Morwsin Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Witam, chciałem sie dowiedziec czemu w mojej viscie ultimate x64 nie ma jeszcze sp2 , w windows update wciskam aktualizacje i nadal nie ma tego dotatku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4ptorr Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Jest na tej windzie taka wyszukiwarka plików jak na XP? (chodzi mi o to z pieskiem :D ) Ponieważ potrzebuje wkleić sobie profil do cod 5 w xp wyszukiwałem w ukrytych folderach dane aplikacji i miałem folder activision wklejałem sobie i wszystko pięknie działało. A na vista to nic nie mogę znaleźć. I z innej paki, chciałem ustawić sobie czułość mikrofonu w sterach od dźwięku wchodzę w wszystkie programy a tam nawet tego nie ma (soundMAX). W panelu sterowania po wejściu w dodaj usuń programy i niby pokazuje że coś zainstalowane jest bo usunąć się da. Podobnie crysis jest działać działa ale w wszystkie programy nie ma. Wie ktoś co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Zauważyliście, że podczas instalowania większości gier vista wogóle nie tworzy skrótów na pulpicie? Trzeba ręcznie szukać pliku .exe gry. Da się coś na to poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 W eksploratorze gier szukaj. A jeśli jakiś staroć nie potrafił zrobic skrótu to ręcznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Prawie nigdy już nie ma przy instalacji gier opcji "stwórz skrót na pulpicie". Dziwne to bo XP zawsze tworzył skróty a ta sama gra instalowana na Viście już ma z tym problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Nie ma problemu, Vista zapobiega zasmiecaniu systemu przez gry. Miejsce gier jest w .. grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Tworzenie skrótu na pulpicie to jest zasmiecanie systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Mam Viste 3bit SP2 i wczoraj zauważyłem, że po każdym włączeniu laptopa mam poprzestawiane ikony na pasku szybkiego uruchamiania. Próbowałem już różnych rzeczy ale nic nie pomaga. Zna ktoś rozwiązanie tego problemu? Jest to denerwujące jak za każdym włączeniem ikony są w innych miejscach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 Tworzenie skrótu na pulpicie to jest zasmiecanie systemu?Zaśmiecanie pulpitu na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 (edytowane) Ostatnio zaczal mi wywalac BS od czasu do czasu z 'iastor.sys'. Matrix Storage mam najnowszy, pobrany ze strony intela. Wczesniej nie mialem tego problemu. Nie wiem OCB. Dyski puszczone w RAID0 (2x Samsung HD103UJ) Edytowane 12 Października 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) Słuchajcie pobrał mi sie jakiś nowy interfejs windows update i teraz jak mnie powiadamia o nowych aktualizacjach, klikam na 'ważne aktualizacje 16:są dostępne' a tam nic nie ma - pusto i nie moge wbrać co chce zainstalować, tak samo jest z akt. dodatkowymi... Też tak macie?? EDIT: Znalazłem forum gdzie gosc ma identyczny problem niestety nie znalazlem na niej rozwiazania Nie mogę znaleźć w dodaj/usuń aktualizacji, której nazwe zamieszczam poniżej. To jest właśnie ten nowy interfejs WU. (screen nie mojego autorstwa) Edytowane 14 Października 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 To dziwne, u mnie działa bez zarzutu. Rozumiem, masz zaznaczone, by tylko informował cię o update, a nie instalował niczego bez Twojej wiedzy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Ostatnio zaczal mi wywalac BS od czasu do czasu z 'iastor.sys'. Matrix Storage mam najnowszy, pobrany ze strony intela. Wczesniej nie mialem tego problemu. Nie wiem OCB. Dyski puszczone w RAID0 (2x Samsung HD103UJ) Na próbę od taktuj sprzęt jeśli jest po OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Na próbę od taktuj sprzęt jeśli jest po OC.Na defaulcie sprawdzalem i to samo bylo. Odlaczylem kable sata etc. oraz wywalilem matrix storage i nastepnie wrzucilem od nowa + naprawilem bledy w rejestrze i narazie jest git ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 To dziwne, u mnie działa bez zarzutu. Rozumiem, masz zaznaczone, by tylko informował cię o update, a nie instalował niczego bez Twojej wiedzy?Tak. Jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Panowie, próbuję cały dzień połączyć laptopa z Win7 7100 32 bit z Vistą Business 64 bit, obydwa komputery podłączone do routera DIR300. Widzę komputer, na który chcę wejść, ale gdy kliknę na niego dwa razu otwiera mi się takie okienko: WTF? Nie zakładałem żadnego hasła, na inne komputery w sieci mogę wejść bez żadnych problemów, katalogi udostępnione. Na komputerze z win7 mam jeszcze XP, ale gdy go uruchomię komputery nawet się nie widzą. Potrzebuję mieć dostęp do wszystkich plików z kompa z win7, ponieważ chcę je skopiować na sprzęt z Vistą, a na tym z win7 postawić system od zera. Pomocy :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Przeciez to całkiem normalne zachowanie. Włącz goscia, daj uprawnienia to bedzie bez hasła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) witam, zainstalowalem ponownie viste i strasznie mi tnie np. kiedy otwieram okna to niby sie uruchamiaja ale nie tak plynnie jak sie mozna tego spodziewac, czasami jest ok, czasami zacina, to samo sie tyczy przegladarki firefox, na xp przewijalem stronki i szlo wszystko plynniutko, tutaj ma opoznienie i przycina, da sie cos z tym zrobic? stery wszystkie zainstalowane, komp w sygnaturce, vista home premium 64bit swiezo po formacie (zadne recovery), wydajnosc aero dla karty graficznej pokazuje 5.9, ustawiony tryb zrownowazony - powinno smigac bez zajakniecia, a jednak tak nie jest, Edytowane 22 Października 2009 przez ayabrea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) Panowie, próbuję cały dzień połączyć laptopa z Win7 7100 32 bit z Vistą Business 64 bit, obydwa komputery podłączone do routera DIR300. Widzę komputer, na który chcę wejść, ale gdy kliknę na niego dwa razu otwiera mi się takie okienko: WTF? Nie zakładałem żadnego hasła, na inne komputery w sieci mogę wejść bez żadnych problemów, katalogi udostępnione. Na komputerze z win7 mam jeszcze XP, ale gdy go uruchomię komputery nawet się nie widzą. Potrzebuję mieć dostęp do wszystkich plików z kompa z win7, ponieważ chcę je skopiować na sprzęt z Vistą, a na tym z win7 postawić system od zera. Pomocy :) . W zaawansowanych opcjach udostępniania trzeba zaznaczyć żeby udostępniał bez wymagania hasła. Albo jako Gośc jw. Obojętnie które. Szukajcie a... Edytowane 22 Października 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grodzio Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Mam problem zainstalwałem program Tartel ale teraz nie moge go usunac. Co zrobić aby go sie pozbyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Nie znam tego cholerstwa ale wyczyszczenie rejestru ze wszelkich objawów takich nieproszonych gości zawsze odnosi skutek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 (edytowane) Od jakiegoś czasu mam problem ze swoją Vistą Business 32bit SP2. Otóż nie mogę odpalić Menadżera urządzeń. Każdorazowe kliknięcie kończy się okienkiem z informacją: Program Microsoft Management Console przestał działać. Trwa wyszukiwanie... itd. Gdzieś jeszcze miałem to samo, ale nie pamiętam gdzie, a tu mi najbardziej utkwiło w pamięci. Bodajże w trybie awaryjnym działa. Ktoś się z tym spotkał? Edytowane 27 Października 2009 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Witam. Od kilkunastu dni, przy każdej próbie aktualizacji - win vista home editition x32 (oczywista oryginał) - wyskakuje komunikat - Błąd 80072efd usługi Windows Update Przeszukałem sieć wzdłuż i wszerz. Niestety nic nie pomaga. Wskazówki ze strony producenta - w rz@ć chędo%onego - microsoftu - jak zwykle - dają tyle co nic. Instrukcje stąd - http://windows.microsoft.com/pl-PL/windows...-error-80072efd - okazały się stratą czasu. Moje wk*@$ienie sięga zenitu...wydajesz kasę na system, który okazuje się jak zwykle w przypadku microsoftu mniej czy bardziej wadliwy :angry: . Proszę o pomoc. Co robić? (Podkreślam, że wszystkie rady zamieszczane na stronach microsoftu zawiodły). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 29 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2009 Zatrzymaj aktualizacje, usuń Software Distribution i odpal jeszcze raz. W pracy na kilkaset kompów ściągających łatki z lokalnych WSUSów mam jednego, który za Chiny nie chce nic zainstalować z pierwotnego konta admina, tylko z użytkownika idzie - możesz spróbować. A komunikaty o błędach to sobie mogą w rzyć wsadzić - strata czasu, szczególnie te o aktualizacjach i błędach w domenie :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Pojawił się DirectX 11 dla Visty, ale jakoś strasznie cicho to przeszło. Aktualizacja nawet o tym nie informuje w szczegółowym opisie, a jej nazwa to Platform Update for Windows (KB971644). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam, czy są jakieś różnice w wydajności w edycjach Visty (Home Premium, Ultimate)? Na Wikipeii (wiem że lipne źródło) jest napisane że Ultimate ma coś takiego" "Dodatkowo zawiera obsługę podcastingu — którego nazwę Microsoft zmienił na „blogcasting”, narzędzie podnoszące wydajność gier (o nazwie kodowej WinSAT), możliwość zgrywania DVD i być może wsparcie dla specjalnych serwisów on-line z multimediami, jak i dodatkowymi usługami przeznaczonymi dla konsumenta" http://pl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows_Vista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Windows System Assessment Tool(WinSAT - skrót a nie zadna nazwa kodowa) to wbudwany test wydajnosci który między innymi słuzy do obliczania indeksu wydajnosci, dostępny w kazdej wersji. Nie robi nic więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) Coś chyba niedobrego dzieje się z moim komputerem, gdyż nie mogę zainstalować Visty (x64). Instalator ładuje się, ale kiedy pojawia się tapeta i kursor myszy nic się nie dzieje. Dysk przestaje chrobotać. Czasami trzeba było poczekać kilka sekund zanim pojawi się okienko instalatora, ale pół godziny to chyba za długo ;) O co może chodzić? Na wszelki wypadek 'odkręciłem' CPU - nic to nie dało. Edytowane 8 Listopada 2009 przez soulburner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 (edytowane) Jak wyłączyć na stałe autorozmieszczanie w folderach?(wszystkich) edit: i jak wyłączyć to cholerne automatyczne ustawianie folerów alfabetycznie? Edytowane 23 Listopada 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 O, przypnę się - Vista uparcie twierdzi, że w każdym folderze mam fotografie. Nie pomaga zmiana w jednym folderze i potem zastosowanie do podfolderów, bo nic się nie zmienia. Dodatkowo, dziś WU nie wyświetla mi nazw aktualizacji. Mam 1 ważną i 1 opcjonalną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...