sosen Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 @up Zaktualizuj system. Też to miałem ale już dawno to naprawili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 moze mi ktos powiedziec dlaczego nie mam zakladki z trybem zgodnosci po kliknieciu we wlasciwosci pliku .exe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 BO 1. Próbujesz ustawic zgodnosc na pliku systemowym. 2. Masz zle skonfigurowany system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzk Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 (edytowane) probuje ustawic zgodnosc na instalatorze drivera do sb live! z pierwszego postu tego tematu (tak tam radza w linku), poniewaz dzwiek jest strasznej jakosci (przesterowany jakby). nie wiem czy ten sterownik mi pomoze, obecny byl pobrany przez windows update. przy okazji: nie dziala mi adobe flash player w firefoxie x64. googlowalem sporo, odinstalowywalem, instalowalem wtyczke ax, pozniej plugin, nie chce dzialac :/ w firefoxie x86 dziala normalnie. ostatnia kwestia: sciagnelem ffdshow, instalacja i konfiguracje tak samo jak w xp w ktorym wszystko dzialalo a tutaj obrazu nie mam w zwyklym xvid'ie :/ brak mi juz sil na ta viste. ps wersja x64 ultimate sp1 edit: nie mam tej zakladki zgodnosci na kazdym pliku exe, sprawdzalem ich wiele. systemu specjalnie nie konfigyrowalem, powylaczalem pare uslug i wylaczylem kontrole dzialan uzytownika(nie wiem czy to dokladnie tak sie nazywa bo teraz siedze na xp) Edytowane 14 Grudnia 2008 przez kzk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Jak nie masz zgodnosci to cos za duzo masz wyłączone. Nie istnieje flash pod x64... Z ffdshow nie ma zadnych problemów, tylko wypadałoby uzyc odtwarzacza kompatybilnego z Vistą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Witam serdecznie ;) to jest post grzecznosciowy w imieniu kolegi... problem jest nastepujący... kolega ma vistę 64bitową Ultimate... instalował wczoraj najnowszy DX 9 i po zainstalowaniu DX okazało sięze komputer ładuje sięteraz dwa razy dłuzej... pasek postepu visty zamiast 4.5 razy przesuwa sięokoło 20 razy... a oprócz instalki DX nic nie było wykonywane... czy ktoś z Was ma może pomysł co to moze być i jak przywórcić poprzedni stan rzeczy tzn szybkie ładowanie systemu??? była przeprowadzana defragmentacja plików systemowych Perfect Diskiem 2009 był defragmentowany rejestr boot jest z dwóch procków ustawiony spod msconfig usługi nvidia są nieaktywne nic nie ładuje się z autostartu (msconfig odznacozne wszystko) komputer jest mocno zoptymalizowany pod kątem usług i niepotrzebnych składników UAC jest nieaktywne jak i całe centrum zabezpieczeń do ochrony kompa kolega uzywa Kaspersky Internet Security 2009 bardzo byłbym wdzieczny o jakieś porady, nakierowanie... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) USUWANIE ZNAKU WODNEGO Support: Windows Vista /Server 2008 /Windows 7, 64bit(x64) / 32bit(x86) All Service Pack & all language of Windows. 1. Wybieramy interesującą nas wersję systemu x86 lub x64 2. Potwierdzamy "Y" 3. Restart i znaku wodnego nie ma. Przetestowane na Vista SP2 x64. Mam nadzieję, że komuś się przyda, ja się dużo naszukałem i żaden sposób u mnie nie zadziałał. Patch Link do strony autora Edytowane 11 Stycznia 2009 przez razorex2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 panowie burza mózgów jak to usunąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 F5 & chkdsk & restart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 nie śmiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 /F /R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 się da się ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam. Czy jest jakiś sposób na pena Kingstona, dotychczas śmigał ok pod Vista x64 a teraz wykrywa nieznane urządzenie i nie widzi go. Pen dobry na 100 bo na 5 innych kompach sprawdzany i śmiga i można kasować nagrywać itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 jedynie napis o wersji systemu w rogu ekranu, którego za żadne skarby nie mogę się pozbyć, żaden sposób nie działa.. no cóz :) zainstalować na x64 i jakoś nie widzę to znaku >? możne jestem ..ślepy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 na ver. x64 sie nie pojawia tylko na x86 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 na ver. x64 sie nie pojawia tylko na x86 ;/ przyjąłem do wiadomości Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorex2 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 (edytowane) zainstalować na x64 i jakoś nie widzę to znaku >? możne jestem ..ślepy Nie wiem o co Tobie chodzi :) Zainstalowałem SP2 x64 do Visty i znak wodny w rogu ekranu się pojawił, podałem wyżej linka do Patcha, który go usuwa zarówno w wersji x86 jak i x64. Pozdrawiam Edytowane 16 Grudnia 2008 przez razorex2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Nie wiem czy to jest problem konfiguracji sieci czy system, ale ryzykuje i pisze tutaj. Kto mi odpowie co za franca jest odpowiedzialna za tak niski transfer między komputerami w sieci WiFi na poziomie: Albo inaczej, czy to normalne? Bo słyszałem o małych transfer między dyskami, ale tu już chyba naprawili, a co z siecią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 jeden komp leci po wifi czy dwa?? Jak dwa to transfer niestety ale masz w normie. Jak jeden, to powinno być dwa razy szybciej. Mowa oczywiście o standardzie g. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Teoretycznie jest 6 urządzeń podpiętych pod wifi, ale w momencie kopiowania plików tylko te dwa komputery pracowały. Co ciekawe jak odpalę drugi proces to też w nim równolegle idzie 1,2MB/s. Ale nie rozumiem tu czegoś np. ktoś ma neta który mu pracuje z prędkością 2MB/s, to co? Będzie miał możliwość pracy jedynie do 1,2MB/s? oczywiście standard g. Edytowane 18 Grudnia 2008 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 to tez jest ciekawe. weź odpal totalcommandera i przez niego kopiuj, albo postaw ftp i przez ftp. Transfer powinien być lepszy, wiem, ze to dziwne, ale tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 no nie sadze zeby duzo ludzi mialo neta 2MB/ sekunde to by bylo 20 Mbits/s u mnei w przypadku gdy jeden komp jest tylko pod wifi to mam ok 2mb moze czasami troche wiecej albo mniej jaki masz router ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 U mnie chodziło ponad 2MB/s jak miałem w routerze (livebox) ustawione na WEP. Przestawiłem na WPA i spadło do trochę ponad 1MB/s. Przestawiłem spowrotem i już nie wróciło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Router to Linksys WRT54G a szyfrowanie WPA. Zmienię na WEP i dam znać. piotrek - oj dużo, poza tym Vista jest na całym świecie, a tylko my jesteśmy jako Polska tak opóźnieni ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) Uzywam uTorrenta, bitcometa i bittorrent 6.1.2 gdy probuje cos sciagnac po okolo 10 sekundach wywala blad "blad torrenta odmowa dostepu" Dzieje sie to na 3 różnych torrentach (z dwóch trackerów) reszta działa ok. rozwiazania z faq utorrenta nie działają, szukałem na sieci i inni też mają takie jajka i brak rozwiązania. system vista 64bit (dopiero co postawiona) Edytowane 18 Grudnia 2008 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 vistaSP2 musiał resetować bios płyty i wiadomo jest coś na to z sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Co lepsze do visty x64 kodeki : vista codec x64 z: http://shark007.testbox.dk/ VS. K-lite codec pak x64 niby to samo ale.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Z tych 2 to CCCP lub FFDSHOW... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) Z tych 2 to CCCP lub FFDSHOW... na stacjonarnym vista codec używałem teraz w laptopie spróbuje coś z tego co polecasz. tnx Czy one są x64 bit i czy cccp ma coś do rmvb formatu. Edytowane 20 Grudnia 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) Ej co jest do jasnej anielki. Miałem wolnego 4,5 GB odpalam teraz kompa a tu 700 MB zostało wolnego :wacko: Otwieram dysk i daje wstecz i co ? Wolnego 680 MB ... znów otwieram i daje wstecz wolnego 650 :rotfl: Co ta Vista odstawia :angry: Aktualnie zostało mi 2,85 MB z 4,5 GB .. ograniczyłem pamięć wirtualną do 2GB więc zostało mi 2,5 GB miejsca ale teraz nagle zmniejszyło się do 2,04 GB choć nic nie instalowałem :blink: I druga sprawa jak zrobić żeby nie mieć pliku hiberfil.sys bo zżera mi cenne 4GB a z hibernacji nie korzystam Edytowane 20 Grudnia 2008 przez Trofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...