stivo Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 U mnie też nie wyświetla aktualizacji, mimo że mam 3 ważne i 1 opcjonalną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Tylko nie linczujcie :) Nie wiem jak i dlaczego :D ale tapeta zrobiła się jak "do środka" i nie mogę znaleźć żadnej funkcji, ani info na necie żeby to zmienić na full ekran <_< Wie ktoś jak to zmienić?? Peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Pulpit> ppm>personalizuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 (edytowane) Taaa, serio?? B-) Dzięki za info ale to bardziej złożone. Właśnie okazało się że ta opcja jest wyłączona i nie wiem jak to naprawić. Może coś w kluczu rejestru? SGJ żarty się ciebie trzymają edit: Format c poszedł i już, trudno. Tak to jest jak się chce "zmodyfikować" wygląd jakimś programem, który.....ehhh.... szkoda gadać -_- nigdy więcej B-) Peace! Edytowane 25 Listopada 2009 przez Hesos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltago Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Chciałbym udostępnić drukarkę - HP 840c - podłączoną do komputera stacjonarnego(XP), tak bym mógł nią drukować przez laptopa (hp pavilion dv6-1215ew + Vista). Oba komputery połączone są routerem AirLive WT-200ARM. Udostępnianie plików działa bez problemów. Laptop widzi drukarkę, ale przy próbie udostępnienia wywala błąd Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Przeinstaluj najnowsze sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltago Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Jak masz pisać takie głupoty to wyjdź z tego forum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mhl31337 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Witam, jakiś czas temu pojawił się pewien problem na laptopie mojej dziewczyny. Problem przejawia się tym, że o godzinach 24, 6, 12, 18 wszystkie programy korzystające z Internetu na chwilę tracą łączność. Mogę dodać, że w tym momencie zapuszczony ping na jakąś stronę nie przerywa swojego działania, karty sieciowe (czy to lan czy wlan) nie tracą połączenia, drugi komputer podłączony przez ad-hoc działa poprawnie. Problem występuje na każdym łączu jakie testowałem (multimo, kablówka, upc). Problem pojawia się za każdym razem o tych godzinach nawet jak ręcznie ustawię 11:59 na zegarze to za minutę programy tracą łączność z netem. Proszę o pomoc, z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laaval Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Witam, jakiś czas temu pojawił się pewien problem na laptopie mojej dziewczyny. Problem przejawia się tym, że o godzinach 24, 6, 12, 18 wszystkie programy korzystające z Internetu na chwilę tracą łączność. Mogę dodać, że w tym momencie zapuszczony ping na jakąś stronę nie przerywa swojego działania, karty sieciowe (czy to lan czy wlan) nie tracą połączenia, drugi komputer podłączony przez ad-hoc działa poprawnie. Problem występuje na każdym łączu jakie testowałem (multimo, kablówka, upc). Problem pojawia się za każdym razem o tych godzinach nawet jak ręcznie ustawię 11:59 na zegarze to za minutę programy tracą łączność z netem. Proszę o pomoc, z góry dziękuję. a przeskanowales kompa pod katem jakiegos robactwa? Moze tu tkwi problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mhl31337 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 a przeskanowales kompa pod katem jakiegos robactwa? Moze tu tkwi problem system czysty jak łza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 A sprawdzałeś harmonogram czy nie ma tam jakiegoś zadania wykonywanego co 6 godzin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Kurcze po zainstalowaniu SP2 moja Vista zaczyna szalec... Wywala mi BlueScreena z bledem dotyczacym Win32k Mial ktos taki problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Kurcze po zainstalowaniu SP2 moja Vista zaczyna szalec... Wywala mi BlueScreena z bledem dotyczacym Win32k Mial ktos taki problem?? Witam ponownie na tym forum, Mam podobny problem tyle że nie wiem co jest napisane na BSOD, zwyczajnie miga na starcie po czym komputer się wyłącza. Vista (HP 64bit) dziś wieczorem poinstalowała jakieś automatyczne aktualizacje i padła :[ Tryb awaryjny też nie działa. Problem sprzętowy odpada, bo win7 RC, Ubuntu i open suse śmigają bez problemu, robactwa też nie ma. W weekend sprubuję naprawić system z płytki bo innego wyjścia nie widzę chyba że ma ktoś jakiś pomysł bo zabawa z grubem (linuksowy bootloader) to nie jest moje ulubione zajęcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 dawno nie interesowałem się OSami;p czy jest już jakieś rozwiązanie na rozrastający się folder C:\Windows\winsxs ? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Tak, zignorować - http://blogs.msdn.com/e7/archive/2008/11/19/disk-space.aspx Na szybko: większość plików w folderze winsxs to tzw. "hard links" czyli linki symboliczne. Od strony aplikacji (dla Eksploratora także) widziane są one jako prawdziwe pliki, ale w rzeczywistości są czymś na wzór skrótów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Tak, zignorować - http://blogs.msdn.com/e7/archive/2008/11/19/disk-space.aspx Na szybko: większość plików w folderze winsxs to tzw. "hard links" czyli linki symboliczne. Od strony aplikacji (dla Eksploratora także) widziane są one jako prawdziwe pliki, ale w rzeczywistości są czymś na wzór skrótów. słabo u mnie z ANG ;/ dzisiaj przeniosłem co mogłem z partycji systemowej na inne, bo miałem tylko 900MB wolnego ;/ teraz mam 2GB wolnego ale pewnie szybko to Vista pożre :angry: ręce opadają... POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zrób sobie format tej partycji, ja ostatnio zrobiłem i nagle 10 gb mniej waży :unsure: SP2 sobie podarowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zwłaszcza, ze po instalacji SP2 Vista zajmuje mniej :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Od strony aplikacji (dla Eksploratora także) widziane są one jako prawdziwe pliki, ale w rzeczywistości są czymś na wzór skrótów.Od strony aplikacji i systemu zajmują równiez rzeczywiste miejsce na dysku. Ale kto by się przejmował czy folder ma 10GB w ta czy w tamtą w czasach 1TB dysków Zwłaszcza, ze po instalacji SP2 Vista zajmuje mniej :roll: Zajmuje mniej tylko z niewiedzy uzytkownika komputera. W rzeczywistosci bedzie zajmowac minimalnie więcej. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc1 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam Jak ustawić tryb zgodności z Windows XP ? Mam Windows Vista Home Premium i nie dział ma mi COD4 tzn. odpala się ale zaraz obraz minimalizuje się , ktoś poradził żeby ustawić tą zgodność , ale może macie jeszcze jakieś pomocne pomysły jak sobie z tym poradzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 We właściwościach skrótu każdego programu możesz to ustawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc1 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 To już wiem jak to zrobić , ale nie pomogło :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 (edytowane) Witam i zycze Wesolych Swiat :) Mam problem z dzialaniem visty, strasznie mi rwie np. otwierajac okno moj komputer nie odbywa sie to plynnie tylko czasami jest delikatny "zaciach", to samo ze zmiana rozmiaru okien, rowniez odbywa sie to fatalnie z opoznienien, rwie itd. tak jak by nie byly zainstalowane sterowniki do karty graficznej, mam nadzieje ze wiecie o co chodzi, ten sam problem tyczy sie stron internetowych, nie ma plynnosci w przewijaniu, np. przewijajac strone innego forum gdzie nie ma zadnych flashy opoznienie jest tragiczne jak bym to robil na bardzo slabym komputerze ale to tez nie na kazdej stronce, na niektorych jest ok, mam firefoxa ale na Iexplorer dzieje sie to samo, czasami nawet zacina dzwiek jak przewijam stronke i muzyka chodzi w tle z windows media player, vista to home premium 64bit z sp2, oczywiscie oryginal bo mialem ja razem z laptopem, probowalem rowniez instalowac od nowa bez dolaczonego oprogramowania producenta laptopa, ba nawet z 2 roznych plyt kopii zapasowych i dalej ten sam efekt, sterowniki oczywiscie sa wszystkie jak nalezy, zadnych konfliktow w mendzerze urzadzen, zbedne uslugi wylaczone, konfig to: P8600, 4G ram, geforce 130GT, chipset pm45, dysk WD sprawdzane wszystko na trybie maksymalnej wydajnosci, na windows 7 tego nie bylo, a wrocic do 7 tymczasowo nie moge bo minal czas jej dzialania, a chce miec oczywiscie legalny system, na xp rowniez wszystko ok, dziekuje za wszelka pomoc Edytowane 25 Grudnia 2009 przez ayabrea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Jak na mój gust to problem jest praktycznie na pewno związany z grafiką. Sterowniki do grafy instalowałeś z jakiegoś dołączonego CD czy ściągałeś najnowsze ze strony producenta? BTW, płytka z Vistą jest dobra? Tzn. nie ma żadnych większych rys itp.? Bo to też może być od tego (po prostu instalator może nie skopiować niektórych plików z płytki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) Jak na mój gust to problem jest praktycznie na pewno związany z grafiką. Sterowniki do grafy instalowałeś z jakiegoś dołączonego CD czy ściągałeś najnowsze ze strony producenta? BTW, płytka z Vistą jest dobra? Tzn. nie ma żadnych większych rys itp.? Bo to też może być od tego (po prostu instalator może nie skopiować niektórych plików z płytki). sterowniki sa najnowsze ze strony nvidii, z grafa sadze ze jest wsio ok bo win7 nie mial z tym problemu, to samo z xp oraz 2003, co do plytki to probowalem z 2 roznych obrazow visty, a sam windows instalowalem z pendrive wiec to tez odpada, czy mozliwe aby serwis pack 2 powodowal takie anomalie ? Edytowane 27 Grudnia 2009 przez ayabrea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Teoretycznie SP2 nie powinien takich problemów powodować. Choć jeśli masz możliwość, to sprawdź system bez niego. Uruchom jeszcze Vistę w trybie awaryjnym i zobacz, jak wtedy będzie się zachowywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) problem ze stronkami chyba rozgryzlem, zmienilem przegladarke na google chrom i wszystkie strony chodza pieknie, plynnie, bez zadnych zaciec, pozostaje tylko kwestia okienek, edt: zauwazylem ze problemem jest kiedy na stronce pojawia sie duzo flashy/reklam, wtedy strasznie muli, Edytowane 27 Grudnia 2009 przez ayabrea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek564 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Witam . Ściągnełem sp3 podczas instalowania laptop sie wyłączył hp dv6000 był ciągle pod ,, kablem ,, . Gdy odpalam laptopa system zawiesza sie na oknie Czekaj... i po chwili trwa zamykanie systemu i uruchamia sie ponownie . ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>jąc w trybie awaryjnym jest ostatni postęp aktualizacji SP3 3/3 jest niżej napisane " Nie wyłanczaj komputera " po chwili sie sam wyłancza i tak w kółko . Nie moge odpalić normalnie Visty co zrobić ? Edytowane 30 Grudnia 2009 przez dudek564 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 O ile mi wiadomo, to nie ma SP3 dla Visty. Jak ściągnąłeś diabli wiedzą co, to teraz się męcz. Jest zapewne tryb awaryjny, przywracanie sytemu, jest naprawa systemu z CD i wiele innych opcji. Zainstaluj sobie przy okazji przeglądarkę ze sprawdzaniem pisowni. Temat o Windows Vista też jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam Mam mały problem. Kiedyś udało mi się tak zrobić, że po podłączeniu przez HDMI laptopa pod TV/aplituner obraz automatycznie się przełączał na TV, a dźwięk z "Głośników" na "Cyfrowe urządzenie wyjściowe (HDMI). Po odłączeniu kabla HDMI wszystko wracało do poprzedniego stanu - dźwięk na głośnikach, a obraz na ekranie laptopa. Po reinstalacji systemu nie mogę tego już ustawić. Może ktoś wie jak to osiągnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...