rezo_ Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Najgorsze to jest to ze Vista odmawia zainstalowania oryginalnych serowników mojej karty dźwiękowej Audygi 2 Value :mur: Nie wiem o co chodzi ;( Z aktualizacji Win Update system pobrał sobie jakiś dodatek że w ogóle jest jakikolwiek dźwięk na kompie. Niestety nie mam tych wszystkich opcji jakie miałem instalując sterowniki i dodatki z oryginalnej płyty. Dodam ze jeszcze nie zainstalowałem SP1 - może to coś zmieni. Na tą chwilę liczę na Waszą pomoc. help :blink: http://pl.europe.creative.com/support/down...p;x=22&y=10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Ok, ale co i jak zainstalować aby był sound mixer jaki jest na oryginalnych driverach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Ok, ale co i jak zainstalować aby był sound mixer jaki jest na oryginalnych driverach?Creative nie udostępnia paneli kontrolnych, które dostępne są na płytce, w wersji dla Windows Vista. Pozostaje tylko znacznie ograniczony Creative Audio Console, lub instalacja sterowników alternatywnych, modowanych, które nie są już w najświeższej wersji - ich twórca wycofał się z ich aktualizowania po tym, jak Creative się wnerwiło, że ktoś umie więcej niż oni ;) http://nomoregoatsoup.wordpress.com/2007/0...vista-3264-bit/ Pamiętaj, że nie są to oficjalne sterowniki i może się wszystko sypać ;) Kiedyś się nimi bawiłem i wszystko działało (Vista 64), teraz jednak jadę na najświeższych oficjalnych, gdyż nie potrzebuję oprogramowania Creative (chociaż... w sumie przydałoby się podbić nieco głośność tylnich satelitek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Witam, mam problem z Vista i najnowszym GG. Mam Polską wersję systemu w przeglądarkach i innych programach są polskie znaki, język klawiatury polski programisty jezyki systemu i regionalne opcje ustawione na Polskę. W Gadu-gadu mam krzaczki zamiast polskich liter ąćś itd. Jak to zmienić? GG8? Edytowane 20 Września 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyh13 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 (edytowane) Mam problem z połączeniem z internetem na Viście. Wynika on ze specyfiki mojego dostawcy internetu, którego jedyną zaletą jest to, że jest. (Mieszkam teraz w osadzie, gdzie są słownie trzy zamieszkane domy i jeden dostawca). Ale do rzeczy. Na XP łączę się za pomocą karty Ralink EW-7128g. W oprogramowaniu karty tworzę profil oparty na szyfrowaniu WEP, wpisuję te kody i daję połącz. Następnie we właściwościach połączenia wchodzę w zakładkę zabezpieczenia, daję- zezwól na zaszyfrowane hasło i klikam połącz. W XP pojawia mi się miejsce, gdzie mogę wpisać moje ustalone login i hasło i klikam połącz. W Viście ten ekran wygląda zupełnie inaczej. W zabezpieczeniach mam różne możliwości, ale nie znalazłem możliwości wpisania loginu i hasła. Może coś przeoczyłem i jest to proste, a może taka tej Visty specyfika? Ten mój dostawca na pytanie jak to zrobić odpowiedział, że cyt." Ja Visty nikomu nie polecam", a na pytanie o jakieś zmiany u niego czujnie stwierdził, że dotyczyłoby to zbyt wielu ludzi. Ok. 20. Jak nic się nie da zrobić, to dramatu nie ma, bo XP mi chodzi, ale jak sobie przypomnę jaki net miałem we Wrocławiu. :cry: Ale tu widoki ładniejsze. B-) Zakup np. routera na razie odrzucam, chociaż 64 bitowa Vista bardzo mi się podoba, a jedyna gra, której używam, starusieńki Ił-2. chodzi na niej lepiej niż w XP. Już sobie poradziłem. Edytowane 20 Września 2008 przez kszyh13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) dziwne... zlozylem nowego kompa i od razu zainstalowalem viste64 i ubuntu 810 tez 64bitowego... w biosie zmienilem podnioslem V i zwiekszylem fsb, tak ze procek zamiast 2,5 mial 3,0ghz (e5200)... ubuntu wstalo bez problemow i z krotkiej obserwacji - jest normalnie... w przypadku visty gdy chce uruchomic ja mam freeza na pasku ladowania... odpala w awaryjnym bez problemu, wtf? system czysty, wgrane stery i zainstalowany tylko antywirus i aktualizacje... nie chce mi sie wierzyc, ze nie pociagnie ten intel 3gz... jakies sugestie? //nieaktualne... pomoglo zwiekszenie v na pamiatkach Edytowane 22 Września 2008 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 jak ustawić pogodę dla Warszawy ? za cholerę mi nie wychodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTP Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 jak ustawić pogodę dla Warszawy ? za cholerę mi nie wychodzi... 1. Zamknąć Pasek boczny - ikonka na tray'u systemowym. 2. Przejść do C:\Program Files\Windows Sidebar. 3. Przejąć plik wlsrvc.dll na własność i nadać sobie pełne uprawnienia do tego pliku. 4. Zmienić nazwę wlsrvc.dll na dowolną inną np: wlsrvc.dll.bak 5. Pobrać np z http://www.vista.pl/porady/164_oryginalny_..._viscie_pl.html 6. Skopiować pobrany wlsrvc.dll do C:\Program Files\Windows Sidebar i uruchomić Sidebar.exe. chyba tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVyKoMp Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Vista mnie zadziwiła, miesiąc jej nie skanowałem i 0 wirusów i działa jak trzeba, XP po miesiącu bez skanowania by ledwo zipał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 dziwi cie to, ze nowszy system jest lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 to raczej wynika z czegoś innego ale niech będzie, że nowszy jest lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek.macos Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Z INNEJ BECZKI. Mniejsza o to z jakiego powodu, ale: - zniknął 'komputer" z menu Start (na pulpicie również go nie ma), co znacznie utrudnia mi przeglądanie zawartości dysku - wszystkich partycji; - kosz jest ciągle pełny, albo pusty - w zależności od wyboru w "Ustawienia ikon pulpitu". :sad: Jest to mocno irytujące, a i po prostu dezorientuje i przeszkadza. Będę wdzięczny za każdą pomoc czy sugestię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Włącz Start -> Kliknij gdzieś w wolne miejsce prawym klawiszem -> (Menu Start) Dostosuj -> Komputer -> Wyświetlaj jako łącze PPM na pulpicie -> zmień ikony pulpitu -> Zaznacz Komputer -> OK .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Mam problem, nie moge zaktulizowac systemu wywala blad: 80072f8f Postepowalem wg. pomocy ale nic to nie daje, data jest ustawiona ok... System aktywowany, x64 SP1 EN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek.macos Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 @Trofix Problem jest bardziej złożony: *) PPM na Menu Start pokazuje tylko Właściwości. *) W Zmień ikony pulpitu "komputer" jest nieaktywny. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Cmx - ustaw godzine przez neta i zapodaj rest zbyszek - pozno jest, nie chce mi sie myslec, masz spakowany skrót :lol2: skrot.zip Edytowane 28 Września 2008 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Cmx - ustaw godzine przez neta i zapodaj rest Przeciesz pisalem ze zmienilem date na odpowiednia, bo windows mi automagicznie cofnal o jeden dzien... Ale juz problem sie sam rozwiazal :lol2: Z tym ze cos sie wysypalo i nie moglem zainstalowac kilku aktulizacji bo caly czas komp sie resetowal. Dobra jeszcze jedno podejscie zaraz robie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Włącz Start -> Kliknij gdzieś w wolne miejsce prawym klawiszem -> Właściwości -> (Menu Start) Dostosuj -> Komputer -> Wyświetlaj jako łącze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 indeksowanie macie włączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Coż mogę od siebie napisać:) Początkowo na obecnym pc mialem XP PRO teraz mam Viste Ultimate 64bit i jestem zadowolony system jak dla mnie duzo bardziej stabilny, w zasadzie bez wiekszych problemów, zaraz po instalacji jest sporo uaktualnien do sciagnięcia i długo się instalują. Gierki smigąją bez problemów i w zasadzie jedyny problem jaki miałem to sterowniki niepodpisane cyfrowo przez co nie chce mi działać prawidłowo riva tuner...:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Witam Jak połączyć aktualizację Visty HP 64bit z Office 07 dla użytkowników domowych? Kombinowałem w Windows Update i odznaczyłem dolne okno wyboru (zamiast to o aktualizacjach zalecanych) i teraz aktualizuje tylko sam system. Gdy chce aktualizować Office'a, to wchodząc z programu na witrynę z aktualizacjami nic mi nie wykrywa do pobrania :mur: Dopiero przez MBSA 2,1 widzi braki w zabezpieczeniach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Ja mam tak i mi znajduje aktualizacje do Office'a. Ostatnia chyba z 10 września Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 MBSA to głupie narzedzie, które widzi problemy tam gdzie ich nie ma i czesto stosowanie się do tego co wyswietla powoduje pozniejsze problemy z systemem lub oprogramowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyszek.macos Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) @Trofix W "Dostosowywanie menu Start" jest wszystko tylko "komputera" brak... :???: @Grandmaster Mam wyłączone, ale jakie to ma znaczenie? I do ciebie słówko @grzechuk: Po północy to ty lepiej śpij... ...a w żadnym wypadku "no kidding when the brain is off" Edytowane 29 Września 2008 przez zbyszek.macos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Ja mam tak (obrazek) i mi znajduje aktualizacje do Office'a. Ostatnia chyba z 10 września No właśnie.. A ja tak już nie mam.. :angry: Pomyłkowo odznaczyłem by używać usługi Windows Update i teraz nie mogę tego znaleść by ją ponownie aktywować. Dwa - jedynie co mi zostaje do aktualizacji Office'a 07, to jest właśnie MBSA, bo witryna windows update online nie dziłała mi prawidłowo - wogóle nie wyświetla poprawek :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Przejdz na http://update.microsoft.com/microsoftupdat...ault.aspx?ln=pl i włącz MS Update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel80 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Witam Co moze powodowac okresowe dluuuuugie (ok. 2-3 minutowe) ladowanie sie systemu (wg sig'a). Objaw jest taki, ze raz na kilkanascie normalnych startow mam jeden dluzszy, podczas ktorego przestaje pracowac HDD (dioda sie nie swieci) na jakas minute moze dwie. Pasek ladowania caly czas biegnie, ale dysk wznawia uruchamianie systemu dopiero po tym czasie. Mam w BIOSie ustawione SATA as IDE. Winda bez zadnych wirusow/trojanow. Jak myslicie co moze powodowac te problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Mam na jednej partycji zaległe pliki jeszcze z XP. F:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash\Flash6.ocx F:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Nero\Nero8\OnlineServices\usagestats.bin F:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Microsoft\Dr Watson\user.dmp F:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Microsoft\Crypto\RSA\MachineKeys\fc1e3851f429ea606d6ff1e01a5229f1_3d2cd24b-c71c-4f9d-a56c-79a79bdc03fe Oczywiście nie można ich usunąć bo wg Visty potrzebuje uprawnienia do wykonania operacji. Wszystko robię z konta admina. Właściwości uprawnień wyglądają tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 A przejąć na własność nie da rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...