Skocz do zawartości
ath

Windows Vista

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie nic nowego nie napisałes, ale komus komu sie nie chce czytactematu a trafi na tego pota sie przyda.

To skasuj tak jeszcze ProgramData i Documents and Settings....

Nie wiem czy są w RC1, w becie były. Moze byc ich nie widac, bo są ukryte.

:blink: .

Napisałem w pkt.9 że Powtarzamy to z kolejnymi folderami typu Program Files itd.

. Czyli myśle że każdy może sobie zobaczyć czy coś jest ukryte :D Na wszelki wypadek dodałem nazwy tych folderów w pkt.4 teraz już chyba każdy wszystko usunie ;) Program Data jest ukryty.

Edytowane przez razorex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanko skąd mogę wziąć keya do RC1. Nie miałem Bety2, także keya nie ma, a link który tu przedtem był już nie działa :mur:. Jak by ktoś miał za dużo kluczyków to bym poprosił na PW :)

Wczoraj sobie RC1 x64 ściągnąłem, po zamontowaniu w virtualnym pisze, że instalka nie może ruszyć z pod mojego systemu operacyjnego (mam win 2k3). Czyli muszę nagrać obraz na DVD czy da jakoś inaczej odpalić instalator ? Bo z nagraniem będzie problem - brak nagrywarki dvd...

EDIT:

Mam kluczyk :) Google cache to super sprawa ;) Tutaj zapisana stronka gdize pisze jak dostać key :)

@razorex

Jesteś wielki :D Dzięki twojemu sposobowi usunąłem wreszcie resztki bo Becie 1 ;]

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: .

Napisałem w pkt.9 że Powtarzamy to z kolejnymi folderami typu Program Files itd.

. Czyli myśle że każdy może sobie zobaczyć czy coś jest ukryte :D Na wszelki wypadek dodałem nazwy tych folderów w pkt.4 teraz już chyba każdy wszystko usunie ;) Program Data jest ukryty.

Te 2 foldery są troche inne. Zajmują 0 bajtów, nie mają zakładki zabezpieczeń.

Co ciekawe przez 2 miesiące nie miałem do nich dostepu, nie mogłem skasowac ani nic. Dzisiaj sie skasowały, ale tez nie od razu bo explorer sie na nich wieszał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to równierz wina ogromnego zapotrzebowania Viste na RAM :wink: Sam system tyle zużywa pamięci RAM że mało już zostaje do gier i reszty :lol: używasz systemu x64 czy x86 ?? Przecierz są stery dla twojego modelu karty graficznej :blink: Klik

Edytowane przez adrianie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam x 86 a co do stetrow to wlasnie te stery to mi nie dzialaja :/ i zuywam jakis kiepskich do starej wersi beta2 :/system zre sporo ramu ale pewnie tez podczas uruchomienia jakiejs wymagajkacej aplikacji to oddaje go chyba tak jak w linuxie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O takie cos znalazlem nie wiem czy nie bylo.

http://komputery.wp.pl/kat,12773,wid,85075...mp;ticaid=1257b

zapraszamy do sciagania :D &&

hahahhahaha super post zarabisty. Moze by tak najpierw zajzec stronke wczesniej a potem podawac tak zaskakujace linki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos wie jak uruchomić Neo (modem to sagem f@at 800) na vista rc1?

Please help!!

Jaką masz wersje Visty (x64 czy x86). Jezeli masz 64 bitową to Sagema nie odpalisz :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez Edoos lepiej zrezygnuj z visty bo cie troszke przerasta siedze w tym temacie nieco dluzej niz ty wiec daruj sobie bolek bez sasowne wypowiedzi.

I teraz pytanie do wszystkich wie ktos czy ati ma zamiar wydac nowe stery do swoich kart jakos na czasie czy bedzie czekac np na rc2??? Ciekawi mnie to bo te aktualne stery sa nie do zycia :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestescie pewni ze ta x64 to ta sama wersja ???? ciekawe jak to sprawdziliscie nie sciagajac jej.

Wystarczylo napisac ze juz bylo, a nie pluc sie tu jak dzieci w pisakownicy.

Broli troche szacunku nie jestem twoim kolega z piaskownicy, Konik tez sie nie popisal kultura

koniec OT

Tamta wczesniejsza Microsoft.Windows.Vista.64Bit.Build.5600.RC1.DVD-WinBeta

mi sie nie chciala zainstalowac zobaczymy jak bedze z ta.

WIN BETA moze mi napisz sgj co to takiego ????

Ciekawe ze jakos nie zareagowales jak mnie broli obrazal .... ciekawe, bo nie pozwole zeby mnie jakis gnoj wyzywal.

Edytowane przez ed00s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem także to codo i pierwsze wrażenia są kakie oto:

1.Brak sterów do krty dziekowej SoundBlaser Platinium 7+1-musiałem doinstalować.

2.Wizualizacja nareszcie na nazwijmy to tak na wysokim poziomie ,ale kosztem zjadania sporej ilości RAM-u

mam u siebie 1,5GB RAM więc to nie stanowiło problemu.

3.Instalacja przebiega sprawnie i dość szybko co uważam za plus ,przy tak dużej objetości na HD samego systemu.

4.Instalacja różnych programów nastręcza problem i to czasami duży problem np: Total Comander zainstalował się dopiero po kilku prubach, żaden Firewall się nie zainsalował oraz Antyvir co może swidczyć o inwigilacji przez M$ tego systemu.

W dzisiejszych czasach tzw. walki z teroryzmem może to byc szpieg nr.1, ponieważ wszelkie dane dzis nie sa chowane w szufladach ,a w komuterach.

Mam zewnętrzy Firewall tzn. mechaniczy ,który sygnalizawał mi ,że Vista chce coś wysłać i coś przyjąć na co Firewall nie zezwalał.

5.Tak poza tym to uważam ,że oprócz dodania sterów do RC1 nic się już wielkiegi nie zmieni, jesto Fiał Visty ,który ma byc praetestowany na dużej ilości użytkowników.

6. eMule działa ale nie widzi plików avi i innych zawązanych z filmami i chyba także z plikami muzycznymi.Wizi natomiast pliki zpakiwane np. rar, zip itp co potwierdza zapowidzi ,że poprzez vise nie będzie można tych plików zassać.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestescie pewni ze ta x64 to ta sama wersja ???? ciekawe jak to sprawdziliscie nie sciagajac jej.

Wystarczylo napisac ze juz bylo, a nie pluc sie tu jak dzieci w pisakownicy.

Broli troche szacunku nie jestem twoim kolega z piaskownicy, Konik tez sie nie popisal kultura

koniec OT

Tamta wczesniejsza Microsoft.Windows.Vista.64Bit.Build.5600.RC1.DVD-WinBeta

mi sie nie chciala zainstalowac zobaczymy jak bedze z ta.

WIN BETA moze mi napisz sgj co to takiego ????

Ciekawe ze jakos nie zareagowales jak mnie broli obrazal .... ciekawe, bo nie pozwole zeby mnie jakis gnoj wyzywal.

WINBETA to glabie grupa warezowa ktora wydaje produkty Microsoft, prosze Cie nie wychylaj sie juz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką masz wersje Visty (x64 czy x86). Jezeli masz 64 bitową to Sagema nie odpalisz :(

Niestety mam wersje x64 :(

Może jest jakiś inny sposób by to zrobić? Jak nie to na ch.... mi taki system bez sterów :angry:

A i stery do SB Live! 24bit też mi nie działają :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie ma sposobu by zainstalować ten modem na tym systemie :sad: sam próbowałem to zrobić, tydzień szukałem na różnojęzycznych stronach i forach i jedyny sposób to przeciepnąć się na system x86. Sam tak zrobiłem i uważam że różnica między x64 a x86 jest taka że x86 mniej zajmuje miejsca na dysku, zżera mniej RAMU i więcej rzeczy na nim działa. Pozdro B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety mam wersje x64 :(

Może jest jakiś inny sposób by to zrobić? Jak nie to na ch.... mi taki system bez sterów :angry:

A i stery do SB Live! 24bit też mi nie działają :(

No niestety na x64 nie zainstalujesz Sagema , (tak jak napisał to kolega adrianie). Czytałem gdzieś, że na SpeedTouch'u ktoś tam uruchomił, ja próbowałem i mi sie nie udało ani na Sagemie ani na Thomsonie :blink: Pobrałem x86 i jest GIT , wszystko śmiga :)

Edytowane przez razorex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam neostradę na Viście x64 RC1. Mam modem speedtouch330.

Wszystko chodzi bardzo dobrze, ale czy jest możliwość włączenia dźwięku 5.1? Mam SB Live! 24bit, działa na sterach z XP Pro x64, ale dźwięk jest jedynie stereo, nie da się nigdzie zmienić na dolby sorround. Poza tym problemem, to nie mam sterowników do karty satelitarnej Skystar2.

Edytowane przez Jacek_:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hameryki nie odkryje piszac ze ~ 512MB RAM zjada sama Vista na starcie z komunikaorem, na moje oko 1.5GB spokojnie wystarczy do plynniutkiej pracy i gier w kazdych warunkach ;)

napewno RC1 chodzi lepiej od BETY 2, interfejs graficzny bardzo fajny i plynnie chodzi, podoba mi sie....

Mam takie pyanko czy u was tez w sterach nvidi nie ma prawie nic ? poza ustawieniem grafiki AA/Anizo/tekstury ?

Nie mam kontroli wentylatora, nic.... Riva Tuner tez nic nie widzi :/

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi