Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Mam małe pytanko,ostatnio miałem taką sytuacje....

zostawiłem na kompie ściąganie filmu przez program DC,wyłączam monitor,ide na noc do pracy,wracam,włączam monitor ..cisza...komputer wyłączony...włączam...wszystko pięknie sie uruchamia...a tu nagle wyskakuje okno z wyborem użytkowników do zalogowania (jeśli to można nazwać wyborem bo tylko ja tam byłem) i pod moją nazwą konta pisało : zablokowany :mur:

No ale kliknolem i zalogowałem sie...umie ktoś wytłumaczyć tą sytuacje ???

System wyglądał tak jak by wszedł w stan wstrzymania albo coś,nie wiem,nie umiem wymyśleć co sie mogło stać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam małe pytanko,ostatnio miałem taką sytuacje....

zostawiłem na kompie ściąganie filmu przez program DC,wyłączam monitor,ide na noc do pracy,wracam,włączam monitor ..cisza...komputer wyłączony...włączam...wszystko pięknie sie uruchamia...a tu nagle wyskakuje okno z wyborem użytkowników do zalogowania (jeśli to można nazwać wyborem bo tylko ja tam byłem) i pod moją nazwą konta pisało : zablokowany :mur:

No ale kliknolem i zalogowałem sie...umie ktoś wytłumaczyć tą sytuacje ???

System wyglądał tak jak by wszedł w stan wstrzymania albo coś,nie wiem,nie umiem wymyśleć co sie mogło stać...

To tylko moj domysl:

wygaszacz ekranu, pytaj o haslo przy wznowieniu pracy ? czy cos takiego...

albo win+L wdusiles przez przypadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej FFDShow a nie jakies kodek paki ktore smieca...

Miałem FFDShow i także komunikaty się pojawiały, mało tego po otwarciu dysku na którym było kilkadziesiąt plików mpeg system zaczynał analizować zawartość podczas której nic nie można było robić, sprawdzam to zjawisko dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos juz jakis patent na odswiezanie, cos pokroju coolbits z xp ?

Dołączona grafika

Link do sterów.

Control Panel nie jest w pełni fukcjonalny , ale podstawowe sprawy można zmieniać.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko moj domysl:

wygaszacz ekranu, pytaj o haslo przy wznowieniu pracy ? czy cos takiego...

albo win+L wdusiles przez przypadek

No pytanie o hasło przy wznowieniu pracy było wtedy aktywne ale jako tako hasła nie było,win+l napewno nie bo nie ma takiej możliwości bo komp był sam w domu,co ma do tego wygaszacz ?

w opcjach zasilania szukałem i nie znalazłem czegoś takiego jak automatyczne wyłaczanie komputera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh te komunikaty powodował ... nero7.0 essentials którego dostałem wraz z dvdromem, instalujac go po raz pierwszy dalem full instalation, no i poinstalowall jakies [ciach!]a do odtwarzania video, potem instalnąłem juz tylko sam program do nagrywania. Uzywam ffdshow od wieków, pod Vistą u mnie tez sie sprawdzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałeś?

1. Uruchom Edytor rejestru.

2. Nastżępnie przejd do klucza [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion].

3. Odszukaj tam wartość ciągu o nazwie "ProgramFilesDir", którą zmodyfikuj wpisując dowolną ścieżkę np. D:\Aplikacje.

Modyfikację wykonujemy tylko po swieżej instalacji Windows!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh te komunikaty powodował ... nero7.0 essentials którego dostałem wraz z dvdromem, instalujac go po raz pierwszy dalem full instalation, no i poinstalowall jakies [ciach!]a do odtwarzania video, potem instalnąłem juz tylko sam program do nagrywania. Uzywam ffdshow od wieków, pod Vistą u mnie tez sie sprawdzają.

Mam Nero które dostałem razem z nagrywarką Samsunga, a widzę że Ty też masz samsunga (nawiązując do komunikatów u mnie nero ich nie powoduje a powodowały kodeki) i mam pytanie czy masz ten model na sata i czy jakieś problemy ci stwarza ? Konkretnie np. otwieram napęd a on zaraz się sam zamyka, nero ma problem z kasowaniem dvd-rw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vojt, tak ten Samsung jest na Sata, mi ewidentnie gryzł się nero z ffdshowem, lubię te kodeki wiec z nero instalnąłem tylko samą funkcję nagrywania bez dodatków, czy samsung pajacuje? hmmm. W dziwny sposób współpracuje z Alcoholem, raz nie odpala nagrywania obrazu (trzeba wtedy jeszcze raz odpalac alohola) a raz stwierdza ze nie ma płyty (tez pod alcoholem), ale mysle ze to kwestia alca, a nie nagrywary,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2713757[/snapback]

Lepiej FFDShow a nie jakies kodek paki ktore smieca...

Tak się składa iż mam K-Lite i sprawuje się bardzo dobrze, nie miałem z nim nigdy problemów na żadnym systemie. Pomijam już kwestię iż za pomocą FFDShow nie da się nic zakodować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=5440

No ja słyszałem coś innego. Podobno 7xxx jest kompatybilna

Nero 7 kompatybilne z Windows Vista

22.11.2006, 10:10

Wersja 7.5.7.0

Data wydania: 16/10/2006

Nowe funkcje

* Windows Vista Ready

---

Coś jeszcze słyszałes?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie niezłe jaja się porobiły. Nie mogę wyłaczyć podpisywania sterowników sposobem podanym przez Mardoka.

Przy próbie uruchomienia Riva Tuner (który wymaga wyłączenia tej opcji) dostaję komunikat:

Dołączona grafika

Klikam Yes i ni huhu, przy następnym uruchomieniu to samo.

Kiedyś to działało (wystarczyło, że kliknąłem Yes na powyższym screenie z Rivy i podpisywanie zostało wyłączone raz na zawsze) teraz niestety nie chce. Czyżby to wina, którejś z aktualizacji?

Jedynym sposobem wyłączenia podpisu sterowniów w moim przypadku jest F8 przy uruchamianiu i ręczne wyłączenie.

PS. CoreTemp nie działa nawet, gdy wyłacze przez F8 podpisy sterowników (kiedyś działało).

Dołączona grafika

O co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dem a próbowałeś tak ?

Jak by ktoś jeszcze tego nie wiedział :

Jak uruchomić ATT oraz Core Temp pod Vista X64 ?

Uruchamiamy CMD jako Administrator i piszemy:

bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS

Wciskamy ENTER'em i powinno wyskoczyć potwierdzenie o wykonaniu polecenia po czym restartujemy PC i instalujemy ATT czy też włączamy Core Temp. Sprawdzone i u mnie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem też tego, nie działa. Nie wiem co jest grane.

Dołączona grafika

Niby operacja zakończona pomyślnie, a po restarcie i tak nie działa.

UPDATE.

Na 100% jest to wina tych dwóch poprawek poprawiających wydajność i stabliność. Trąbią o tym na forum Riva Tuner.

Edytowane przez dem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnij, wypal, zainstaluj, uaktualnij poprzez Cretive Software AutoUpdate, wypij piwo, a następnym razem użyj wyszukiwarki.

Dzięki wielgachne. Działa ok.

Ale jak to bywa po zainstalowaniu visty problem za problemem:

Nie potrafię zmusić pilota od płyty do sterowania uruchomionym na adminie subeditem. W sumie normalne jak sie drugi program na innych poświadczeniach odpala ale denerwujące. Pytanie jak zmusić subedita do pracy na normalnych prawach?

Edytowane przez Zigi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielgachne. Działa ok.

Ale jak to bywa po zainstalowaniu visty problem za problemem:

Nie potrafię zmusić pilota od płyty do sterowania uruchomionym na adminie subeditem. W sumie normalne jak sie drugi program na innych poświadczeniach odpala ale denerwujące. Pytanie jak zmusić subedita do pracy na normalnych prawach?

Nie da się SubEdit + Patch od jego autora i działa na Viście ale tylko jako Admin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi