Jump to content
ath

Windows Vista

Recommended Posts

dlatego u mnie się samo naprawiło bez ruszania biosu.

a nie przyszło Ci do głowy że u autora opisywanego problemu samo się nie naprawiło? mimo zainstalowanej poprawki? wniosek - geneza nie jest dokładnie taka jak myślisz. albo sam problem ma bardziej złożoną naturę i dochodzi jakiś inny czynnik albo problem jest innej maści.

 

@Mardok dobry pomysł z tym batchem.

ja akurat nie używam sidebara i siedzę ciągle na Aero. problemu nie doświadczam - dziwne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie odrzucam innych możliwości. I na pewno bym "skręcił" sprzęt w tej sytuacji, bo to nic nie kosztuje. Jednak bardziej przemawia do mnie wskazywanie na system. U autora postu problem wystąpił na dwóch różnych konfigach, na googlu ludzie mają problemy z niekręconym sprzętem, również z laptopami. Sama poprawka dotyczy wycieków pamięci. Ty zacząłeś od tego, że nidy się z tym nie spotkałeś (czyli w domyśle jakby to była wina po stronie użytkownika), a ja chciałem wskazać, że to żaden argument.

U mnie też Vista pięknie chodziła od samego początku przez wiele miesięcy i "sobie" przestała. Nie jestem wielkim fanem optymalizacji systemu więc łatwo rozwiązałem problem przez przywracanie.

Z konkretnymi wnioskami trudno w tej sytuacji się wyrywać. Może ta cała poprawka nie obejmuje wszystkich sytuacji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ty zacząłeś od tego, że nidy się z tym nie spotkałeś (czyli w domyśle jakby to była wina po stronie użytkownika), a ja chciałem wskazać, że to żaden argument.

nie rozstrzygam czyja i czego to wina. podszedłem do tego racjonalnie bo widzę że kolega bawi się w oc. fakt mam mniejsze pojęcie o problemie bo się z nim nie zetknąłem i nie szukałem informacji o nim. jeśli problem (od strony poprawki) faktycznie powiązany jest z tematyką pamięci to może jednak warto zaktualizować bios, podmienić moduły na inne, pokombinować z luźnymi timingami i napięciem. uogólnianie że problem jest wszechobecny do mnie nie przemawia skoro mnie nie dotyczy. pzdr :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A próbowałeś podmienić jakieś inne stery do grafiki?

 

U mnie to było tak:

1. Mam stery nr 1(nie pamiętam numerków).

2. Nadinstalowałem stery nr 2 - wszystko gra.

3. Usunąłem wszystkie stery i zainstalowałem na czysto nr 2 = PROBLEM.

4. Przywracanie systemu do sterów nr 1 - ok

5. Nadinstalowałem nr 2. Wszystko gra.

 

Nie twierdże, że to ma bezpośredni związek ze sterownikami go grafiki, ale u mnie tak to właśnie się odbyło.

W piątek robiłem czystą instalację Visty i dawałem od razu sterowniki 169.28 beta. Konieczne dla mnie, bo na oficjalnych 169.25 UT3 ma kilkusekundowe zacinki w losowych momentach.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnie się tez wydaje , że to problem sterowników , bo na jakiś starociach tego nie zauważyłem kiedyś , ale teraz na każdych najnowszych to u mnie występuje. Zainstalowałem oficjalne 169.25 widocznie mogłem jeszcze te bety dać , ale już podarowałem sobie vistę i wróciłem do xp ;). Dam jej kolejną szansę za 6 miecha ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

wstep: Jakis zuszny mod z kompleksami zablokowal mi temat bo najchetniej zalozyl by tematy o 10 programach MS i tam wszystko wrzucal lol.

 

Wiec pytam tutaj:

 

 

Mialem to na laptopie i mam to na kompie swoim wiec pewnie wiecej ludzi to ma.

 

Pracuje sobie pracuje i nagle jeb, pasek na dole gdzies mi znika po lewej stronie ekranu, wszystkie okna sie dupcza, nic sie nie da robic. Trzeba zamknac explorer.exe i znow odpalic i sie naprawia. I tak mam co godzine czasem. Strasznie wkur...

 

Wie ktos jak to naprawic?!

 

P.s I nie piszcie "zaktualizuj system" jak jakis madry mod bo kazdy wie ze jak sa bledy to sie aktualizuje. Ja mam aktualny i blad jest dalej...

Share this post


Link to post
Share on other sites

wstep: Jakis zuszny mod z kompleksami zablokowal mi temat bo najchetniej zalozyl by tematy o 10 programach MS i tam wszystko wrzucal lol.

 

Wiec pytam tutaj:

Mialem to na laptopie i mam to na kompie swoim wiec pewnie wiecej ludzi to ma.

 

Pracuje sobie pracuje i nagle jeb, pasek na dole gdzies mi znika po lewej stronie ekranu, wszystkie okna sie dupcza, nic sie nie da robic. Trzeba zamknac explorer.exe i znow odpalic i sie naprawia. I tak mam co godzine czasem. Strasznie wkur...

 

Wie ktos jak to naprawic?!

 

P.s I nie piszcie "zaktualizuj system" jak jakis madry mod bo kazdy wie ze jak sa bledy to sie aktualizuje. Ja mam aktualny i blad jest dalej...

modem nie jestem ale tak na mój gust to procenciki za impertynencję i lenistwo oraz zaśmienanie wątku uwagami nie związanymi z tematem na początek, i sam szybko znajdziesz odpowiedzi na dręczące Cię pytanie (tym bardziej że na forum jesteś nie od wczoraj, a wrażenie jakbyś się dziś rano pierwszy raz zalogował)

Edited by dymy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaki router masz, ja na smax 704 to samo miałem, zapodałem nowy soft do routera i jest ok ;]

p.s.

czy jest winrar 64 bit for vista edycja

Bodajże od wersji v3.50 jest w pełni kompatybilny z Vistą i zawiera w sobie zarówno wersje X86 jak i X64.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bodajże od wersji v3.50 jest w pełni kompatybilny z Vistą i zawiera w sobie zarówno wersje X86 jak i X64.

Czy aby na pewno winrar jest 64 bit !, bo nie mam pewności jakoś. Zapodałem tego 7-zip o którym ktoś pisał wersję x64 i śmiga aż miło.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.