językową odpowiadają tylko pakiety językowe które są oddzielone od programów i bibliotek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poprzednich windowsach sie nie dalo, nie wiem jak z vista, ja mam eng i nie mialem problemow. :]

Że w poprzednich się nie dało to ja wiem, Gdybym miał Viste Eng to bym się nawet nie pytał.

SGJ tak zamącił w odpowiedzi że już sam nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciągnij sobie tą nielegalną wersję SP1 i sprawdz.

Dla normalnych aktualizacji dla Visty nie ma znaczenia jezyk bo pliki wykonywalne nie mają wersji językowej. Są takie same we wszystkich wersjach visty. Problem moze wystapic tylko jesli nastapiły zmiany w interfejsie uzytkownika, bo wtedy potrzebna by byla aktualizacja pakietów jezykowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciągnij sobie tą nielegalną wersję SP1 i sprawdz.

Dla normalnych aktualizacji dla Visty nie ma znaczenia jezyk bo pliki wykonywalne nie mają wersji językowej. Są takie same we wszystkich wersjach visty. Problem moze wystapic tylko jesli nastapiły zmiany w interfejsie uzytkownika, bo wtedy potrzebna by byla aktualizacja pakietów jezykowych.

Dziękuję za odpowiedź.

Co do sprawdzania to nie zabardzo mi sie uśmiecha istalowanie systemu jak się powali. Dzięki FAQ z forum Vista zaczęła nawet przyjemnie chodzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź.

Co do sprawdzania to nie zabardzo mi sie uśmiecha istalowanie systemu jak się powali. Dzięki FAQ z forum Vista zaczęła nawet przyjemnie chodzić.

Od czego jest ghost. :]

Mi tam sie nic nie powalilo, smiga jak zloto. :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek: te dziwne komunikaty nogą być od niekompatybilnych kodeków.Odinstaluj wszystkie i załaduj K-Lite.

Dla informacji, ostatnio miałem jazdy z "zacinaniem" systemu na raid0 (2x80Gb, seagate 7200.10), tzn. system na kilka sekund stawał (wszystko oprócz dźwięku) po czym wracał do normy. Okazało się że to wina podstawowego sterownika od raid Intel Matrix Storage umieszczonego na płytce ze sterami asusa (!!), po ściągnięciu nowych sterów ze strony INTELA dopiero zadziałało jak należy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi