MariuszDW Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (...) zgrane aparatem, bo chciałem zachować płynność: http://www.megaupload.com/?d=KZJ4A60A Ten megaupload też jest żalowy. Zawsze mi wyświetlaja wyczerpany limit dla Poland, zainstaluj magiczny pasek. Nie pamiętam, kedy udało mi się coś stamtąd pobrać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 powiem tak na vistę narzekają ci którzy stawiają ja na słabym kompie albo używając wersji home lub business w pierwszym wypadku są sami sobie winni, jak masz słabego kompa to instalujesz win98 lub xp, w drugim to wina MS że sprzedaje ciut wybrakowany towar Uzywam wersji Business i jestem zadowolony, nie mam zadnych powodow do narzekan. Mozesz mnie uswiadomic dlaczego moja wersja "jest wybrakowana"? Bo brak kontroli kontroli rodzicielskiej :lol: i centrum rozrywki uwazam za zalety. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Ten megaupload też jest żalowy. Zawsze mi wyświetlaja wyczerpany limit dla Poland, zainstaluj magiczny pasek. Nie pamiętam, kedy udało mi się coś stamtąd pobrać...specjalnie dla ciebie http://www.sendspace.com/file/1okej5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Dzięki :D Pięknie ci to chodzi. Szybko i widowisko. Fajne te pulpity. Prędkość otwierania okienek jakoś mnie nie wzrusza. Może i trochę szybciej. Z drugiej strony trudno, żeby jeszcze szybciej było, w końcu obsługuje to człowiek ;) No i ja jeszcze lubię pogiercować i coś od czasu do czasu tanio zmodernizować :) W każdym razie bardzo fajna maszynka :) Mac or PC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 powiem tak na vistę narzekają ci którzy stawiają ja na słabym kompie albo używając wersji home lub business w pierwszym wypadku są sami sobie winni, jak masz słabego kompa to instalujesz win98 lub xp, w drugim to wina MS że sprzedaje ciut wybrakowany towar ja mam home i ogolnie nie narzekam na sam system, raczej na sterowniki ktore sa niedopracowane (mam viste 64bit), co do wersji to zalezy kto co potrzebuje, ja na przyklad nie potrzebuje narzedzi do biznesu, wiec wszystko zalezy od potrzeb i nic tu nie jest wybrakowane. no moze jedna rzecz mi dokucza, przynajmniej raz dzienie sie system wykrzacza i zazwyczak aby go odpalic popownie to tylko na twardo z resetu, bo nic innego nie dziala, nawet z 3 króli nie idzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 To masz jakiś problem ze sprzętem lub sterownikami. U mnie chodzi 24/7 i go restartuję tylko jak aktualizacja albo soft tego wymaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) Dzięki :D Pięknie ci to chodzi. Szybko i widowisko. Fajne te pulpity. Prędkość otwierania okienek jakoś mnie nie wzrusza. Może i trochę szybciej. Z drugiej strony trudno, żeby jeszcze szybciej było, w końcu obsługuje to człowiek ;) No i ja jeszcze lubię pogiercować i coś od czasu do czasu tanio zmodernizować :) W każdym razie bardzo fajna maszynka :) Mac or PC ;) No prędkość otwierania jest minimalnie większa, jakiejś mega różnicy w stosunku do tego co SGJ zaprezentował nie ma, za to różnica do tego co zaprezentował mi 2 dni temu laptop della jest ogromna :lol: w windowsie brakuję mi właśnie trochę tej funkcjonalności, tutaj naprawdę łatwo jest przemieścić się z okna do okna, czy zmienić pulpit i działa to bardzo szybko, no ale tak jak napisałeś - to nie jest dla kogoś kto lubi zmodernizować sprzęt i pogiercować nie ukrywam. Edytowane 28 Marca 2008 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Też spróbowałem swoich sił w "Hiliłudzkiej" produkcji ;) Filmik raczej bardziej niżeli krótkometrażowy bo "aż" 28sec no ale chyba wystarczy, a jak nie to zawsze można zrobić dłuższy ;) OS: Vista Ultimate X86 W tle: Winamp (radio) Konnekt True Launch Bar Demon Tools ObjectDock 2x Samurize AveDeck Yahoo! Widgets Bash Reader* SamFM* Występują: CamStudio** SubEdit Player FF v3.0b4 WMVare XP SP3 UltraVNC Panel Sterowania * małe coś w dlephi na swoje potrzeby napisane ;) ** Free do "nagrywania pulpitu" program brzydki jak cholera ale działa ;) Siorbanie: http://rapidshare.com/files/103025110/vista.avi.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 @Mardok czy mógłbyś się podzielić tym programikiem do Bash'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Ok, z tą porażką to przesadziłem. Problem jednak istnieje. Nowo postawiona Vista ma (a raczej miała) kłopoty z pendrivem oraz komórką, dziwny zabieg pomógł je rozwiązać. Niestety mp3jka nadal nie jest wykrywana. Transfer danych też jest zaniżony. Nadzieją jest SP1... Miałem takie problemy podczas używania "testowej" wersji z torrenta ;) Teraz na zakupionej Vista Home Premium mam podpięte pod USB: zewnętrzny dysk twardy, iPod, aparat Canon S5IS, pendrive'a i nokie E50 - z żadnym z tych urządzeń nie ma problemu. Transfer między partycjami też przyzwoity, w granicach 25MB/s. Przy przenoszeniu między dyskami znacznie szybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) mi dziala tak jak sgj - uzywam tylko optymalizajci z 1szego posta - uac, hibernacja i pare uslug off. 30minut i macie - uac itd sa bardzo potrzebne dla osob ktore komputera uzywaja sporadycznie i "sie nie znaja" a to ze pr0 masterom z xp sie nie chce poswiecic 30min na konfiguracje to juz inna kwestia ( ale xp mogliby konfigurowac i tydzien aby byl ciut wydajniejszy ) problemy z vista maja osoby pesymistycznie nastawione do systemu juz przy samej jego instalacji powiem tak na vistę narzekają ci którzy stawiają ja na słabym kompie albo używając wersji home lub business w pierwszym wypadku są sami sobie winni, jak masz słabego kompa to instalujesz win98 lub xp, w drugim to wina MS że sprzedaje ciut wybrakowany towar ze co? ja mam business a ultimate to i tak wiekszosc piraty :wink: Edytowane 28 Marca 2008 przez wallec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 CamStudio** ** Free do "nagrywania pulpitu" program brzydki jak cholera ale działa ;) Buuu :) Ja nagrywałem programem który wyguglałem kiedys razem z zródłami w delphi :) ja mam home i ogolnie nie narzekam na sam system, raczej na sterowniki ktore sa niedopracowane (mam viste 64bit)Jedyny problem ze sterownikami do x64 to taki ze albo są albo ich nie ma. powiem tak na vistę narzekają ci którzy stawiają ja na słabym kompie albo używając wersji home lub business w pierwszym wypadku są sami sobie winni, jak masz słabego kompa to instalujesz win98 lub xp, w drugim to wina MS że sprzedaje ciut wybrakowany towar W przypadku windows towar jest tak wybrakowany jak braki w wiedzy jego uzytkownika. Wiekszosc funkcji których oficjalnie nie ma, jest i da się z nich skorzystac. Juz nie bede wspominał o tym ze posiadacze Ultimate nie wykorzystuja nawet połowy funkcji tej wersji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zmieniło się coś może z tymi (nie)podpisanymi sterami do x64? Pisałem niedawno o problemach z dukarką. Nie dopisałem, że chodziło o korzystanie z niej na Win2008 x64 przez sieć (udostępniona przez Vistę x86). Nie wiem o co chodziło, ale odinstalowałem i ponownie zainstalowałem drukarkę na Viście i dodałem w udostępnianiu stery x64 (z resztą tak samo jak wcześniej). Vista przy instalacji się pluła, że niepodpisane. Win2008 pobrał od niej przez sieć i normalnie przełknął. Można korzystać bez żadnych zabiegów z F8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek123 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Czy jesli zainstaluje windowsa viste jako drugi system obok XP na partycji D i potem bede go chcial skasowac (instaluje w celach testowych) to XP bedzie dzialal dalej bez zarzutu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Czy jesli zainstaluje windowsa viste jako drugi system obok XP na partycji D i potem bede go chcial skasowac (instaluje w celach testowych) to XP bedzie dzialal dalej bez zarzutu? Jesli xp bedzie na innej partycji np. c to wszystko bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek123 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Jeszcze jedno pytanko. Czy po zainstalowaniu polskiej wersji Visty mozna doinstalowac tez inne jezyki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Buuu :) Ja nagrywałem programem który wyguglałem kiedys razem z zródłami w delphi :) ... No co to był pierwszy wynik na google a też chciałem sobie filmik nakręcić :-P @Mardok czy mógłbyś się podzielić tym programikiem do Bash'a :) Obecna wersja raczej się nie nadaje do powszechnego użytku, jak będę miał czas to może coś z tym zrobię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 P.S. Jak sie wylacza to przy otwieraniu plikow .exe? W XP raz klikales nie pokazuj tego wiecej i byl spokoj a tu do kazdego pliku osobno trzeba ustawic.. :( Mam rozumiec ze sie nie da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Jakby ktoś miał wątpliwości że SP1 nie ma obsługi DX 10.1 Vista SP1+ATI 38xx (Catalyst 8.3)=DX 10.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Gdzie zagnieździł się owy plik? Pojawia się to po starcie systemu i za nic nie mogę tego wywalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) Wejdź na nagrywarkę albo kliknij prawym na jej ikonę i wybierz usuń pliki tymczasowe Mam rozumiec ze sie nie da?Może opcje internetowe>zaawansowane>sprawdzaj podpisy pobieranych programów Edytowane 28 Marca 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Czy ktoś spotkał się z poradą jak włączyć na pasku zadań ikon np. Usuń (w XP czerwony X) lub Właściwości Opjce folderów itp ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 (edytowane) Jeszcze jedno pytanko. Czy po zainstalowaniu polskiej wersji Visty mozna doinstalowac tez inne jezyki? Tak, ale tylko w wersji Ultimate. Mam rozumiec ze sie nie da? Ale o co Ci dokładnie chodzi ? Jeśli chodzi o UAC to masz to opisane w pierwszym poście. Edytowane 28 Marca 2008 przez eragonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Wejdź na nagrywarkę albo kliknij prawym na jej ikonę i wybierz usuń pliki tymczasowe Może opcje internetowe>zaawansowane>sprawdzaj podpisy pobieranych programów jupiii dziekuje.. przejzalem mase opcji ale nie mialem pojecia ze cos co ma zwiazek z internetem bedzie mnie wkurzac przy otwieraniu jakiegokolwiek exe :) w koncu spokoj :D thx Tak, ale tylko w wersji Ultimate. Ale o co Ci dokładnie chodzi ? Jeśli chodzi o UAC to masz to opisane w pierwszym poście. patrz wyzej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) no 40 to szału nie ma, po kabelku do dysku zewnętrznego mam szybciej :P Edytowane 29 Marca 2008 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 no 40 to szału nie ma, po kabelku do dysku zewnętrznego mam szybciej :P No nie ma, ale po co wiecej tak w zasadzie do domowego uzytku ? ;] A podalem swoj transfer dla porownania z Mardoka raidem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Wejdź na nagrywarkę albo kliknij prawym na jej ikonę i wybierz usuń pliki tymczasowe Może opcje internetowe>zaawansowane>sprawdzaj podpisy pobieranych programów Shit jednak nie dziala :| dalej sie pokazuje to info :|.. Kto ma neo2-fir i realtek hd audio? Gdzie na viscie jest moj kochaniutki equalizer :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 U mnie jest tylko uproszczony, na karcie ulepszenia. To samo jest na panelu realteka, ale nie instalowałem ostatnio tego wynalazku (stery Visty). Wcześniej był mi potrzebny do odpalenia słuchawek na przednim wyjściu, ale i tak lipa wyszła, bo nie wyłączał tylnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Jakby ktoś miał wątpliwości że SP1 nie ma obsługi DX 10.1 Vista SP1+ATI 38xx (Catalyst 8.3)=DX 10.1 I co z tego jak nie ma niczego na 10.1 i wg obecnych zapowiedzi nigdy nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...