SGJ Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ta gra tak ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ta gra tak ma.Jednak na XP tego nie miałem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Jednak na XP tego nie miałem ... a ja mialem od czasu do czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek.macos Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 1/2 - strona producenta audio 3. Speedfan/Everest @SGJ! Zależy mi na uruchomieniu AiSuite, nie na ominięciu, a Supreme FX II jest w komplecie zpłytą od Asusa... Pod XP byłoby pewnie cacy, a prz Visciex64 dodatkowo trzeba było uaktualnić BIOS. Może gdziś tutaj wystąpił błąd... :???: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Czy jest Java pod Viste ale w pełni 64 bit?, tak sobie przeglądałem moje programy w dodaj usuń i zastanawiam się nad tą javą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 http://www.java.com/en/download/faq/other_jreversions.xml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Poszukujesz takiego pliku: jre-6u6-windows-x64.exe Jest on do pobrania na stronie http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Poszukujesz takiego pliku: jre-6u6-windows-x64.exe Jest on do pobrania na stronie http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp Albo z rapida ;) http://rapidshare.com/files/107897786/jre-...windows-x64.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 TNX 4 ALL za podlinkowanie do javy. Już zainstalowana, zobaczymy jakie różnice vs 32 bitowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Nie wiecie może kiedy w PL będzie Vista z SP1 do kupienia w sklepie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 czy tylko ja mam takie wrazenie, czy pulpit aero ma braki w ostrosci? normalnie uzywajac visty na lcd oczy mnie bola (na xp nigdy tak nie mialem) dodatkowo widze, ze wszystkie napisy ktore nie sa czystym tekstem sa troszeczke niewyrazne, czcionki mam poustawiane i wyswietla mi pieknie, a np tytul paska w firefoxsie (na samej gorze) to srednio ladnie, tak samo wszystkie te takie "pogrubiane" teksty, np prawym na pulpicie i personalizacja czy panel sterowania (ale nie klasyczny tylko pogrupowany) mam ustawione na zgodnosc z xp, duzo juz grzebalem ale tego jakos nie potrafie opanowac o to mi chodzi: OBRAZEK zobaczcie jaka jest roznica pomiedzy czcionka w folderze a czcionka w personalizacji to samo przy menu start a opcje zasilania da sie to ujednolicic? zaczyna mnie to bardzo draznic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Monitor masz podpięty przez DVI-D ? U mnie to wygląda tak (najlepiej oglądać na monitorze o mniejszej "plamce" niż 0,29): Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Monitor masz podpięty przez DVI-D ? U mnie to wygląda tak (najlepiej oglądać na monitorze o mniejszej "plamce" niż 0,29): mam przez dvi, monitorek to benq fp91gp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) mam przez dvi, monitorek to benq fp91gpMasz wyłączone rozmywanie/wyostrzanie w monitorze ? (sharpness na wartość neutralną - chyba środkową ... teraz nie mam tego modelu) - kiedy monitor nakłada filtry np. rozmywający na tekst to cleartype się rozmazuje ... dobrze jest powiększyć minimalnie czcionki aby zwiększyć ilość pikseli które budują pojedynczy znak Co do ujednolicenia - wyłącz/włącz cleartype - wygląda to tak u Ciebie jak by dla niektórych el. cleartype było aktywne a dla innych nie Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 ClearType, chodzące na oknach.... Moze i z wyłączonym CT tekst jest bardziej ostry, ale na te kwadratowe literki nie da się patrzec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Masz wyłączone rozmywanie/wyostrzanie w monitorze ? (sharpness na wartość neutralną - chyba środkową ... teraz nie mam tego modelu) - kiedy monitor nakłada filtry np. rozmywający na tekst to cleartype się rozmazuje ... dobrze jest powiększyć minimalnie czcionki aby zwiększyć ilość pikseli które budują pojedynczy znak Co do ujednolicenia - wyłącz/włącz cleartype - wygląda to tak u Ciebie jak by dla niektórych el. cleartype było aktywne a dla innych nie jest na 3 (srodkowa) wyostrzane, mam CT zamienione na standardowe, to samo jest przy CT, a ujednolicenie juz zrobilem - zasugerowalem sie tym co napisales i przywrocilem czcionki domyslne *edit* zmienilem schemat na klasyczny windows i.... rowniez czuje ze obraz jest jakis taki dziwny, czyli wychodzi na to ze cos ze sterownikami obrazu, swoja droga na XP wszystko jest idealnie, to czemu tu sie sypie? Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez alvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ustawienie pagefile na 200MB to nie byl najlepszy pomysł. Viscie mocno odwala w chwili gdy zaczyna się konczyc Ram. Chyba pojade po nastepne 2 GB ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Jak ja nienawidzę tej Visty. BF2 znowu się wysypał , emule działał w tle i co ? ... i oczywiście emule jakoś dziwnie zamarzł (nie można otworzyć/włączyć). SYF nie system. Vista to jednak PARODIA systemu operacyjnego ... po tym co napisałem wyżej wpadłem na genialny pomysł zamknięcia systemu (uruchom ponownie ) - nie podziałało ... więc myślę sobie ... zamknę system (wyłącz) i uruchomię PC ponownie - Vista się zawiesiła ROFL Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Pilnie potrzebna pomoc. Czy ktoś z Vistą x86 moze mi sprawdzic działanie programu. http://www2.sgjps.com/ftp/x86.zip Uruchomiony z pliku wsadowego powinien wyjsc na ekran powitalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 @up Nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 grrrr, p****ne to jest. 64 bitowa wersja dziala prawidłowo. 32 na XP chodzi tylko po ręcznym podaniu identyfikatoa sesji a na V sie krzaczy włąsnie. Edit Gdzies się musialem **** bo przepisane na net działa prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Wyłączyłem grę kończąc jej proces - teraz zamiast AERO mam standardowe niebieskie barwy - WTF ? ... Vista SUX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zrestartuj DWM. Ubijając gre system nie dostal informacji o zamknięciu gry a tym samym nie wie ze ma przywrócic aero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zrestartuj DWM. Ubijając gre system nie dostal informacji o zamknięciu gry a tym samym nie wie ze ma przywrócic aero.Da sie to zrobić bez przelogowywania - jak się wyloguję to jak znam życie przerwie mi się sesja/połączenie sieciowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Restart DWM = ubicie procesu. Od razu automatycznie się właczy. Do testów http://www2.sgjps.com/ftp/shdown/shdown_x86.zip http://www2.sgjps.com/ftp/shdown/shdown_x64.zip shutdwn [/L | /R | /S | /P | /G | /H | /W | /LOCK | /SWITCHUSER | /?] [/F | /FF]shdown /L - wylogowanieshdown /R - restartshdown /S - zamkniecie systemushdown /P - zamkniecie systemu z wyłaczeniem zasilaniashdown /G - Zamyka i ponownie uruchamia komputer. Po ponownym rozruchu systemu, uruchamia ponownie wszystkie zarejestrowane aplikacje.shdown /F - wymuszenie zamkniecia (/L | /R | /S | /P | /G) shdown /FF - trochę lepsze wymuszenie zamkniecia (/L | /R | /S | /P | /G) shdown /LOCK - zablokowanie systemu/wyjscie na ekran powitalnyshdown /SWITCHUSER - wyjscie na główny ekran powitalny, poprzednie nie wychodzi na główny w viscie, zdaje sie nie działac w XP.shdown /H - hibernacjashdown /W - stan wstrzymaniashdown /? - pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Restart DWM = ubicie procesu. Od razu automatycznie się właczy.Yyyy ... ten tego .... nie wiem jak Ci to powiedzieć :wink: - nie mam procesu DWM (wyświetlone procesy wszystkich użytkowników ). Chyba że się nazywa "nie" DWM na liście menedżera. ... może to zjawisko właśnie z tego powodu wystąpiło ? ( bo DWM is dead ). Dobra - szkoda Twojego cennego czasu - jak przeloguję to pewnie wróci wszystko do normy :wink: Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 No to jak nie masz to uruchom uslugę bo musialo ją ubic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 witam chodzi o instalacje neo pod vista x64 w pietwszym poscie jesli link gdzie na stronie MS jest instrukcja jak to dziadostwo uruchomic - interesuje mnie jak istotny jest punkt 2 w instrukcji czyli wsadzenie plytki cd od TP i nie startowanie jej pytam poniewaz plytki nie mam i jest problem z instalacje i uruchomieniem neo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Nie wiem jaki masz modem, jak ZXDSL 852, to najpierw odpalasz instalację sterowników i dopiero jak cię poprosi, to podpinasz modem. W przeciwnym wypadku albo się uda, albo nie. Tzn. zawsze się zainstaluje, tylko bydle nie będzie chciało nawiązać połączenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 mam probelm z jasnością czy tez jaskrawością, jak zwal tak zwal. i nei wiem czy to wina niedopracowanych sterow do grafiki czy moze w viscie jest gdzie jakas ukryta opcja. dla przykladu 2 ss z gry, pierwszy z visty drugi z xp: vista: xp: to na co nalezy zwrocic uwage to miecz :P jak widac w viscie jest niemalze biały, tutaj jak raz to az tak nei denerwuje ale jak jest postac na bialo to wogole jej nie widac, tylko kontur postaci. podobnie jest w samym systemie vista, jest on strasznie jaskrawy. jakies sugestie? czy to faktycznie zwalony sterownik grafiki do visty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...