Zigi Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Nie da się SubEdit + Patch od jego autora i działa na Viście ale tylko jako Admin.Napisałem do autora zobaczymy czy przypadkiem ie ma czegoś w zanadrzu, jakiejś nowej wersji... BTW swoją droga może uda mi się się odpalić program do obsługi pilota i subedita na tych samych poświadczeniach przez bata - może zagada... W sumie uzywam pilota tylko do sterowania subeditem :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Napisałem do autora zobaczymy czy przypadkiem ie ma czegoś w zanadrzu, jakiejś nowej wersji... BTW swoją droga może uda mi się się odpalić program do obsługi pilota i subedita na tych samych poświadczeniach przez bata - może zagada... W sumie uzywam pilota tylko do sterowania subeditem :|. Nie mam takich problemów bo mam całkowicie wyłączone UAC ale skoro chcesz mieć tą opcję możesz próbować z bat'em, np takim: @echo off"C:\Program Files\Pilot\pilot.exe""C:\Program Files\Sub Edit\subedit.exe" %1 Dodać go do menu kontekstowego dla plików Video a plikowi bat nadać prawa Administratora, czy pomorze nie wiem ale warto spróbować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam. Właśnie kurier dostarczył mi Viste OEM. Po otwarciu kartonu zdziwiłem się bardzo, bo Windows zapakowany jest w białe, kartonowe pudełko na którym widnieje napis ,,Pakiet OEM System Builder", a pod spodem ,,Przeznaczony wyłącznie dla firm typu System Builder". Chciałbym się zapytać czy wszyscy posiadacze wersji OEM mają napis System Builder? A poza tym myślałem, że Viste dostanę w zielonym pudełku. :cry: Jakoś jestem tym zniesmaczony :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Tak wyglądają OEMy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danny Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Czesc! Mam problem z oknem Komputer w Windows Vista. Kiedys wsrod podkategorii Dyski Twarde, Urzadzenia z wymiennymi nosnikami pamieci itd. pokazywalo mi sie tez "Drukarki". Niestety, teraz tego tam nie ma. Czy ktos wie, jak to przywrocic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam. Właśnie kurier dostarczył mi Viste OEM. Po otwarciu kartonu zdziwiłem się bardzo, bo Windows zapakowany jest w białe, kartonowe pudełko na którym widnieje napis ,,Pakiet OEM System Builder", a pod spodem ,,Przeznaczony wyłącznie dla firm typu System Builder". Chciałbym się zapytać czy wszyscy posiadacze wersji OEM mają napis System Builder? A poza tym myślałem, że Viste dostanę w zielonym pudełku. :cry: Jakoś jestem tym zniesmaczony :? Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) Szukałem i nic ciekawego... Jak ustawić stałe odświerzanie ekranu dla poszczególnych rozdzielczości ? Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Przed chwilą pojawiło się w Windows Update 10 nowych poprawek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Jak w kazdy drugi wtorek miesiąca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie mam takich problemów bo mam całkowicie wyłączone UAC ale skoro chcesz mieć tą opcję możesz próbować z bat'em, np takim: ... Z batem nie będzie tak łatwo :| UAC fajna sprawa szczególnie jak się siedzi ciągle na adminie ... (kto ie siedzi?) jeśli chodzi o bezpieczeństwo (w Xp-ku swojego czasu podobną funkcjonalność miało kerio) i klikanie specjalnie mi nie przeszkadza ale mimo wszystko do czasu pojawienia się innego rozwiązania pozostanie wyłączony. Kolejna jazda z dźwiękiem: aby zabanglało w Ac3 wyjście spdif musiałem zainstalować powerdvd inaczej tylko stereo w PCM. Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez Zigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacior Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) UPDATE. Na 100% jest to wina tych dwóch poprawek poprawiających wydajność i stabliność. Trąbią o tym na forum Riva Tuner. Których ?? Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez pacior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Burych... 3 Strony do tyłu. O zadnych innych poza sp1 w tym miesiącu nikt w tym temacie nie pisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estwalk Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Próbowałem też tego, nie działa. Nie wiem co jest grane. Niby operacja zakończona pomyślnie, a po restarcie i tak nie działa. UPDATE. Na 100% jest to wina tych dwóch poprawek poprawiających wydajność i stabliność. Trąbią o tym na forum Riva Tuner. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;hl=Riva+Tuner Panowie, jakby ktoś znalazł na stałe, nowe rozwiązanie tego problemu to dajcie znać, bo wkurza mnie ciagłe klikanie F8 przy uruchamianiu kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) W sumie 8 łatek się pokazało ale jakoś obiecywanego Vista Performance and Reliability Pack oraz Vista Compatibility and Reliability Pack nie widzę. Nic tylko same uaktualnienia zabezpieczeń, fajnie ale wolał bym jakieś Power Pack'i :P http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;hl=Riva+Tuner Panowie, jakby ktoś znalazł na stałe, nowe rozwiązanie tego problemu to dajcie znać, bo wkurza mnie ciagłe klikanie F8 przy uruchamianiu kompa. Jak nie masz zainstalowanego Vista Performance and Reliability Pack ani Vista Compatibility and Reliability Pack to rozwiązanie na twój problem dawałem po raz kolejny na poprzedniej stronie. Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucias Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam!! Mam pewien problem z Vistą, mianowicie dzisiaj około godziny 10 Windows update ściągnął jakieś aktualizacje(dokładniej 9) po wyłączeniu komputera zaczęły się instalować potem po włączeniu konfigurować. I problem zaczyna sie właśnie od tego momentu komp sie nagle zamulił, dźwięk nie wiem czemu tak się z ciszył, ze na głośnikach na maksa ledwie coś słychać(w widnowsie wszystko pokazuje ,że dźwięk na maxa), oprócz tego nie chce mi sie otworzyć panel sterowania(otwiera sie puste okienko i po jakimś czasie samo się zamyka), windows update również zwariował ciągle ściąga jakieś aktualizacje nawet pomimo tego, że odłączyłem kabel od internetu to on po ponownym uruchomieniu dalej twardo twierdzi, ze ściąga aktualizacje i po jakimś czasie że są gotowe r do instalacji i tak na okrągło jakieś 7 aktualizacji czy jest internet czy nie i tak się ściągają. Przed tymi pierwszymi aktualizacjami wszystko dobrze działało. Czy mógłby mi ktoś pomóc? co może być powodem takiego stanu rzeczy? Czy może ktoś inny tez miał takie problemy po ostatnich aktualizacjach? Ps: Ja nie wiem z którego dnia są te poprawki bo od wczoraj od 18 kompa nie włączałem wiec mogą być dzisiejsze lub wczorajsze Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez Gucias Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Mnie też ściągnął ok południa 9 poprawek,zainstalował (bardzo długo instalował) i wyłączyłem kompa,wyłączam po jakimś czasie i jak już ma się pojawić pulpit to nagle restart i ponowne włączenie kompa :mur: ale potem już sie włączył ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucias Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 zainstaluje winde jeszcze raz , całe szczęście mam dostęp do plików to sobie przerzucę na inny dysk i zrobię formata ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam mam poblem z vista x64 a w zasadzie 2: 1 zainstalowana vista 2 gry i zajete miejsce na dysku to 60gb 2 dysk 320 gb partycja 150 gb i niemoge jej zmniejszyc nawet w zarzadzaniu dyskami nie idzie juz go zmniejszyc sa jakies programy albo jakis sposob? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam mam poblem z vista x64 a w zasadzie 2: 1 zainstalowana vista 2 gry i zajete miejsce na dysku to 60gb 2 dysk 320 gb partycja 150 gb i niemoge jej zmniejszyc nawet w zarzadzaniu dyskami nie idzie juz go zmniejszyc sa jakies programy albo jakis sposob? Patrition Magic ? Witam mam poblem z vista x64 a w zasadzie 2: 1 zainstalowana vista 2 gry i zajete miejsce na dysku to 60gb 2 dysk 320 gb partycja 150 gb i niemoge jej zmniejszyc nawet w zarzadzaniu dyskami nie idzie juz go zmniejszyc sa jakies programy albo jakis sposob? Patrition Magic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam mam poblem z vista x64 a w zasadzie 2: 1 zainstalowana vista 2 gry i zajete miejsce na dysku to 60gb 2 dysk 320 gb partycja 150 gb i niemoge jej zmniejszyc nawet w zarzadzaniu dyskami nie idzie juz go zmniejszyc sa jakies programy albo jakis sposob? Kilka stron wstecz była dyskusja na temat mieszania z partycjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estwalk Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Jak nie masz zainstalowanego Vista Performance and Reliability Pack ani Vista Compatibility and Reliability Pack to rozwiązanie na twój problem dawałem po raz kolejny na poprzedniej stronie. Mardok puchu marny, zrozum, że po najnowszym update visty, Twoim pomysłem można sobie podetrzeć, tak jak papierem toaletowym. Dotarło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Patrition Magic ? Patrition Magic ? tak tyle to wiem tylko ze jak odpale pm chce mi naprawic jakies sektory jak mu dam napraw to wywala se mbr i [gluteus maximus] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Zaupdate'owałem Vistę najnowszą porcją 8-9 hotfix'ów z Windows Update i wszystko odpukać działa ok. Instalacja i konfiguracja przebiegła szybko i sprawnie. Dodam, że wsześniej miałem zainstalowane paczki, ale już oficjalne -"Perfomance i Compatibility" :) Pojawiła się kilka dni temu nowa wersja driverów do sieciówki nVidii. Z ciekawości zainstalowałem sprawdzić jak działa ponieważ poprzednia wersja powodowała "brak połączenia z siecią" a sieciówka nie reagowała na włożony kabel. I znowu powtórka, tylko tym razem połączona ze zwiechami przy jakich kolwie zmianach ustawień karty sieciowej czy ustawień sieci. Kaplica... Jak zwykle przywracanie poprzedniej wersji sterownika pomogło :wink: Identyko jak tu: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=30251 Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Mardok puchu marny, zrozum, że po najnowszym update visty, Twoim pomysłem można sobie podetrzeć, tak jak papierem toaletowym. Dotarło? Napisałem jak byk specjalnie nawet pogrubiłem owe paczki których zainstalowanie uniemożliwia całkowite wyłączenie podpisywania sterowników, wiec jak masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem to już nie moja wina. Dotarło, czy może schemat namalować ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zaupdate'owałem Vistę najnowszą porcją 8-9 hotfix'ów z Windows Update i wszystko odpukać działa ok. Instalacja i konfiguracja przebiegła szybko i sprawnie. Dodam, że wsześniej miałem zainstalowane paczki, ale już oficjalne -"Perfomance i Compatibility" :) Pojawiła się kilka dni temu nowa wersja driverów do sieciówki nVidii. Z ciekawości zainstalowałem sprawdzić jak działa ponieważ poprzednia wersja powodowała "brak połączenia z siecią" a sieciówka nie reagowała na włożony kabel. I znowu powtórka, tylko tym razem połączona ze zwiechami przy jakich kolwie zmianach ustawień karty sieciowej czy ustawień sieci. Kaplica... Jak zwykle przywracanie poprzedniej wersji sterownika pomogło :wink: Identyko jak tu: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=30251 hahaha ja mam gigabyte p965 i siec tez wywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnaker Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 u mnie miałem to samo na windowsowych sterach, najnowsze do p5b (układ Realtek 8111b) ze stronki Realteka bez zarzutu działają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estwalk Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Napisałem jak byk specjalnie nawet pogrubiłem owe paczki których zainstalowanie uniemożliwia całkowite wyłączenie podpisywania sterowników, wiec jak masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem to już nie moja wina. Dotarło, czy może schemat namalować ?! Tak, tak oczywiście, zapewne chodziło Ci o to poniżej: W sumie 8 łatek się pokazało ale jakoś obiecywanego Vista Performance and Reliability Pack oraz Vista Compatibility and Reliability Pack nie widzę. Nic tylko same uaktualnienia zabezpieczeń, fajnie ale wolał bym jakieś Power Pack'i :P Jak nie masz zainstalowanego Vista Performance and Reliability Pack ani Vista Compatibility and Reliability Pack to rozwiązanie na twój problem dawałem po raz kolejny na poprzedniej stronie. Jak sam zauważyłeś aktualizacje, które podałeś nie są rozwiązaniem, bo kazdy komu nie chce sie babrać w betach nie ma ich zainstalowanych. A jeśli naprawde byś miał pojęcie o tym co piszesz, napisałbyś trzeba usunąć aktulizacje KB932596. Bo pragne Cie poinformować, iż aktualizacje które wymieniłeś oficjalnie nie istnieją. Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez Estwalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Tak, tak oczywiście, zapewne chodziło Ci o to poniżej: Jak sam zauważyłeś aktualizacje, które podałeś nie są rozwiązaniem, bo kazdy komu nie chce sie babrać w betach nie ma ich zainstalowanych. A jeśli naprawde byś miał pojęcie o tym co piszesz, napisałbyś trzeba usunąć aktulizacje KB932596. Bo pragne Cie poinformować, iż aktualizacje które wymieniłeś oficjalnie nie istnieją. He jakie bety ? Vista Performance and Reliability Pack - wersja oficjalna (32): http://www.microsoft.com/downloads/info.as...B938979-x86.msu Vista Compatibility and Reliability Pack - wersja oficjalna (32): http://www.microsoft.com/downloads/info.as...B938194-x86.msu Info: http://www.centrumxp.pl/Aktualnosci/3914,O...dows_Vista.aspx to nie sa bety juz z tydzien ;] Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Tak, tak oczywiście, zapewne chodziło Ci o to poniżej: Jak sam zauważyłeś aktualizacje, które podałeś nie są rozwiązaniem, bo kazdy komu nie chce sie babrać w betach nie ma ich zainstalowanych. A jeśli naprawde byś miał pojęcie o tym co piszesz, napisałbyś trzeba usunąć aktulizacje KB932596. Bo pragne Cie poinformować, iż aktualizacje które wymieniłeś oficjalnie nie istnieją. Heh zabawne i kto tu nie wie co pisze: http://www.microsoft.com/downloads/details...e3-62eef7c1f7c2 http://www.microsoft.com/downloads/details...2c-d3eb2071bbec Data wydania: 2007-08-07 Widzę iż problem z kalendarzem również występuje... EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polariscon Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Estwalk ma rację, nie potrzeba instalować Vista Performance czy Compatibility Update wystarczy że zainstaluje nam się UPDATE KB932596 i już nie można wyłączyć sprawdzania sterowników przez Bcedit pozostaje tylko odinstalować albo wciskać F8. Microsoft wydał tą poprawkę ponieważ pojawił się program Atsiv dzięki któremu można było używać niepodpisanych wersji sterowników co w skrócie dawało możliwość umieszczenia w kernelu visty dzięki ładowaniu niepodpisanych sterów przy starcie systemu tzw. malicious code co zmniejszało w znacznym stopniu bezpieczeństwo użytkowania visty. Więcej na http://www.start64.com/index.php?option=co...&Itemid=109 (english) Teraz mój problem: Posiadam Vista x64 Ultimate OEM, reszta jak widać w sigu. Mój problem rozpoczął się od zainstalowania sterowników Intel Matrix Storage Mananger ver. 7.5, otóż po zainstalowaniu tracę status aktywowanej kopii systemu (zostaje mi 3 dni do automatycznej aktywacji) ale najlepsze jest to, że nie mogę ponownie jej aktywować online pozostaje tylko telefoniczna aktywacja. Pisałem o tej sprawie do Intel'a ale oni napisali, że w czasie testowania w/w sterowników nie spotkali się z niczym podobnym i polecili kontaktować się w tej sprawie z Obsługą Klienta Microsoftu, tam z kolei powiedziano mi, że nie ma problemu aktywujemy ale tylko drogą telefoniczną. Także wnioskuję, że w ten sposób pozostaje mi aktywacja telefoniczna, (nie automatyczna) muszę rozmawiać z operatorem i przejść całą żmudną drogę podawania i spisywania kodu, po KAŻDYM przeinstalowaniu systemu.\ Teraz moje pytanie, czy jest jakiś sposób żeby to LEGALNIE obejść tzn. aktywować Online i po kłopocie? Dodam jeszcze że sterowniki IMSM ver. 7.5 rozwiązują dość poważny problem z chipsetem ICH8R, związany z kilkusekundowym zawieszaniem się dysków RAID pod vista, Ci co mają płytkę na 965 z raidem pod vistą wiedzą o czym mówię. Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez polariscon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...