Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbyszek.macos

1/2 - strona producenta audio

3. Speedfan/Everest

@SGJ!

Zależy mi na uruchomieniu AiSuite, nie na ominięciu, a Supreme FX II jest w komplecie zpłytą od Asusa...

Pod XP byłoby pewnie cacy, a prz Visciex64 dodatkowo trzeba było uaktualnić BIOS. Może gdziś tutaj wystąpił błąd... :???:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy tylko ja mam takie wrazenie, czy pulpit aero ma braki w ostrosci? normalnie uzywajac visty na lcd oczy mnie bola Dołączona grafika (na xp nigdy tak nie mialem) dodatkowo widze, ze wszystkie napisy ktore nie sa czystym tekstem sa troszeczke niewyrazne, czcionki mam poustawiane i wyswietla mi pieknie, a np tytul paska w firefoxsie (na samej gorze) to srednio ladnie, tak samo wszystkie te takie "pogrubiane" teksty, np prawym na pulpicie i personalizacja czy panel sterowania (ale nie klasyczny tylko pogrupowany)

mam ustawione na zgodnosc z xp, duzo juz grzebalem ale tego jakos nie potrafie opanowac Dołączona grafikaDołączona grafika

o to mi chodzi: OBRAZEK

zobaczcie jaka jest roznica pomiedzy czcionka w folderze a czcionka w personalizacji

to samo przy menu start a opcje zasilania

da sie to ujednolicic? zaczyna mnie to bardzo draznic Dołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam przez dvi, monitorek to benq fp91gp

Masz wyłączone rozmywanie/wyostrzanie w monitorze ? (sharpness na wartość neutralną - chyba środkową ... teraz nie mam tego modelu)

- kiedy monitor nakłada filtry np. rozmywający na tekst to cleartype się rozmazuje ... dobrze jest powiększyć minimalnie czcionki aby zwiększyć ilość pikseli które budują pojedynczy znak

Co do ujednolicenia - wyłącz/włącz cleartype - wygląda to tak u Ciebie jak by dla niektórych el. cleartype było aktywne a dla innych nie

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz wyłączone rozmywanie/wyostrzanie w monitorze ? (sharpness na wartość neutralną - chyba środkową ... teraz nie mam tego modelu)

- kiedy monitor nakłada filtry np. rozmywający na tekst to cleartype się rozmazuje ... dobrze jest powiększyć minimalnie czcionki aby zwiększyć ilość pikseli które budują pojedynczy znak

Co do ujednolicenia - wyłącz/włącz cleartype - wygląda to tak u Ciebie jak by dla niektórych el. cleartype było aktywne a dla innych nie

jest na 3 (srodkowa) wyostrzane, mam CT zamienione na standardowe, to samo jest przy CT, a ujednolicenie juz zrobilem - zasugerowalem sie tym co napisales i przywrocilem czcionki domyslne

*edit*

zmienilem schemat na klasyczny windows i.... rowniez czuje ze obraz jest jakis taki dziwny, czyli wychodzi na to ze cos ze sterownikami obrazu, swoja droga na XP wszystko jest idealnie, to czemu tu sie sypie?

Edytowane przez alvin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja nienawidzę tej Visty. BF2 znowu się wysypał , emule działał w tle i co ? ... i oczywiście emule jakoś dziwnie zamarzł (nie można otworzyć/włączyć). SYF nie system.

Vista to jednak PARODIA systemu operacyjnego ... po tym co napisałem wyżej wpadłem na genialny pomysł zamknięcia systemu (uruchom ponownie ) - nie podziałało ... więc myślę sobie ... zamknę system (wyłącz) i uruchomię PC ponownie - Vista się zawiesiła ROFL

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grrrr, p****ne to jest.

64 bitowa wersja dziala prawidłowo. 32 na XP chodzi tylko po ręcznym podaniu identyfikatoa sesji a na V sie krzaczy włąsnie.

Edit

Gdzies się musialem **** bo przepisane na net działa prawidłowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Restart DWM = ubicie procesu. Od razu automatycznie się właczy.

Do testów

http://www2.sgjps.com/ftp/shdown/shdown_x86.zip

http://www2.sgjps.com/ftp/shdown/shdown_x64.zip

shutdwn [/L | /R | /S | /P  | /G | /H | /W | /LOCK | /SWITCHUSER | /?]			 [/F | /FF]shdown  /L					- wylogowanieshdown  /R					- restartshdown  /S					- zamkniecie systemushdown  /P					 - zamkniecie systemu z wyłaczeniem zasilaniashdown  /G					- Zamyka i ponownie uruchamia komputer. Po ponownym rozruchu systemu, uruchamia ponownie wszystkie zarejestrowane aplikacje.shdown  /F					 - wymuszenie zamkniecia (/L | /R | /S | /P | /G) shdown  /FF					- trochę lepsze wymuszenie zamkniecia (/L | /R | /S | /P | /G) shdown  /LOCK			   - zablokowanie systemu/wyjscie na ekran powitalnyshdown  /SWITCHUSER   - wyjscie na główny ekran powitalny, poprzednie nie wychodzi na główny w viscie, zdaje sie nie działac w XP.shdown  /H					 - hibernacjashdown  /W					- stan wstrzymaniashdown  /?					 - pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Restart DWM = ubicie procesu. Od razu automatycznie się właczy.

Yyyy ... ten tego .... nie wiem jak Ci to powiedzieć :wink: - nie mam procesu DWM (wyświetlone procesy wszystkich użytkowników ). Chyba że się nazywa "nie" DWM na liście menedżera. ... może to zjawisko właśnie z tego powodu wystąpiło ? ( bo DWM is dead ).

Dobra - szkoda Twojego cennego czasu - jak przeloguję to pewnie wróci wszystko do normy :wink:

Dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam chodzi o instalacje neo pod vista x64

w pietwszym poscie jesli link gdzie na stronie MS jest instrukcja jak to dziadostwo uruchomic -

interesuje mnie jak istotny jest punkt 2 w instrukcji czyli wsadzenie plytki cd od TP i nie startowanie jej

pytam poniewaz plytki nie mam i jest problem z instalacje i uruchomieniem neo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jaki masz modem, jak ZXDSL 852, to najpierw odpalasz instalację sterowników i dopiero jak cię poprosi, to podpinasz modem. W przeciwnym wypadku albo się uda, albo nie. Tzn. zawsze się zainstaluje, tylko bydle nie będzie chciało nawiązać połączenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam probelm z jasnością czy tez jaskrawością, jak zwal tak zwal. i nei wiem czy to wina niedopracowanych sterow do grafiki czy moze w viscie jest gdzie jakas ukryta opcja. dla przykladu 2 ss z gry, pierwszy z visty drugi z xp:

vista:

Dołączona grafika

xp:

Dołączona grafika

to na co nalezy zwrocic uwage to miecz :P jak widac w viscie jest niemalze biały, tutaj jak raz to az tak nei denerwuje ale jak jest postac na bialo to wogole jej nie widac, tylko kontur postaci.

podobnie jest w samym systemie vista, jest on strasznie jaskrawy.

jakies sugestie? czy to faktycznie zwalony sterownik grafiki do visty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi