HiPhO Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 odpalil ktos sli na tym scierwie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XESS Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 mam takie pytanko... czy jesli kupie XP z kuponem na viste to czy jest opcja zeby zainstalowac xp na starszym kompie a kupon wykorzystac na zakup VISTY do nowego kompa? w sumie kupuje system raz a pozniej dokupuje drugi komputer i badz co badz tez musze wywalic kase na ta VISTE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Nie ma takiej opcji. Legalnie możesz używac tylko XP, lub Visty, przy czym po upgrade do Visty nie można już powrócić (legalnie) do XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Zeby zainstalowac upgrade trzeba miec zainstalowany i aktywowany XP. Po zainstalowaniu upgrade nie moge korzystac z XP. Zeby przeinstalować upgrade musze zainstalowac XP :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Niet, zostalo to juz opisane. Wyglada to mniej wiecej tak. Instalujesz Viste normalnie jako trial, po instalacji znowu instalujesz Viste z poziomu systemu (nie bootowac) i tym razem podajesz klucz co niby mial byc do update'u z xp na Viste i wszystko chodzi :) metoda legalna opisana przez M$ http://vista.dobreprogramy.pl/index.php?dz...=5891#komentarz Poza tym polecam vortal: http://vista.dobreprogramy.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Tak znam ten sposób, ale prawda jest taka ze oficjalna metoda instalacji to ta z uzyciem starszej wersji Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 No i nie mozna uzywać równocześnie XP i Vista (upgrade). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Jak macie Viste to po co XP :P Chociaz w sumie na razie sie nie bede zbytnio wymadrzal bo Vista jeszcze do mnie nie dotarla ;) Jakos jednak srednio ufam tym zabezpieczeniom i niby ulepszonemu firewallowi i bede swojego KIS 6 uzywal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 odpalil ktos sli na tym scierwie???Bo nvidia nie napisala sterow zeby sli dzialalo to vista jest scierwo? Kolejny lolek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) odpalil ktos sli na tym scierwie???tak. i w/g 3dmarkow nawet dziala :) testy gier w toku stery 100.59 Edytowane 2 Lutego 2007 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Mam neo i Viste 64 i ani Sagem ani Thomson nie dzialaja. Uzywam routera. Jak nie działa, ja działa na Speedtouch 330 :). Zarówno 32 jak i 64 bit. Sterowniki od XP. Należy oczywiście utworzyć ręcznie odpowiedni typ połączenia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Jak macie Viste to po co XP :P Chociaz w sumie na razie sie nie bede zbytnio wymadrzal bo Vista jeszcze do mnie nie dotarla ;) Jakos jednak srednio ufam tym zabezpieczeniom i niby ulepszonemu firewallowi i bede swojego KIS 6 uzywal ;) Vista nie ma zabezpieczeń zastępujących antywirusa :D Z resztą centrum zabezpieczeń się bulwersuje, że nie wykryło żadnego oprogramowania antywirusowego. W sumie też mam KIS6, ale nie instalowałem na Vistę. Wersja zgodna z tym systemem jest narazie w fazie beta. Nie chce mi się tego testować :P Poczekam na finalną wersję. Siedzę za routerem więc może do tego czasu ten Defender i Zapora jakoś mnie obronią ;) Tego autostartu nie mogę znaleźć. Dodałem speedfana przez rejestr, to znowu przy starcie wyskakuje mi, że system zablokował nieznany program i trzeba klikać w dymek, żeby go odpalić. Media Player Classic mi się wywala. Zainstalowałem ffdshow i mi wyświetla napisy w WMP11, tylko że w tym programie znowu H.264 nie chce chodzić. VLC player odtwarza wszystko jak leci, ale znowu napisów nie wyświetla :D Edytowane 2 Lutego 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Bo nvidia nie napisala sterow zeby sli dzialalo to vista jest scierwo? Kolejny lolek. scierwo jakich malo z 4 powodow 1. zjada z 500 ramu na dobrydzien 2. nontoper kreci wiatrakiem w lapie 3. druk do printserwerow niedziala 4. sli nie dziala :) tak. i w/g 3dmarkow nawet dziala :) testy gier w toku stery 100.59 dzieks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayday1983 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Wie ktoś jak zainstalować bete DreamScene na Viscie Business PL?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Vista nie ma zabezpieczeń zastępujących antywirusa :D Z resztą centrum zabezpieczeń się bulwersuje, że nie wykryło żadnego oprogramowania antywirusowego. W sumie też mam KIS6, ale nie instalowałem na Vistę. Wersja zgodna z tym systemem jest narazie w fazie beta. Nie chce mi się tego testować :P Poczekam na finalną wersję. O AV nie pisalem tylko ogolnie o zabezpieczeniu ;) Apropo KIS to jest juz wersja stabilna obslugujaca VISTE :D 6.0.2.614, niestety poki co tylko ang, ale polski oddzial juz pracuje nad tlumaczeniem :) KIS to najlepszy pakiet do zabezpieczenia kompa no i kosztuje tylko 89zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Chyba 189 netto :D btw. Media Player Classic jednak chodzi. Uparłem się sprawdzać na jednym pliku MOV i akurat na nim się wywalał (pod xpekiem ten plik odtwarzał). Z tym, że przy plikach MOV wyłącza się Aero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Czy ktoś z obecnych używa iTunes pod Vista? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Chyba 189 netto :DBaa no wlasnie ze nie :D Np. tutaj: http://allegro.pl/item162851111_kaspersky_...niej_od_ss.html To jest 100% legal, Kaspersky obnizylo ceny KIS dla uzytkownikow indywidualnych i mozna nabyc ten pakiet wlasnie w cenach 89-110zl w zaleznosci od sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 No masakra. :blink: Jak równie atrakcyjne będzie przedłużenie licencji, to nie będę płakał, że tyle wybulilem. Dałbyś linka do tego finala do Visty, bo byłem na angielskojęzycznej stronie i tam też znalazłem tylko nfo o betach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Bo to juz nie jest beta :) Normalny trial pobierany ze strony ang jest juz przystosowany do Visty :D http://www.kaspersky.com/trials?chapter=196728020 Przez ostatnie pare dni prowadzilem zywiolowa dyskusje z polskim oddzialem, tak wiec jak nigdy wiem co pisze ;) Kaspersky obnizyl ceny na stale :D Zobacz, ze np. AV na silniku Kaspersky'iego mozna juz miec nawet za darmo, korzystajac z oprogramowania AOL z ktorym Kaspersky podpisal umowe wspolpracy :) Edytowane 2 Lutego 2007 przez Fidma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Dzięki :D btw. pograłem w BF2142. Wydajność chyba taka sama. Niestety musiałem zmniejszyć tekstury na średnie, bo mielił dyskiem. Poza tym przywrócił mnie do pulpitu komunikat, że zaczyna mi brakować pamięci (wyłączyłem plik wymiany) i zalecenie zamknięcia programu - miałem zajęte ok 1800MB. Po anulowaniu mogłem powrócić do gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) No problemo :D A ktos z Was korzysta z p2p? Nie wyobrazam sobie zycia bez moich seriali ;) Uruchamial ktos np. utorrenta? Czy Vista nie po poblokowanych polaczen? Edytowane 2 Lutego 2007 przez Fidma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 U mnie chodzi Azureus. Nie ma żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) MariuszDW: a jakie masz lacze? Optymalizowal ktos juz polaczenia? Skoro gry przez net siadaja i maja duze pingi to cos "nie bangla" ze sie tak wyraze ;) Edytowane 2 Lutego 2007 przez Fidma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Santana Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Bo jest IP6 i IP4, należy IP6 wyłączyć w usługach, wtedy wszystko chodzi jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 tzn. gdzie dokladnie? chodzi ci o stary, dobry msconfig? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) Mam male pytanko... czy na moim sprzecie w ogole zainstaluje i uruchomie Viste? :D EDIT: Cos czuje, ze dysk mi chyba peknie ;) Edytowane 2 Lutego 2007 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Vista potrzebuje partycji ponad 10gb, nie pamietam ile dokladnie ponad, ale na 6gb chyba raczej jej nie zmiescisz. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Vista RC1 nie chciała mi się w ogóle zainstalować na kompie mającym mniej niż 512MB. Nie wiem jak jest finalu, ale i tak zużywa na starcie 512MB więc... ;) Musisz mieć kartę zgodną sprzętowo z DX9 żeby zobaczyć wodotryski. tzn. gdzie dokladnie? chodzi ci o stary, dobry msconfig?Tak jak w xpeku: właściwości połączenia sieciowego/karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 to mnie dziwi, co ma ipv6(skoro nie jest uzywane) do predkosci dzialania netu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...