rafa Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 RTM z tego co mi wiadomo to nie jest coś co można kupić. Ja tylko przestrzegam przed tym co może ci zrobić moderator ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Witam wiecie może kiedy ms wyda polski sp2 w finalnej wersji bo na winupdate ani widu ani słychu na ich www też pustki no sorki że kolejny raz pytam sie o to samo ale wkurza mnie to że żaden kraj z największej grupy językowej w europie nie dostał swojego sp a tacy niemcy mają już od końca maja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Witam. Mam postawiona viste na wczesniejszej mobo (MSI), po zmianie mobo (Asus P5B Prem) nie umiem zaladowac visty, zaraz po pokazaniu sie paska ladownia BSOD :sad: a w trybie awaryjnym dochodzi do crcdisk.sys BSOD (po tym pliku powinno sie zaladowac powitanie), probowalem cos robic z narzedziem do uruchamiania systemu (wgrac sterowniki, ale nie dosc ze nie widze tam nigdzie visty na plycie, to ogolnie nie wiem co wybrac, bo praktycznie nic nie ma) (system byl stawiany na IDE nie na AHCI na wczesniejszej plycie) Jakies pomysly jak odpalic viste? Co jeszcze zrobic itp? Formata zostawiam na pozniej, mam kilka rzeczy do "uratowania" z tej wersji systemu.. na XP nie bylo problemu, zmienilem plyte, zabootowal i zawolal o stery... vista nie bootuje :-( *edit* czy np. mogloby pomoc wejscie do systemu na plycie MSI i wgranie softu od Asusa? :P Edytowane 20 Czerwca 2009 przez kbl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Jak na starej płycie instalowałeś na IDE, to tutaj spróbuj też przestawić na IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Opisany wyżej przypadek tego sie tyczy (na IDE) BSOD podczas ladowania systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 czy majac instalke visty x64 i wole integracji jej z sp2 (zeby potem sie nie bawic w doinstalowywanie) to czy pierw trzeba zrobic ta sama instalke dodajac sp1? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Podpisuję się pod pytaniem kolegi. Też bym sobie zintegrował SP2, robił to ktoś? Teoretycznie SP1 był by konieczny, skoro instalować go trzeba to SP2 najwyraźniej nie zawiera wcześniejszych poprawek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 A nie jest tak, że SP2 zawiera SP1? Pamiętam, że jak było SP1 do pobrania ręcznie to była wielka cegła, a jak przez WU i miało się aktualne poprawki to dużo mniej trzeba było pobierać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 No właśnie nie zawiera. Trzeba mieć zainstalowany SP1 żeby móc zainstalować SP2, do tego nie można tego zrobić na odchudzonej instalce. Niestety z tego co wyczytałem to wogóle nie można zintegrować SP2 na żadnej instalce Visty, przynajmniej klasyczną metodą slipstream. Szkoda. Na TechNET/MSDN są obrazy instalek ze zintegrowanym SP2, no ale jeszcze trzeba tam mieć dostęp. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 A co za problem kazać vLite'owi zintegrować najpierw SP1 a potem to samo zrobić dla SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 (edytowane) Nie zawsze warto spekulować. Jak byś próbował to byś wiedział że vLite wykrywa obecność SP1 w instalce i nie zezwala na integrację innego (bo nie wie że jest nowszy). Program nie był aktualizowany od dawna, i prędko się to raczej nie zmieni bo ponoć autorzy pracują w M$. Edytowane 21 Czerwca 2009 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Do integracji nie potrzeba vlite. Jest jedna skuteczna metoda, wymaga tylko trochę pracy, ale przy okazji mozna i zintegrowac i własne programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 witam jak czytam asze posty to widze że większość z was sp2 po polsku czy możecier mi powioedziec skąd ściągaliście finalnego polskiego sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Na razie jest tylko 5 języków, bez polskiego. http://www.vista.pl/download/1588_service_...dow_vista_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Na razie jest tylko 5 języków, bez polskiego. http://www.vista.pl/download/1588_service_...dow_vista_.html a wiesz może kiedy będzie polski sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Nie, nie mam pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 a wiesz może kiedy będzie polski sp2 mial byc w ciagu 3 tyg od premiery eng, a btw - polski juz jest ale tylko dla msdn i tech-u, oczywiscie nie jest niczym dziwnym, ze popularne google go znajduja na wielu witrynach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Hej :mrgreen: mam problem z firmowa drukarką. Jest ona wpięta po kablu usb do pc który jest udostępniony w sieci (wraz z nią). Cały dział łączy się z tym komputerem ( XP ) bezprzewodowo. Posiadam na biurku dwa laptopy. Oba z Vista HP. Jeden z nich działa bez problemu z nią ( połączyłem się przez komendę w cmd "\\WINDYKACJA3\HPLaserJ" ), zapytał mnie o sterowniki itd. Natomiast na drugim laptopie jest dość poważny problem. W okienku Drukarki w ogóle nie mam guziczka Dodaj Drukarkę, jak z menu kontekstowego wybiorę Dodaj to pokazuj mi błąd: wpisanie w cmd "\\WINDYKACJA3\HPLaserJ" daje taki sam komunikat. Coś pokręciłem? Moje konto ma uprawnienia admina. Na koncie administratora takie same cuda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Siemka, na lapku mam oryginalna Vist Home Premium 32 bit :) Nie dostalem do niego zadnej plytki z tym systemem. Da rade jakos nagrac go na dvd ? Podobno jest tu gdzies ukryta partycja :) Vista mialem wczesniej tylko parenascie godzin dla zabawy wiec nie ogarniam tego systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laaval Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Siemka, na lapku mam oryginalna Vist Home Premium 32 bit :) Nie dostalem do niego zadnej plytki z tym systemem. Da rade jakos nagrac go na dvd ? Podobno jest tu gdzies ukryta partycja :) Vista mialem wczesniej tylko parenascie godzin dla zabawy wiec nie ogarniam tego systemu. a nie dostales z lapkiem instrukcji obslugi? tam powinno byc opisane co i jak. z doswiadczenie wiem, ze czystego systemu nie dostaniesz. na ukrytej partycji masz cos takiego jak obraz dysku z systemem, ktory mozesz nagrac na plytki tworzac tzw. recovery disc(s). czyli masz tam system i (nie)stety troche oprogrmaowania od producenta, ktore moze spowolnic nieco system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Na Windows Update jest już Service Pack 2 do Visty po polsku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Jest właśnie zainstalowany ;) tak szybko kliknąłem,że nawet nie wiedziałem co ściągam:D Generalnie jakoś nie widzę większych zmiań,może system ciutek przyśpieszył...a może to placebo? Kto wie..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Mi po zainstalowaniu SP2 wzrosło masakrycznie użycie ramu . Z 1.2 gb bezpośrednio po uruchomieniu do 2 gb . No comment . [edit] Vista 64 bit . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicur Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 X86: Po zainstalowaniu jest lepiej, nic się nie pogorszyło, ale... X64: MASAKRA! Rozwala ułożenie gadżetów, w tym oryginalnych Microsoftu, Visty - również! Do tego system uruchamia się ponad minutę (wcześniej 15-20 sekund)!! MASAKRA!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 @Suanis - ile masz ramu w kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 @Suanis - ile masz ramu w kompie? 8 GB . Jak miałem 3 gb to na sp1 było mniejsze zużycie niż przy 8 , trochę bez sensu ... . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 U mnie po wrzuceniu SP2 na czysty system 3xszybciej neostrada lapie polaczenie przez modem Sagema a indeksowanie plikow na wszystkich dyskach przebieglo w jakies 2 godziny zamiast w tydzien jak to mialo miejsce wczesniej przy SP1. Innych zmian, zarowno pozytywnych jak i negatywnych narazie nie zauwazylem. Vista Ultimate x86 SP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszylam Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 W tym tygodniu kupuje nowego kompa z Vistą Home Premium 64bit. I mam do was jedno pytanie. Będę mieć dysk 500 GB, jak duża ma być partycja dla systemu + Microsoft Office (dla użytkowników domowych) 2007, biorąc pod uwagę też to że będę mógł dokonać upgrade do Windows 7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 W tym tygodniu kupuje nowego kompa z Vistą Home Premium 64bit. I mam do was jedno pytanie. Będę mieć dysk 500 GB, jak duża ma być partycja dla systemu + Microsoft Office (dla użytkowników domowych) 2007, biorąc pod uwagę też to że będę mógł dokonać upgrade do Windows 7? Moja partycja ma 137 gb i zostało mi po 6 miesiącach użytkowania systemu jakieś 30 gb wolnego miejsca . Tyle że ja mam bardzo dużo aplikacji na partycji systemowej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 W tym tygodniu kupuje nowego kompa z Vistą Home Premium 64bit. I mam do was jedno pytanie. Będę mieć dysk 500 GB, jak duża ma być partycja dla systemu + Microsoft Office (dla użytkowników domowych) 2007, biorąc pod uwagę też to że będę mógł dokonać upgrade do Windows 7?40 gb wydaje sie sensowne ;) zawsze kilka wolnego powinno byc Moja partycja ma 137 gb i zostało mi po 6 miesiącach użytkowania systemu jakieś 30 gb wolnego miejsca . Tyle że ja mam bardzo dużo aplikacji na partycji systemowej . :lol: chyba z obrazami innych dyskow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...