MariuszDW Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 No ja kiedyś uzbierałem tego ze 2GB, ale to była walka na noże :lol: A to tutaj... to respect :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Znowu się zaczyna :lol: - Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Znowu się zaczyna :lol: - Linknie chciales przypadkiem podlinkowac tego? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Nie :wink: , ale tamten problem to chyba już został zlikwidowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 wiatm, mam problem z gg czasami włącza się normalnie, a czasem przy starcie systemu, muszę ze 4 razy je otworzyć. Jak już się włączy to muszę na nowo login, hasło i ustawienia wpisać. Problem występuje na różnych wersjach GG i tylko gdy system startuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 wiatm, mam problem z gg czasami włącza się normalnie, a czasem przy starcie systemu, muszę ze 4 razy je otworzyć. Jak już się włączy to muszę na nowo login, hasło i ustawienia wpisać. Problem występuje na różnych wersjach GG i tylko gdy system startuje. Wyłącz uruchamianie GG ze startem windowsa - uruchamiaj ręcznie. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) witam postanowilem sobie sprawic "wkoncu" nowa wersje windy i powiem szczerze ze nie jestem w niebo wziety. kupilem viste 64 premium oem, na poczatku wszystko fajnei ale jak przyszlo do instalacji programow to juz kicha, nie dziala ja stery od myszki (czyli calkowicie wyeliminowane klawisze funkcyjne, nawet stery ze strony oficjalnej a4tech nie chca sie zainstalowac), acrobat tez nie smiga, wiele programow ktore chodzily na XP teraz nawet nie drgnie. czy jest jakas opcja ktora pozwala na dzialanie/instalowanie programow na 32 bity? :blink: bo juz sie zastanwaiam nad tym czy w sklepie mi wymienia 64 na 32 :mur: Edytowane 23 Lutego 2008 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Programy 32 bit działają w x64 prawidłowo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Programy 32 bit działają w x64 prawidłowo... no wlasnie nie bardzo, mam program ktorego uzywam w pracy i nietety musze tez w domu, jest napisany na 32 bity i za zadne skarby nie idzie na vista 64 ;/ no i te nieszczesne stery do myszki, co z tego ze kosztowala jakies 150 zeta jak teraz to jest bez obslugi funkcyjnych warta tyle co za 15 :mur: a sciagalem juz najnowsze i tez nei idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 zainstalowalem ze 2 dni temu. ultimate +sp1 chodzi bardzo fajnie, xp poszedl w odstawke, wynik w indeksie wydajnosci mam 5,5. system chodzi bardzo szybko, stabilnie ,ladnie wyglada, sam pobral sobie sterownik do starego tunera tv, zadnych problemow nie ma. jedynie to to ze brakuje mi wyboru rozdzielczosci 1440x900 na sterach ati. Na xp sa, wie moze ktos jak to rozwiazac? zaisntalowalem sys tez na ponad rocznym laptopie toshiba l30 z 512 ram. i rowniez chodzi tak szybko jak xp na tym lapku. system sie ciut dluzej laduje ale za to sam windows chodzi szybko, oczywiscie bez aero itp. W indeksie wyd. ocena 2,0 hehe oczywiscie oba systemy jeszcze skonfigurowalem dodatkowo, powylaczalem niepotrzebne smieci itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Wyłącz uruchamianie GG ze startem windowsa - uruchamiaj ręcznie. Pozdr. zawsze sam odpalam gg, jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) witam postanowilem sobie sprawic "wkoncu" nowa wersje windy i powiem szczerze ze nie jestem w niebo wziety. kupilem viste 64 premium oem, na poczatku wszystko fajnei ale jak przyszlo do instalacji programow to juz kicha, nie dziala ja stery od myszki (czyli calkowicie wyeliminowane klawisze funkcyjne, nawet stery ze strony oficjalnej a4tech nie chca sie zainstalowac), acrobat tez nie smiga, wiele programow ktore chodzily na XP teraz nawet nie drgnie. czy jest jakas opcja ktora pozwala na dzialanie/instalowanie programow na 32 bity? :blink: bo juz sie zastanwaiam nad tym czy w sklepie mi wymienia 64 na 32 :mur: Co do myszki to zaraz napisze swoje spostrzezenia. Acrobat mi tez nie smiga ale wersja 8.0. Musisz sciagnac najnowsza 8.1.2 EN bo 8.0 PL nie smiga - wyskakuje jakis blad o braku miejsca w TEMPie. A po przesiadce z XP SP2 zauwazylem ze obsluga mojej myszki jest zdecydowanie gorsza. Nawet po zainstalowaniu najnowszego Set Pointa od Logitecha kursos w windzie nie jest dosc precyzyjny...(oczywiscie sprawdzalem opcje Zwieksz precyzje kursora i bez zadnego pozytywnego rezultatu) EDIT. Poprawka. Odziwo wylaczenie opcji zwiekszania precyzji wskaznika poprawia zachowanie myszy :) Takze problem rozwiazany. A poza tym wlasnie Vista obsluzyla wszystkie przyciski w mojej myszy czego nie zrobil domyslnie XPek. (w G5 ta rolka jest na boki odchylana) Edytowane 24 Lutego 2008 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Ulllaaa :lol2: http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1367 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Ulllaaa :lol2: http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=1367 Przegrywa SP1 w każdym teście z RTM he he he dobre ;) Choć ja bym wybrał trochę inne rodzaje testów co nie zmienia faktu iż za ciekawie to nie wygląda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Witam. Kontrola i sytuacja prawna zmusiła kumpla w firmie do 100 legalności. Więc mamy już Viste Home premium pl 64 bit i wszystko inne darmowe i za free została rzecz najważniejsza antywirus, czy ma wydać kolejne 200 pln na jakiegoś antywira czy coś armowego zainstalować tylko co, jakieś pomysły sugestie co jest za free dobre szybkie skuteczne czy raczej płacić :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 z tego co mi wiadomo to vista home jest do domu, nie do firmy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Antywira za free do uzytku komercyjnego (w firmie) nie uswiadczysz niestety (oczywiscnie nie mowimy o jakims OpenSource w wersjii alpha 0.1a ;)) ps. Viste Home mozna, z tego co wiem, legalnie uzywac w firmach. Ma troche inna funkcjonalnosc niz Home, przystosowana jest bardziej do dzialania w fimie. Edytowane 26 Lutego 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 jedno pytanie jest sposob na instalacje sieci na viscie niz pojedyncze właczanie kompa z v do routera/switcha, wykrycie, ustawienie, reset ? bo wlaczasz w sieć 1 kompa - siec jest, wlaczasz 2, siec pada na 1, na 2 sie nie odpala(nie wykrywa połączenia. Odłaczasz 1 - wykrywa sieć na 2... wiem ze można rozwiązać problem naookoło, ale interesuje mnie rozwiązanie systemowe, pod vistą. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 A moze mi ktos powiedziec jak udostepnic cos w Viscie 64bit Ultimate? Tak, juz czytalem wiele poradnikow i nadal to samo. Siec mam ustawioną jako prywatną oraz wlaczone odnajdywanie sieci i udostepnianie plikow. Problem jest taki ze ja moge wchodzic na wszystkie kompy w otoczeniu sieciowym ale jesli ktos ma XPka to klikajac na mojego kompa w otoczeniu wyskakuje ten slynny blad o niedostepnosci... Jakies sugestie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 A wielka mi firma w sumie ;] kompa ma do wystawiania faktur a ma 2 ciężarówki i wozi po PL różne [ciach!]ły. Jak nic nie znajdę to zamówimy ESS i koniec ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) @VIRU$ Można w firmie Home używać legalnie. A moze mi ktos powiedziec jak udostepnic cos w Viscie 64bit Ultimate? Tak, juz czytalem wiele poradnikow i nadal to samo. Siec mam ustawioną jako prywatną oraz wlaczone odnajdywanie sieci i udostepnianie plikow. Problem jest taki ze ja moge wchodzic na wszystkie kompy w otoczeniu sieciowym ale jesli ktos ma XPka to klikajac na mojego kompa w otoczeniu wyskakuje ten slynny blad o niedostepnosci... Jakies sugestie ?Może na Viście zapora blokować. Normalnie do systemowej powinien zostać automatycznie odfajkowany wyjątek. Edytowane 26 Lutego 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Mam dwa pytanka: 1. Jak w Viscie Home Premium wyłączyć QOS? 2. Czy istnieje możliwość aktywowania na ekranie logowania konta "Administrator"? Nie pytajcie się po co. Po prostu chciałbym to wiedzieć i znać sposób. Drugie (pierwsze było przy którejś becie) podejście do Visty jak na razie pomyślne. Szkoda tylko, że pliki gpedit, secpol są nie dostępne w wersji Premium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Antywira za free do uzytku komercyjnego (w firmie) nie uswiadczysz niestety (oczywiscnie nie mowimy o jakims OpenSource w wersjii alpha 0.1a ;)) A jaki dobry antyvir jest pod viste do uzytku niekomercyjnego ? Bo wlasnie wczoraj sie przesiadlem na 64 bit wersje bussiness ( MSDN AA of course :). Na razie jeszcze zadnego problemu nie mialem z nowym systemem co po liczbie narzekan w necie az mnie zdziwilo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 A działa ci Core Temp, Power Strip, Acrobat w wersji 8.0, w wersji 8.1.2 maksymalizacja okna powieksza tez dokument, 3dmarki nie wieszaja ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Acrobat? Chyba chodziło ci o Adobe Readera, który do niczego nie jest potrzebny bo jest mniejszy i szybszy foxit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Siemka, mam mały problem. Dziś zainstalowałem Viste od nowa... wszystko git... wszystkie aktualizacje się za aktualizowały oprócz jednej: Erros found(s): Code 8000FFFF Update for Windows Vista (KB929777) You may need to restart your computer for this update to take effect. Update type: Recommended Install this update to address an issue in storport.sys which results in a system crash when certain hardware configurations exist. After you install this item, you may have to restart your computer. More information: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=80411 Help and Support: http://support.microsoft.com Co może być tego przyczyną?? Dodam, że system mam oryginalny. :wink: Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Mam problem gry po LAN nie dzialaja na viscie, a dokladniej jezeli ja rozpoczynam sesje uzytkownicy z XP nie widza mnie, jesli na odwrot wszystko jest ok . Udostepnianie zwyklych plikow w obie strony z wielkimi problemami wkoncu zadzialalo, jesli polacze bezposrednio dwa kompy (xp-vista) to po adresach ip mozna do mnie dolaczyc. kazdy komputer da sie pingowac i kazdy jest widoczny w otoczeniu sieciowym. Prawdopodobnie trzeba zrobic jakas mala czynnosc by to zadzaialalo tylko jaka. Sugestie ? Do postu ponizej gdzie, sorki szukalem i nie znalazlem. Kilka fraz wpisywalem i nie znalazlo to co trzeba. Edytowane 28 Lutego 2008 przez Cloperflake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Ktoś już tu wczesniej - niedawno - o tym pisał, poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Pytanie, czym mogę przetestować pod Vistą x 64 Ultimate moja grafę, który z 3d marków chodzi pod Vistą. Bo zapodałem marka 06 i lipa ni chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 jesli masz blad ze prak openal32 czy tam opengl32.dll to sciagnij go z neta i wrzuc do /windows/system32 jesli masz inny blad, to zmien nazwe tego co wyzej napisalem i powinno dzialac, u mnie pomoglo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...