Camis Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Bartek: te dziwne komunikaty nogą być od niekompatybilnych kodeków.Odinstaluj wszystkie i załaduj K-Lite. Lepiej FFDShow a nie jakies kodek paki ktore smieca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Ma ktos juz jakis patent na odswiezanie, cos pokroju coolbits z xp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Mam małe pytanko,ostatnio miałem taką sytuacje.... zostawiłem na kompie ściąganie filmu przez program DC,wyłączam monitor,ide na noc do pracy,wracam,włączam monitor ..cisza...komputer wyłączony...włączam...wszystko pięknie sie uruchamia...a tu nagle wyskakuje okno z wyborem użytkowników do zalogowania (jeśli to można nazwać wyborem bo tylko ja tam byłem) i pod moją nazwą konta pisało : zablokowany :mur: No ale kliknolem i zalogowałem sie...umie ktoś wytłumaczyć tą sytuacje ??? System wyglądał tak jak by wszedł w stan wstrzymania albo coś,nie wiem,nie umiem wymyśleć co sie mogło stać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Mam małe pytanko,ostatnio miałem taką sytuacje.... zostawiłem na kompie ściąganie filmu przez program DC,wyłączam monitor,ide na noc do pracy,wracam,włączam monitor ..cisza...komputer wyłączony...włączam...wszystko pięknie sie uruchamia...a tu nagle wyskakuje okno z wyborem użytkowników do zalogowania (jeśli to można nazwać wyborem bo tylko ja tam byłem) i pod moją nazwą konta pisało : zablokowany :mur: No ale kliknolem i zalogowałem sie...umie ktoś wytłumaczyć tą sytuacje ??? System wyglądał tak jak by wszedł w stan wstrzymania albo coś,nie wiem,nie umiem wymyśleć co sie mogło stać... To tylko moj domysl: wygaszacz ekranu, pytaj o haslo przy wznowieniu pracy ? czy cos takiego... albo win+L wdusiles przez przypadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Lepiej FFDShow a nie jakies kodek paki ktore smieca... Miałem FFDShow i także komunikaty się pojawiały, mało tego po otwarciu dysku na którym było kilkadziesiąt plików mpeg system zaczynał analizować zawartość podczas której nic nie można było robić, sprawdzam to zjawisko dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Ma ktos juz jakis patent na odswiezanie, cos pokroju coolbits z xp ? Link do sterów. Control Panel nie jest w pełni fukcjonalny , ale podstawowe sprawy można zmieniać. Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 To tylko moj domysl: wygaszacz ekranu, pytaj o haslo przy wznowieniu pracy ? czy cos takiego... albo win+L wdusiles przez przypadek No pytanie o hasło przy wznowieniu pracy było wtedy aktywne ale jako tako hasła nie było,win+l napewno nie bo nie ma takiej możliwości bo komp był sam w domu,co ma do tego wygaszacz ? w opcjach zasilania szukałem i nie znalazłem czegoś takiego jak automatyczne wyłaczanie komputera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 heh te komunikaty powodował ... nero7.0 essentials którego dostałem wraz z dvdromem, instalujac go po raz pierwszy dalem full instalation, no i poinstalowall jakies [ciach!]a do odtwarzania video, potem instalnąłem juz tylko sam program do nagrywania. Uzywam ffdshow od wieków, pod Vistą u mnie tez sie sprawdzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Orientuje się ktoś w jaki sposób przenieść w Viscie Program Files na inną partycję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 próbowałeś? 1. Uruchom Edytor rejestru. 2. Nastżępnie przejd do klucza [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion]. 3. Odszukaj tam wartość ciągu o nazwie "ProgramFilesDir", którą zmodyfikuj wpisując dowolną ścieżkę np. D:\Aplikacje. Modyfikację wykonujemy tylko po swieżej instalacji Windows! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Obawiam się że nie ma tam takiego czegoś:( Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez Pigmej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@p1tano Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 czy wiadomo coś na temat wykrywania przez Vistę 4 GB ramu, bo we wrześniu planuję zmianę kompa, czy problem jest już rozwiązany przez jakąś aktualizację, słyszałem też, że poprawka ma pojawić się wraz z service packiem, czy to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 heh te komunikaty powodował ... nero7.0 essentials którego dostałem wraz z dvdromem, instalujac go po raz pierwszy dalem full instalation, no i poinstalowall jakies [ciach!]a do odtwarzania video, potem instalnąłem juz tylko sam program do nagrywania. Uzywam ffdshow od wieków, pod Vistą u mnie tez sie sprawdzają. Mam Nero które dostałem razem z nagrywarką Samsunga, a widzę że Ty też masz samsunga (nawiązując do komunikatów u mnie nero ich nie powoduje a powodowały kodeki) i mam pytanie czy masz ten model na sata i czy jakieś problemy ci stwarza ? Konkretnie np. otwieram napęd a on zaraz się sam zamyka, nero ma problem z kasowaniem dvd-rw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 mam viste, H30N, nero 7 i zero problemów - próbuj nowsze nero albo firmware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zainstalowałem SP1 i u mnie wszystko ok. Wszystko dziala szybko i stabilnie. Przedtem zrobiłem kopie partycji ghostem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Skąd można pobrać SP1 dla visty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Skąd można pobrać SP1 dla visty ? Jesli nie jestes beta testerem to legalnie nie mozesz go nigdzie pobrac, reszte dospiewaj sobie sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Vojt, tak ten Samsung jest na Sata, mi ewidentnie gryzł się nero z ffdshowem, lubię te kodeki wiec z nero instalnąłem tylko samą funkcję nagrywania bez dodatków, czy samsung pajacuje? hmmm. W dziwny sposób współpracuje z Alcoholem, raz nie odpala nagrywania obrazu (trzeba wtedy jeszcze raz odpalac alohola) a raz stwierdza ze nie ma płyty (tez pod alcoholem), ale mysle ze to kwestia alca, a nie nagrywary, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 A wiesz o tym ze Nero 7.0 jest niezgodne z Vista? Dopiero od 7.5.7.0 nero obsługuje poprawnie Viste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=5440 No ja słyszałem coś innego. Podobno 7xxx jest kompatybilna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 2713757[/snapback] Lepiej FFDShow a nie jakies kodek paki ktore smieca... Tak się składa iż mam K-Lite i sprawuje się bardzo dobrze, nie miałem z nim nigdy problemów na żadnym systemie. Pomijam już kwestię iż za pomocą FFDShow nie da się nic zakodować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=5440 No ja słyszałem coś innego. Podobno 7xxx jest kompatybilna Nero 7 kompatybilne z Windows Vista 22.11.2006, 10:10 Wersja 7.5.7.0 Data wydania: 16/10/2006 Nowe funkcje * Windows Vista Ready --- Coś jeszcze słyszałes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 U mnie niezłe jaja się porobiły. Nie mogę wyłaczyć podpisywania sterowników sposobem podanym przez Mardoka. Przy próbie uruchomienia Riva Tuner (który wymaga wyłączenia tej opcji) dostaję komunikat: Klikam Yes i ni huhu, przy następnym uruchomieniu to samo. Kiedyś to działało (wystarczyło, że kliknąłem Yes na powyższym screenie z Rivy i podpisywanie zostało wyłączone raz na zawsze) teraz niestety nie chce. Czyżby to wina, którejś z aktualizacji? Jedynym sposobem wyłączenia podpisu sterowniów w moim przypadku jest F8 przy uruchamianiu i ręczne wyłączenie. PS. CoreTemp nie działa nawet, gdy wyłacze przez F8 podpisy sterowników (kiedyś działało). O co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 dem a próbowałeś tak ? Jak by ktoś jeszcze tego nie wiedział : Jak uruchomić ATT oraz Core Temp pod Vista X64 ? Uruchamiamy CMD jako Administrator i piszemy: bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS Wciskamy ENTER'em i powinno wyskoczyć potwierdzenie o wykonaniu polecenia po czym restartujemy PC i instalujemy ATT czy też włączamy Core Temp. Sprawdzone i u mnie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Mardok zaprawdę powiadam tobie że z nowymi patchami ( wydajność i kompatybilność) ten trick nie działa, uwierz mnie na słowo bo wczoraj sie tym bawiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Próbowałem też tego, nie działa. Nie wiem co jest grane. Niby operacja zakończona pomyślnie, a po restarcie i tak nie działa. UPDATE. Na 100% jest to wina tych dwóch poprawek poprawiających wydajność i stabliność. Trąbią o tym na forum Riva Tuner. Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Mam takie pytanie jak na viście zainstalować soft do X-fi? Paczka z creativ mimo że ma 50Mb zawiera jedynie same sterowniki i audio consolę (z płyty od XP nie działa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Ściągnij, wypal, zainstaluj, uaktualnij poprzez Cretive Software AutoUpdate, wypij piwo, a następnym razem użyj wyszukiwarki. Pobierz Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) Ściągnij, wypal, zainstaluj, uaktualnij poprzez Cretive Software AutoUpdate, wypij piwo, a następnym razem użyj wyszukiwarki.Dzięki wielgachne. Działa ok. Ale jak to bywa po zainstalowaniu visty problem za problemem: Nie potrafię zmusić pilota od płyty do sterowania uruchomionym na adminie subeditem. W sumie normalne jak sie drugi program na innych poświadczeniach odpala ale denerwujące. Pytanie jak zmusić subedita do pracy na normalnych prawach? Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez Zigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Dzięki wielgachne. Działa ok. Ale jak to bywa po zainstalowaniu visty problem za problemem: Nie potrafię zmusić pilota od płyty do sterowania uruchomionym na adminie subeditem. W sumie normalne jak sie drugi program na innych poświadczeniach odpala ale denerwujące. Pytanie jak zmusić subedita do pracy na normalnych prawach? Nie da się SubEdit + Patch od jego autora i działa na Viście ale tylko jako Admin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...