MariuszDW Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 @karwiin a próbowałeś instalować przez system (bez instalatora producenta)? Koledze na viście 32bit instalowałem stery od xpeka bez żadnej zgodności. Rozpakowałem winrarem katalog ze sterownikami i potem wskazałem mu ten katalog po podpięciu modemu. @britfanka Powinno bez problemu chodzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 MariuszDW tak również próbowałem i nie dało to efektu drugi dzień już się z tym morduję, Vista przeinstalowana xxx razy i mnie szlak powoli trafia Modemu podczas instalacji nie wykrywa jak prosi o podłączenie, w Viście wyskakuje dymek że sprzęt zainstalowany synchro jest nawet po odpięciu kabla tel Już sam nie mam pojęcia co jest nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Takie pytanie : 1) czytalem kilka artykułów że w viscie gry chodza nieiwele wolniej, ja w oblivionie w meisjcach gdzie było 20-25 fps mam max 10 czy to normalne (system swierzy, stery graf- nvidia najnowsze, dziweku creativa najnowsze, wiecej nic nie instalowalem) system w podpisie 2)procesor jaki mam widać niżej, dostał 3.0 score (podczas gry reszta od 4 z hakiem do 5 z hakiem) ... jest on aż tak słaby ;p ? czy coś nie tak (brak jakiegos stera od chipsetu czy cos...) czy to normalka ? - bo aero prawde mówiąc wciąga czasem 100% proca... 3) wchodząc w info o karcie pisze że ma 512 swojej tu OK, + 256 pamieci systemowej - razem 768.... Po co ona coś wciąga z ramu ? Bo coś tego za bardzo nie rozumiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) MariuszDW tak również próbowałem i nie dało to efektu drugi dzień już się z tym morduję, Vista przeinstalowana xxx razy i mnie szlak powoli trafia Modemu podczas instalacji nie wykrywa jak prosi o podłączenie, w Viście wyskakuje dymek że sprzęt zainstalowany synchro jest nawet po odpięciu kabla tel Już sam nie mam pojęcia co jest nie tak Tutaj się człowiek cieszy (ostatni post), że sobie poradził. Podał numerkach chyba jakiejś bety. Tylko nie wiem skąd to pobrać. Na stronie producenta tylko jakiś CD order jest. edit Tutaj ktoś się podzielił Edytowane 24 Marca 2007 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Czy nTune działa TYLKO na chipsetach nForce ? Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Nie, ja mam Intela i działa. Tylko, że przy podkręcaniu wywala jakiś błąd :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 MariuszDW niestety na tych sterownikach co podałeś również dzieję się to samo co na tych innych Już mnie szlak trafia z tym syfem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 No między działa a uruchamia się jest duża różnica. U mnie wersja 5.05.25.00 nTune (pod vistę x64) uruchamia się bez problemu, żadnych dziwnych komunikatów, ale suwakami do podkręcania grafy mogę się jedynie pobawić, przyciski "znajdź optymalne" i "sprawdź" są aktywne ale także zero reakcji. Po kliknięciu zastosuj ustawienia powracają do fabrycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Drivery podane przez MariuszDW zadziałały tylko musiałem jej z innego miejsca ściągnąć No ale pojawił się następny problem, owe sterowniki zawierają tylko protokół PPPoA a ja potrzebuję PPPoE (multimo) Jak nie jedno to drugie, ktoś ma jakiś pomysł ?? zaznaczę że drivery beta speedtouch pod viste są jedynymi które poszły bez problemów u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Speedtouch & Vista x64 Ściągnąłem stery do modemy dla xp x64, uruchamiam je w trybie zgodności pod vista wszystko idzie pięknie, prosi o podpięcie modemu i to czynię, lecz za choler nie chce go wykryć (mogę tak se czekać ii czekać) a co najlepsze vista piszę że modem jest poprawnie zainstalowany i nawet łapie synchronizację na wyjętym kablu telefonicznym smilies/smile.gif dioda od synchro zapala się a kabelek wyjęty od telefonu i co tu ja biedny żuczek mam dalej zrobić, dałem viscie drugą szansę ale widzę że chyba zrobiłem błąd Ja za pierwszym razem miałem tak samo. Po zainstalowaniu sterów wejdź w menadżera urządzeń i kliknik w opcjach modemu "skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu" powinno pomóc. Jak nie da rady to zainstaluj stery starym sposobem - wskazując drivery ręcznie. Zrestartuj kompa i uruchom jeszcze raz instalacje i wtedy powinno być ok - u mnie to zadziałało Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixiu Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Czy wymagane dokumenty do Expres Upgrade mozna wyslac e-mailem czy zwykla poczta trzeba? Oni wymagaja skanu faktury i numeru zamowienia razem? Jakos sie w tym polapac nie moge. Zrobiłem foto aparatem cyfrowym faktury zakupu i wypełnionego kuponu dołączonego do XP Pro i wysłałem na maila MSTUPVISTAEMEA@moduslink.com. Później wysłałem im te 15,56 euro i po 3-4 tygodniach dostałem maila że idzie do mnie Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Później wysłałem im te 15,56 euro (...) a ile kosztował Cię ten przelew międzynarodowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixiu Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 a ile kosztował Cię ten przelew międzynarodowy? Eh lepiej nie pytaj :D 60 zł przez ING Online oczywiście zaznaczyłem że pokrywam koszty przelewu obu banków. W PKO są za 25zł ale z tego co rozmawiałem z nimi to jak połowe opłaty za prowizje banku pokryje ModusLink a wolałem nie ryzykować i pokryć te koszty w całości aby dostać Viste. Morał 500zł XP Pro plus 120 zł dopłaty (z przelewem włącznie) za Vistę więc nie jest źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 500+120 = wiecej niz cena Visty. Za bardzo oplacalne to to nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamborghini Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 mam wielki problem. mam viste 32 bit, ultimate i jak wylaczylem gre tdu to dzwiek wysiadl! po restarcie pisze ze nie ma audio device. wiec instaluje stery (AC97) i podczas instalacji vista mowi ze driver nie ma podpisu, wiec klikam zeby i tak instalowal. po jakims czasie zadaje to samo pytanie i znowu i znowu....... HELP!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixiu Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 500+120 = wiecej niz cena Visty. Za bardzo oplacalne to to nie było. Zależy jak na to patrzeć, Kupując Vistę jestem tylko na nią skazany. A troszkę minie nim Vista zastapi XP a ja mam wybór jakiego systemu używać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Zależy jak na to patrzeć, Kupując Vistę jestem tylko na nią skazany. A troszkę minie nim Vista zastapi XP a ja mam wybór jakiego systemu używać. Z tego co wiem przu upgrade z xp do visty, legalnie mozesz uzywac tylko VISTY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixiu Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Z tego co wiem przu upgrade z xp do visty, legalnie mozesz uzywac tylko VISTY Jeśli rzeczywiście tak jest no to lipa :/ Hehe no ale źle nie ma to się w koszty wliczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Ktoś zna przyczynę dlaczego Total Commander wolno usuwa pliki ? Jest na to jakaś rada ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 wogole kopiowanie i usuwanie plikow w jakimkolwiek programie, rowniez w zwyklym exploratorze jest u mnie dziwnie wolne :/ dysk mam kurcze szybki a tu ... przygotowanie do kopiowania ... i zoliwie tempo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 (edytowane) -zapuszczam SP2004 i wiadomo system mocno zwalnia ale zanim SP2004 ruszy na dobre, mocno slychac mielenie dyskiem ktore pozniej sie stabilizuje i cichnie -wyłączam SP2004, a system dalej muli i muli, coraz mniej i mniej ale trwa to prawie 2 min! w tym czasie znowu bardzo mocno mieli dyskiem - 2/3 min dziwne bo mam 2GB ramu dopiero po niespełna minucie od wyłączenia system zaczyna normalnie pracować czyżby efekt uboczny działania SuperFetcha? czyżby najpierw zwalniał zasoby jakimś zrzutem pamięci a później powrotnie je ładował? zauważyliście to? Edytowane 25 Marca 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 wk@#$ sie i podlaczam w tygodniu pena 4GB mam nadzieje ze wtedy przyspieszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 @Grzechu niestety nie działa Jutro lecę do sklepu żądać zwrotu pieniędzy za Viste mimo że system jako taki fajny (taki kolorowy :P ) To dla mnie po prostu wadliwy, zepsuty czy jak to nazwać Bo jak za coś płacę to oczekuję że to działa w pełni a tu muszę się użerać kilka dni żeby mieć internet Mam nadzieję że oddadzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 kasy ci pewnie nie oddadza jak aktywowales system i twoj konfig siedzi juz na serverze microsoftu. Co do mielenia dyskiem to jest to normalne, - popracujecie troche (kilka dni) i system przestanie katowac dysk. Vista po prostu optymalizuje system. Po kilku dniach bedzie lepiej. Vista nie jest taka zla - chyba ze sie ma karte ze stajni nVIDII - wtedy mogila. nVIDIA ma w dopie kompletnie sterowniki pod ten system. Zaczynam zalowac ze sie nie rozgladnalem za notebookiem z x1600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Jeszcze nie aktywowałem bo przecież na tym ślicznym systemie internet nie chodzi mi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 mozna aktywowac telefonicznie. Nie wiem czy bedziesz mogl zwrocic ten system. Mogles np. spisac sobie numer seryjny itp... Jak dla mnie masz pozamiatane. Ale nie martw sie - za kilka miesiecy zainstalujesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Szukałem w tym temacie ale nie znalazłem infa na temat wyłączania hibernacji systemu i usuwania pliku hiberfil.sys który to ma około 2GB. Myślę, że sie przyda! Jeśli nie używamy tej funkcji to warto usunąć ten zbędny bagaż z dysku. 1.Odpalamy cmd jako administrator 2. I piusujemy "powercfg -h off" i potwierdzamy enterem. Et voila, po następnym restarcie możemy sie cieszyć dodatkowym miejscem na dysku. Można by to dodać do pierwszego posta w Faq ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 co najlepiej kupic ? ultimate 32bit ultimate 64bit czy homepremium 32/64bit jaki i dlaczego. cena nie gra roli, biore na firme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Home Premium 32 bo po co przeplacac? Ultimate ma bitlockera ale mi np. muli strasznie ta wersja :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 Witam Mam problem z instalacja Visty 64bit. Wczytuje pliki pojawia sie ekran powitalny i tam gdzie mam do wyboru instalacja Visty, naprawa visty itp. pojawia mi sie komunikat, ze nie rozpoznano napedu DVD i instalacja Visty nie moze byc kontynuowana. Wczytaj sterowniki. Weszlem na strone Neca tam sa same firmware, stery pod Dos'a i info, ze pod system Windows nie potrzeba zadnych sterow.... Mam model Nec 3520. Drugi naped to CD-RW wiec odpada. Odpalilem instalke Visty i jakims cudem za 2-3 razem nie wyskoczyl ten komunikat no to udalo mie sie Viste zainstalowac. Jednak chcialem jeszcze raz ja zainstalowac i jest problem, bo tym razem za kazdym razem pojawia sie ten komunikat, ze nie rozpoznano napedu DVD. Wiec to nie byl przypadek.....Nec 3520 podlaczony na 1 tasmie z CD RW jako master. Co poradzicie? 2 pytanie dotyczy dziwnego zachowania komputera w czasie ponownego uruchamiania. Zamyka sie Vista i z komputera dochodza dziwne dzwieki jakby wylaczanie/wlaczanie sie dysku twardego. Trwa to ze 3x po czym nastepuje ponowne uruchomienie komputera. Takie zachowanie wykonczy mi HDD. Na XP tego nie mialem. Stery od mobo pod Viste 64bit sciagniete ze strony nvidii najnowsze. Konfiguracja taka jak w sygnaturce bez OC. Mial ktos cos takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...