gMolimo Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ja mam pytanie z innej beczki, system aktualizowalem, poprawki poinstalowane i teraz Update nie dziala... wyskakuje jakis error: Code 80070422. Ktos wie o co chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ja mam pytanie z innej beczki, system aktualizowalem, poprawki poinstalowane i teraz Update nie dziala... wyskakuje jakis error: Code 80070422. Ktos wie o co chodzi ? http://windowshelp.microsoft.com/Windows/e...687ff61033.mspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Ja mam pytanie z innej beczki, system aktualizowalem, poprawki poinstalowane i teraz Update nie dziala... wyskakuje jakis error: Code 80070422. Ktos wie o co chodzi ? You must be logged on as an administrator to perform these steps. 1. Open Administrative Tools by clicking the Start button , clicking Control Panel, clicking System and Maintenance, and then clicking Administrative Tools. 2. Double-click Services. If you are prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation. 3. Right-click the "Windows Modules Installer" service, and then click Properties. 4. On the General tab, next to Startup type, make sure that Manual is selected. Click OK, reboot, try again http://windowshelp.microsoft.com/Windows/e...687ff61033.mspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 lama1 te info z Help mi nic nie daje, juz przerobilem :P Ps. Nagle zaczal Update chodzic, od tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam. Pod moją konfigurację(ewentualnie dokpuie 2gb ramu) polecacie Viste 64 bitowa?Czy Viste 32 bitową? Noszę się z zamiarem zakupu. Po za tym,czy nie ma już problemów z X-Fi na Viście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 jak ktoś głupi to są :) nie ma problemów właśnie siedzę na Viscie x64 4gb-ram dźwięk podpięty coaxem przez DTS Interactive a do analoga słuchawki do tego korzystam właśnie z bet 2.18.0006 i działa. Ogólnie x64 polecam jednak gry spożywają czasem więcej niz 2 gb a nawet jak nie grasz dużo tak jak ja to dodatkowe 2 gb też się przyda a w windzie lepiej się siedzi na 64bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Ok,a jest zauważalna jakaś większa róznica między Vistą 32 a 64 bitami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Testuje ktoś SP2? Ja od wczoraj i wydaje się jak by trochę szybciej działał system, po za tym ma mniejsze zapotrzebowanie na ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 A kiedy wyjdzie polska wersja bety SP2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Wątpię, aby wyszła polskojęzyczna beta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Przeciez juz jest! Myślałem ze na takim forum ludzie od dawna testują :P http://www.microsoft.com/downloads/details...2b-22780e839a7e http://www.microsoft.com/downloads/details...3e-de376fdb1de8 Edytowane 8 Grudnia 2008 przez Hormonn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Te linki sa do wersji: English, French, German, Japanese, Spanish. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Zmień tam język i masz polski. Mi się otwiera stronka z wersja polska. Dałem screena i widać dokładnie ze to wersja polska. Edytowane 8 Grudnia 2008 przez Hormonn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Ja mam Viste Premium. Tylko w Ultimate mozna zmieniac jezyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Ale ja nie mowie o zmianie języka systemu, tylko na stronie ms masz do wyboru języki w jakich chcesz tego sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Jest wersja polska SP2 na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 hmm... zainstalowalem sobie SP2 na lapku i jestem zaskoczony :) i to pozytywnie troche szybciej sie Vista zaczela ladowac i wylaczac... do tego o ok. 200MB mniej pamieci "je" po uruchomieniu systemu i tak jakby zwawiej wszystko chodzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzwonek81 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 hmm... zainstalowalem sobie SP2 na lapku i jestem zaskoczony :) i to pozytywnie troche szybciej sie Vista zaczela ladowac i wylaczac... do tego o ok. 200MB mniej pamieci "je" po uruchomieniu systemu i tak jakby zwawiej wszystko chodzi :P hm trzeba będize spróbować ten sp2, bo ostatnio mi vista zamula laptopa - nie wiem czemu... Jaki czyściciel rejestru do visty polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zapodalem dodatek SP2 beta na Viste Premium PL 64 i kolo zegara pojawil sie napis Vista kopia ewaluacyjna. Jak to usunac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 mi sp2 przyśpieszył maszynę... dużo szybciej działa eksplorator (zwłaszcza wyszukiwarka), kopiowanie na tym samym poziomie, z softu to centrum zabezpieczeń pogryzło mi się z avirą - odinstalowałem i zainstalowałem avg8... a napis w rogu mi nie przeszkadza, ale pewnie można go usunąć... tutaj masz napisane jak (sam nie próbowałem): http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.ph...947504#p1947504 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zainstalowałem SP2 Jakoś tak szybciej to wszystko działa. Nie jestem w stanie sprecyzować konkretnie co, ale chyba szybciej się ładują programy z autostartu windows, szybciej chodzi eksplorator i ogólnie szybciej wszystko się uruchamia. Zauważyłem, że użycie RAMu wzrosło z ok. 800MB do 870MB. Ale jest jedno ale. Straciłem ponad 3GB miejsca na dysku z systemem. Czy ktoś zna sposób jak usunąć pliki tymczasowe (czy też backupy) po instalacji SP2 do Visty? Wiem, że do SP1 był jakiś programik, czy da się to zrobić ręcznie? Jakie foldery usunąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 (edytowane) Pamiętaj, że to jest wersja beta. Usuwając te pliki, pozbawisz się możliwości usunięcia bety oraz instalacji finalnej wersji SP2. Edytowane 11 Grudnia 2008 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zdaję sobie z tego sprawę. Do czasu wyjścia wersji finalnej zdążę ze 2 razy sformatować dysk ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel80 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Witam Vista Ultimate x64 nie informuje mnie o nowych aktualizacjach gdy jestem zalogowany na koncie zwyklego uzytkownika, mimo ze mam zaznaczona opcje o informowaniu bez pobierania i instalowania aktualizacji. Przez to musze co jakis czas recznie uruchamiac aplet Windows Update. Na koncie administracyjnym informacje ladnie sie wyswietlaja. Co zrobic by moje podstawowe konto zwyklego uzytkownika tez otrzymywalo te informacje? Pozdrawiam Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Czy po instalacji SP2 nie ma problemów z działaniem programów, gier juz wcześniej zainstalowanych? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 U mnie nie ma, nie licząc faktu, że usługa punk bustera mi się wyłączyła, ale tak wszystko śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 u mnie się vista pogryzła z avirą free... zastąpiłem avg i gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 (edytowane) No to i ja zainstalowałem SP2. Większych zauważalnych różnic brak, jedynie napis o wersji systemu w rogu ekranu, którego za żadne skarby nie mogę się pozbyć, żaden sposób nie działa.. no cóz :) Edytowane 12 Grudnia 2008 przez razorex2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 (edytowane) Właśnie ja też zainstalowałem SP2 już kilka dni temu. Pierwsze zdziwienie że wersja 5-cio języczna bez polskiego sie zainstalowała bez zająknięcia na Ultimate PL, czytałem że idzie więc spróbowałem i faktycznie racja :D Po instalacji nic nie zauważyłem nowego. Poza tym, że mi kolejne 2 giga wcięło :rolleyes: Po cichu liczyłem też na jakiś lepszy wynik z 3DMarku. Moze troszkę lepszy ale nie wiem czy to moje złudzenie czy błąd pomiarowy :P Co daje ten Windows Search 4.0? Bo narazie tylko chyba świadomość że go mam mi daje lepsze samopoczucie ale wzrostu wydajności systemu plików nie widzę... Edytowane 12 Grudnia 2008 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Mam następujący problem z Vistą na laptopie: jak jest wlaczony jakies 3 godzinki... i korzystam z internetu, to pozniej pasek zadan zmienia kolor, gina mi ikonki... nie moge na nie kliknac.... i te co sa otworzone, to tak dziwnie uciekaja w strone "startu". Dzieje mi się tak jak korzystam z Internetu i gg (zazwyczaj). Prosze o pomoc. Co mogę z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...