Pawelek69 Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Witam, nie mogę na stałe wyłączyć sidebara. Wyłączam pasek boczny i odznaczam opcję "Uruchom pasek boczny podczas uruchamiania systemu Windows", a po restarcie znowu pojawia się pasek i ta opcja jest znowu zaznaczona. Ten sam problem mam z Agentem Winampa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Nie masz czasem wrzucone skróty do Autostartu? Możesz ściągnąć triala TuneUp Utilities i tam wywalić z rejestru uruchamianie wybranych programów przy starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Hej, hej. Może widział ktoś moda wizualnego do VISTY 32bit, który powodowałby wizualne zmiany tak, żeby Vista wyglądała jak siódemka? Dużo pracuje na Win7 na komputerach prywatnych, domowych) i jak wpadam do firmy działać profesjonalnie na Vistach to strasznie mnie układ visty denerwuje :-D Czy takie przerabianie systemu w ogóle jest dozwolone w świetle licencji? Bo od razu mówie - kompy firmowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Witam, chce właczyc pulpit zdalny jednak przy probie zapisania ustawień z włączonym (dla sieci lokalnej lub wogole)sysem krzyczy ze mam wylaczona zapore i nie pozwala wlaczyc. Jak to ominąć bo zapory nie chce włączyć. (btw co dziwne nawet nie moge wlaczyc bo jak chce uruchomic to mi pisze ze Sysem nie moze uruchomic uslugi) Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Sprawdź czy aby nie masz jakiegoś robala w systemie, bo zapora powinna dać się włączyć i wyłączyć bez problemu. Skoro system chce coś zapisać w ustawieniach zapory to ją włącz, zapisz to co system chce i wyłącz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 (edytowane) Mógłby ktoś zapodać działający mmc.exe z Visty 32-bitowej? Nieaktualne, wiem już co jest nie tak. Edytowane 29 Marca 2010 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam problem z udostępnieniem drukarki dla systemu Vista Home Basic. Drukarkę mam podłączoną do kompa z systemem w7 Pro, i chciałem ją udostępnić dla kompa z wyżej wymienioną Vistą. Do tej pory miałem rozwiązane to w ten sposób że drukarka była udostępniona dla wszystkich, na użytkowniku nieposiadającym hasła więc teoretycznie każdy w sieci mógł z niej korzystać. Jedynym co stało na przeszkodzie by z drukarki nie korzystały inne osoby z sieci osiedlowej był firewall. Jednak z pewnych względów postanowiłem zmienić sposób udostępnienia drukarki. Wyłączyłem możliwość logowania się do sieci na konta bez hasła, a drukarkę udostępniłem tylko na konkretne konta użytkowników. I wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że jak się okazało na Viście w wersji Home nie działa zapamiętywanie haseł, i po dodaniu drukarki i ponownym zalogowaniu się do systemu, drukarka już nie działa. By działała trzeba się dopiero ręcznie zalogować na użytkownika. Próbowałem nawet dodać do autostartu w Viście polecenie: net use \\[komputer] [hasło] /user:[użytkownik]Ale i to się nie do końca sprawdza ponieważ jeśli komp z Vistą zostanie uruchomiony w czasie gdy komp z w7 jest wyłączony to polecenie nie zadziała. Czy istnieją jakieś inne sposoby na automatyczne logowane się do udziałów sieciowych na Viście Home? Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez kamail86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Witajcie, mam problem tylko nie wiem czy to spowodowane Vistą. Mam przeglądarkę Chrome od google, jednak jak ją włączam to w menadżerze pokazuje mi jakbym miał ich uruchomionych 10 (procesy), co w rzeczywistości nie jest prawdą. Dodatkowo procesor jest non stopa na 100%, no a wiatrak od laptopa świruje :) Mam Zone Alarme, Spy Bota i Avasta chodzącego w tle i robie też regularne check-i, więc kwestia "ustrojstw" raczej odpada. Może po prostu ta przeglądarka, się nie lubi z Vistą 32 bit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Chrome ma to do siebie, ze każda otwarta zakładka to osobny proces. Przy czym nie pamiętam jak było na Viście, ale na 7 Chrome odpala mi ok 7 procesów, z kolei Iron widnieje mi jako drzewko ok 15 procesów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 Jest to strasznie irytujące, mam nadzieję, że to jakoś usprawnią. Szkoda, gdyż bardzo mi się spodobała ta przegląddarka i z początku rzeczywiście była szybka. Wróciłem do FF, co jednak też mnie połowicznie zadowala, chociaż już bardziej wolę niż Operę. To przenoszę się gdzieś na forum Chroma (imho najgłupsza nazawa dla przeglądarki) i spróbuję coś wskórać w związku z jej działaniem. dzięki za zainteresowanie problemem:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2010 O ile pamiętam, to Iron w wersji przed 4 otwierał się jednym procesem i było elegancko, dopiero po wyjściu Chrome'a 4 zaczęła się ta bajka z procesami. Jednak wydaje mi się, że np. dodatki typu gMail checker też mają swój proces i dlatego przy większej ilości addonów jest więcej procesów (jak w moim Ironie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) sorry nie ten temat ;). slepota ;/ Edytowane 11 Maja 2010 przez Bogos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grodzio Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Mam mały problem nie działa mi stan wstrzymania mam system Vista Home Basic 32bit. Gdy włączam stan wstrzymania i go uruchamiał po kilku minutach to się włącza jak po restarcie co zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 <strzelam mode ON> w menedżerze urządzeń wyłącz wzbudzanie komputera ze stanu uśpienia dla karty sieciowej i hubów USB <strzelam mode OFF> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grodzio Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 A gdzie takie coś znajdę bo szukam i nie mogę znaleźć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2010 Zakładka "Zarządzanie energią" we właściwościach karty sieciowej i hubów USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 (edytowane) Witajcie Coś nagrzebałem w ustawieniach uprawnień do głównej partycji C:/. Problem jest taki, że teraz system się nie uruchamia. W kółko się restartuje, konsola odzyskiwania nie była włączona, opcja reinstalacji też nie wchodzi w grę. Nawet awaryjny się nie włącza. Jak w takim razie przywrócić wszystkie poprawne ustawienia uprawnień z konsoli ? Do tego służy icacls, ale pytanie komu nadać odpowiednie uprawnienia i jak to zrobić ? Vista Home Premium Edytowane 17 Maja 2010 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Mam problem z defragmentacją. Nie kończy się nawet po 10 godzinach. Co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Narzędzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Narzędzie? Defragmentator wbudowany w Windows Vista 32 bit. A komputer to półroczny laptop Toshiba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 Wypróbuj coś innego - ja np. polecam UltimateDefrag, jako jedyny znany mi darmowy defragmentator bierze pod uwagę dane z pliku layout.ini. UltimateDefrag - The Defragger For Power Users - Trial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMeX_EX Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Można jeszcze gdzieś znaleźć gadżety do Side bara bo na stronie Microsofta robią se jaja i tylko jeden jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Można.. na stronie Microsoftu pl-PL => en-US Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkkam Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Można jeszcze gdzieś znaleźć gadżety do Side bara bo na stronie Microsofta robią se jaja i tylko jeden jest. Trzeba wybrać język angielski gadżetów i będzie więcej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Zmień język gadżetów i wtedy będziesz miał dostęp do wszystkich, a sporo tego jest. EDIT: ech, nie zauważyłem że jeszcze jest kolejna strona w temacie :/ Może mod by wyciął mojego posta, bo dubli nie lubię ;) Edytowane 11 Czerwca 2010 przez katoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Czy to normalne , że vista po uruchomnieniu przez jakieś 3 minuty mieli dyskiem? Można coś na to zaradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekH1964 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 (edytowane) Tu masz programik do wyłączenia m innymi usługi superfetch..bo to ona powoduje mielenie dyskiem po wczytaniu się systemu...najpierw spróbuj tym wizardem z poziomu programiku dać na optymalizacje..(u mnie to działa).jak nie to wyłącz superfetch całkowicie... http://programy.pcworld.pl/pobierz/pc/22893.html Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez MarekH1964 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Może wyłączenie superfetch zmniejszy mielenie dysku, ale też znacznie odbije się na szybkości otwierania programów. Więc nie wiem czy wyłączenie go jest dobrym pomysłem. Jeśli te 3 minuty mielenia dysku tak bardzo Ci przeszkadzają to możesz się jeszcze zastanowić nad wymianą dysku na cichszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 wyłączyłem indeksowanie i wstepne ladowanie do pamięci. pomogło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizusek12 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Na początek podam swój sprzęt Intel core 2 quad 2.5ghz Płyta Główna: Gigabyte GA-33-s2 2gb ram Nvidia Geforce 9600GT Mam problem otóż, jestem po formacie komputera są zainstalowane najnowsze stery do płyty głownej jaki i do karty graficznej. Jednakże po np, zminimalizowaniu gry komputer strasznie muli trzeba długo czekać na uruchomienie np, internet explorer, niewiem co jest przyczyną tego jak na taki komputer to wszystko powinno śmigać bardzo ładnie. Drugą rzeczą jest to że w grach np. Jedi knight academy, mam najwięcej 90 fps a co chwili spada do 25-30, więc nie da się zupełnie grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...