AndiX Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Od jakiegoś czasu brakuje w konsoli (cmd) polskich znaków, znaczy się wpisywać z klawiatury można, ale komunikaty systemu ich nie wyswietlają, tylko krzaki. Co może być problemem? Wszystkie ustawienia regionalne są na polski. Nie mogę również zainstalować GIMPa po polsku podejrzewam że właśnie przez to bo na innych kompach z xp ten sam instalator daje w wyniku polskiego GIMPa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam! Jak usunąć tą ikonkę z mojego komputera? To jest urządzenie bluetooth ktore dodałem na starych sterownikach. Pozniej zainstalowalem nowe i ta ikona juz nie dziala a zostala. Chcialbym sie jej pozbyc. Jak? I jak zrobic by ikona wylaczonego centrum zabezpieczen sie nie pojawiala na pasku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Skąd bierzecie dodatki do panelu bocznego bo widziałem, że macie jakieś inne niż dostępne na stronie M$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 witajcie po sformatowaniu xp i zaicstalowanie go ponownie zniknol mi boot loader i nie moge wybrac sobie visty wciasz mi sie laduje swiezy xp-ek a programy typu easybcd itp nie pomagaja poratujcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Naprawa z płyty Visty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2008 Wlasnie chcialem dopisac ze ta naprawa z plyty dvd na nic sie zdaje nie dziala szuka mi jakiegos sterownika i nie moze znalesc i kaze m go zlaes ale nie wiem o jaki mu ster chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Jak macie ustawiony SWAP czy Viscie x64 i 4GB ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 NIe mamy ustawionego bo w Viscie nie ma czegos takiego jak swap. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 ja mam ustawione 2 pliki po 1ggabajcie na 2 fizycznych dyskach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truskaweczka91 Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 mam modem ZTE ZXDSL 852 i żeby miec neta przy właczaniu kompa muszę wciskac f8 żeby wyłączyć wymuszanie podpisów sterowników czy da się to jakoś wyłączyć na stałe?hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 wygooglaj sobie programik SetupReadyDriverPlus.exe, on automatyzuje to całe klikanie f8 wybieranie odpowiedniej pozycji z menu itd przydatne przy uzywaniu nie podpisanych sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinG Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 W galerii fotografii w Vista jest możliwość dodawania tagów do zdjęć. Wie ktoś czy podczas ich późniejszego zapisu jest coś zmieniane w samym zdjęciu, czy jest to operacja bezstratna. Chodzi mi oczywiście o zdjęcia w formacie JPEG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 (edytowane) Witam, czy spotkaliscie sie moze kiedys z problemem pogorszenia jakosci obrazu w filmach na Viscie? Mianowicie chodzi o to, ze niektore krawedzie w filmach/serialach/anime sa "poszarpane" - czasami widac to bardziej, czasami mniej. Na poczatku w ogole zauwazylem to na napisach .ass/srt wyswietlanych przez VobSuba (uzywam CCCP) - jako pierwsze rzucily mi sie w oczy - wczesniej na XP, jeszcze na starym kompie, nie zauwazylem czegos takiego. Potem zaczalem to dostrzegac w niektorych momentach na filmach/serialach/anime. Wiem, ze problemem moze byc niska rozdzielczosc materialu, ale tak jak mowie, na XP tego nie bylo, a przynajmniej nie rzucalo sie az tak w oczy. Ustawienia w ffdshow takie same, jak na starym systemie. Sprawdzalem tez rozne playery (subedit, mpc hc, km player). Moja grafika to ATi 4850 - sterowniki Catalysty 8.10. Probowalem cos wygooglac o tym, ale bezskutecznie... Nie wiem nawet, czy to moze byc wina Visty, ale nie zaszkodzis sie upewnic :) //edit: piszac mplayer mialem na mysli mpc hc (nie wiem dlaczego napisalem mplayer :/) Edytowane 24 Listopada 2008 przez brachol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel80 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 (edytowane) Witam Moze to glupie pytanie, ale gdzie w Viscie sa zlokalizowane pliki deinstalacyjne aktualizacji (te ktore w XP sa oznaczone symbolem $uninstal...)? Szukalem takich nazw celem usuniecia, ale nic nie znajduje - moze maja inne nazewnictwo? Pozdrawiam Edytowane 24 Listopada 2008 przez Pawel80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 (edytowane) Witam, czy spotkaliscie sie moze kiedys z problemem pogorszenia jakosci obrazu w filmach na Viscie? Mianowicie chodzi o to, ze niektore krawedzie w filmach/serialach/anime sa "poszarpane" - czasami widac to bardziej, czasami mniej. Na poczatku w ogole zauwazylem to napisach .ass wyswietlanych przez VobSuba (uzywam CCCP) - jako pierwsze rzucily mi sie w oczy - wczesniej na XP, jeszcze na starym kompie, nie zauwazylem czegos takiego. Potem zaczalem to dostrzegac w niektorych momentach na serialach/anime. Wiem, ze problemem moze byc niska rozdzielczosc materialu, ale tak jak mowie, na XP tego nie bylo, a przynajmniej nie rzucalo sie az tak w oczy. Ustawienia w ffdshow takie same, jak na starym systemie. Sprawdzalem tez rozne playery (subedit, mplayer, km player). Moja grafika to ATi 4850 - sterowniki Catalysty 8.10. Probowales cos wygooglac o tym, ale bezskutecznie... Nie wiem nawet, czy to moze byc wina Visty, ale nie zaszkodzis sie upewnic :) Nie sądzę ale w vobsub zaznacz sobie Pre-buffer subpicture do tego ściągnij sobie mediaplayer HC w opcjach Output->DirectShowVideo zaznacz EVR custom pod settings zmień na 3d surfaces resizer na Bicubic A=-1.00 i wtedy ogląday na całego :) Witam Moze to glupie pytanie, ale gdzie w Viscie sa zlokalizowane pliki deinstalacyjne aktualizacji (te ktore w XP sa oznaczone symbolem $uninstal...)? Szukalem takich nazw celem usuniecia, ale nic nie znajduje - moze maja inne nazewnictwo? Pozdrawiam panel sterowania->dodaj usuń programy->zobacz zainstalowane uaktualnienia i stąd odinstalowujesz mogą się trochę nazwy różnic bo mam angielską Viste ale są na panelu po lewej znajdziesz na pewno a jako takich pozostałości nie mogę namierzyć w System Volume Inf ich nie ma w katalogu Windy w systemowych ukrytych też, w program data, appdata też nie bardzo jak to się mówi poddałem się ;) albo windows po odinstalowaniu wywala bo ja jak coś wywalę to mi zawsze dociąga z windows update więc może śmieci nie zostają. Edytowane 24 Listopada 2008 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel80 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 No wlasnie, mi chodzi o usuniecie tych pozostalosci, a nie samych aktualizacji. Ale moze faktycznie system sam dba o to by smieci usunac. Tez szukalem po roznych folderach i nie widze czegos w stylu z XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 Jakim programem podzielic partycje systemowa na 2 mniejsze ?? Probowalem juz: 1) Acronis true image prof 8.0.0 ale powoduje bluescrrena po restrcie 2) Paragon partition manager prof 8.5 ale spod windowsa wywala komuniakat ze dysk c: jest uzywany czy cos podobnego a po rr nie znajduje jakiegos sterownika i tez wywala blad 3) gparted ale po sciagnieciu z ich strony nie potrafie tego nawet uruchomic... Ma ktos jakis pomysl jak sie za to zabrac ?? (najlepiej jakas bootowalna plytka dvd :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2008 1. Acronis True Image nie słuzy do partycjonowania... Poza tym przestarzała wersja... 2. Wersja 9 chodzi pod Vistą(na x64 z recovery cd). 3. Bootowalna CD nie chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Thx SGJ ruszyło Paragon'em 9 z bootowalnego dvd ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadbre Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Witam! Znajomy dziś zakupił komputer z Vista Home Premium x32 ale chce mieć system x64, mam na płycie swoją Viste Ultimate SP1 PL oem x64, czy jeśli zaintaluje z mojej plyty Viste Ultiamte x64 i wpisze jego klucz to będzie mieć Viste Home Premium ale x64? Bo z tego co słyszałem na płycie instalacyjnej są wszystkie Visty tylko instaluje sie w zależności od klucza, czy to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Witam! Znajomy dziś zakupił komputer z Vista Home Premium x32 ale chce mieć system x64, mam na płycie swoją Viste Ultimate SP1 PL oem x64, czy jeśli zaintaluje z mojej plyty Viste Ultiamte x64 i wpisze jego klucz to będzie mieć Viste Home Premium ale x64? Bo z tego co słyszałem na płycie instalacyjnej są wszystkie Visty tylko instaluje sie w zależności od klucza, czy to prawda? Tak, to prawda. Edycja systemu uzależniona jest od podanego klucza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinokio Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Tak, to prawda. Edycja systemu uzależniona jest od podanego klucza.Na jednym DVD z VISTĄ są wszystkie wersje VISTY, ale 32 bitowe. Na innym krążku DVD są wszystkie , ale 64 bit. Czyli mając tylko wersje instalacyjne DVD z systemem VISTA z 32 bitami nie zainstalujesz wersji 64 bit. Klucz prawdopodobnie będzie pasował do wszystkich wersji 32 i 64 bit jeśli nie był aktywowany lub był na tym samym komputerze i zainstaluje się wersja VISTY odpowiednia do klucza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 witajcie po sformatowaniu xp i zaicstalowanie go ponownie zniknol mi boot loader i nie moge wybrac sobie visty wciasz mi sie laduje swiezy xp-ek a programy typu easybcd itp nie pomagaja poratujcie Mam podobny problem. Mialem dwa dyski: pata 160gb z win xp (pierwszy byl instalowany) i drugi sata 320gb z vista x64. Przy wlaczaniu moglem wybrac ktory system sie ma zaladowac. Czy po odpieciu 160gb bede zmuszony naprawiac viste? Czy naprawa nie wplywa negatywnie na porzadek w systemie i czy wszystkie stare ustawienia mi zostana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Siedzi/ał ktoś n Viscie z 2gb ramu? Ile max wam zżerała pamięci? Chcę wiedzieć bo może się okazać ze Vista wpieprzy mi całe 2gb...do czasu gdy dokupię pamięci. U mnie na razie 55-61%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 U mnie w chwili obecnej (w tle torrent, orthos, eset smart security, cfosspeed, fraps i sidebar cały) bierze 54% z 2GB. Ale jak tylko włączę jakąś grę czy coś to odrazu użycie pamięci przez system znacznie spada na korzyść aplikacji. Vista robi użytek z wolnego ramu. Xp brałby pewno z 280MB, ale po co marnować pamięć fizyczną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Co to za cholerstwo się zrobiło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Organizuj->Układ -> I tu odznacz pole Panel Poglądu. Nazwy moga troche odbiegac od Twoich gdyz korzystam z angielskiej wersji systemu i nie wiem jak dokladnie w polskiej jest przetlumaczone. ;) Edytowane 1 Grudnia 2008 przez krawetko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 dzięki, kurde ale ta Vista mnie irytuje :/ sama sobie coś włącza .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) witajcie mam maly problem z gra i nie tylko z gra wyskakuje mi od czasu do czasy taki blad moze mi ktos pomoc jak go rozwiazac szukalem tego problemu na innych forach i nie znalazlem Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH Nazwa aplikacji: nfs.exe Wersja aplikacji: 1.0.0.1 Sygnatura czasowa aplikacji: 4903d933 Nazwa modułu z błędem: StackHash_fd00 Wersja modułu z błędem: 0.0.0.0 Sygnatura czasowa modułu z błędem: 00000000 Kod wyjątku: c0000005 Przesunięcie wyjątku: 000078c6 Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6001.2.1.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje 1: fd00 Dodatkowe informacje 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160 Dodatkowe informacje 3: fd00 Dodatkowe informacje 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160 Edytowane 1 Grudnia 2008 przez rafiki20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 mam problem z pieprzoną Vistą HP. Mam oryginalny klucz z laptopa. Aktywowałem ją zaraz po konfiguracji wstępnej (nowy lapek) ale telefonicznie, bo net nie działał. Wszystko ładnie, lektor przez tel powiedział, że winda aktywowana pomyślnie, w okienku to samo. Robię reset i w prawym dolnym rogu: Ta kopia systemu Windows jest nielegalna. Wtf do cholery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...