Skocz do zawartości
baka

Zalman Cnps 9500 Led

Rekomendowane odpowiedzi

Imo zanim pentagram wprowadzi technologie heat-pipe uplynie troche wody w wisle :lol:

Ale dobrze ze wreszcie wypuscili tego zalmana - lawina testow ruszy lada moment. Zeby rozwiac watpliwosci potrzebne byloby czarno na bialym prownanie zalman vs bt vs xp120 i do tego jakis slabszy np zalman 7k jako odeniesienie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo zanim pentagram wprowadzi technologie heat-pipe uplynie troche wody w wisle  :lol:

Ale dobrze ze wreszcie wypuscili tego zalmana - lawina testow ruszy lada moment. Zeby rozwiac watpliwosci potrzebne byloby czarno na bialym prownanie zalman vs bt vs xp120 i do tego jakis slabszy np zalman 7k jako odeniesienie :)

1607073[/snapback]

zgadzam się z tobą w 100%

może tweak zrobi taki test lub pclab ;)

ps.

powyżej przedstawiono idealny test :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciut kosztuje dlatego czekam na pentek ediszyn.

1607702[/snapback]

Zrobie lekki OT, zalamn produkuje dobre chłodzenie ale drogie, ale jak później w sprzedaży sa pentki to wypadają w testach lepiej niż zalman a są tansze. O co tu chodzi? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

penty "miały" być zbliżone do Zalmanów, ale sie okazały lepsze (szybszy wentyl 2600-1300 zalmana vs 3000-1600, zmiętoszone listki radiatora, przsyśpieszające oddawanie Watów)

1607759[/snapback]

glosniejsze i zawsze to pentagram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego nowego Zalmanika na testach aktualnie (w PL na dzien dzisiejszy sa tylko 2 sztuki:) ). Bedzie spore porownanko bo okolo 13 sztuk wszystkiego. Niestety dostawcy nie dostarczyli mi XP120 na czas... Ale mamy TT BT i inne konstrukcje z HP. Sporo tego jest, jest pare nowosci, rowniez swiatowych. Wszystko juz w weekend u nas (nie bede robil kryptoreklamy... kazdy zrozumie po loginie) :).

Pierwsze wrazenia? Wydajny? Z wstepnych testow wynika, ze prawdopodobnie zajmie drugie miejsce... o pierwszym nie powiem :). Jednak jeszcze zostalo mi pare perelek... TT BT pokonal... troszke :). Jednak sa problemy z dociskiem do CPU... na B-T tez o tym pisali.

Diody niestety swieca caly czas, sa zalezne od napiecia na wentylu (czyli pewnie na rezystorze podpiete pod zasilanie). Cisza? Tylko na minimalnych obrotach... na max porownywalna z 7700ALCU (troche glosniejszy ten ostatni).

Na zachete fotki... Wiecej nie powiem i nie pokaze. Zdjec bedzie bardzo duzo, testow tez. Platforma testowa to A64 Newcastle przy napieciu 1.7V (ostro sie skubany grzeje...).

http://www.dzikie.net/news/img/9_tapeta-zalman9500-2.jpg

http://www.dzikie.net/news/img/9_tapeta-zalman9500.jpg

PS. klania sie Pepe2k tak w ogole :). Zapomnialem sie przywitac... witam.

Edytowane przez Dzikie.NET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie czekamy z niecierpliwoscia, ciekawe jaki będzie lider :?

1607964[/snapback]

Przekonacie sie juz niedlugo :). Wspomne tylko, ze to tez nowosc... sporych rozmiarow... i... juz nic nie mowie, bo mnie zaraz ktos po glowie strzeli za zdradzanie tajnych informacji :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwy nie zdradze, producenta tym bardziej :). Problem z dociskiem ma nowy Zalman. Ale ja mam probke do testow, wiec nie wiem jak bedzie z produktem na sprzedaz. Jestem dobrej mysli. Na szczescie mozna to rozwiazac, ale troche sie napocilem i stracilem pasty...

Wlasnie skonczylem meczyc 7700... nie dal rady biedak na minimalnych orbotach. CPU sie przegrzewalo (cos mi cholera sie potwornie grzeje...)... wiec bedzie tylko porownany na max. obrotach.

A tak BTW. o dziwo moje A64 przetrwalo 95*C :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinienes wykupic ubezpieczenie "od testow"  :)

A tescik super jesli sie pokaze - bedziecie najszybsi w polsce. A kto ma tego drugiego zalmana ?  :)

1608232[/snapback]

Ubezpieczenie? Zebys wiedzial... moj CPU od 2 tygodni przechodzi katorgie... ale jeszcze nie splonal :)

Drugiego? Nie moge udzielac takich informacji... ale nie jest to portal internetowy, wiec my bedziemy pierwsi :). Nie tylko z Zalmanem B). Zreszta... bedziemy w ogole pierwsi w PL z tego co sie orientuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teżczekam na TST. co "pentek ediszyn", dlaczego odnoszę wrażenie, że pentagramy będą z 2HP i wentylem 80mm??? może, tak jak z QVC 120 MMV beknie klocem zalmano-podobnym z wentylem 120mm :blink: :blink: :blink: to nie ma prawa zmieścić się w budzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zdradze jaka jest roznica miedzy pierwszym a drugim miejscem, bo... bardzo mozliwe, ze ktos wyprzedzi Zalmana :). Jezeli chodzi o orby 7000... mam 7700 AlCu i tylko na max. obrotach daje rade, przy min. procek sie przegrzewa i wisi na prime95 :). Niestety wersji Cu mi nie dostarczono...

PS. Freezer64 jest w tescie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw pepe musi nowy lay zaladowac i nowe forum ;]

1610027[/snapback]

A nie nie :). To pozniej... a teraz to mamy przerwe techniczna... przenieslismy sie na nowa maszyne... ale smiga :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz smiga czy nie, bo dzisiaj dostalem "kicka" do końkurencji....

1610086[/snapback]

Smiga, smiga :). Znaczy sie domeny sie rozpropagowuja, wiec to potrwa roznie w zaleznosci od providera :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zdradze jaka jest roznica miedzy pierwszym a drugim miejscem, bo... bardzo mozliwe, ze ktos wyprzedzi Zalmana :). Jezeli chodzi o orby 7000... mam 7700 AlCu i tylko na max. obrotach daje rade, przy min. procek sie przegrzewa i wisi na prime95 :). Niestety wersji Cu mi nie dostarczono...

PS. Freezer64 jest w tescie.

1609929[/snapback]

7700Cu jest u mnie pod lozkiem, jak chesz to mozesz go wziac do testow, chwilowo jade na ACF64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7700Cu jest u mnie pod lozkiem, jak chesz to mozesz go wziac do testow, chwilowo jade na ACF64.

1611854[/snapback]

Juz jest za pozno... teraz robie tylko powtorki.. czyli sprawdzam po kilka razy jeszcze czy wyniki wyszly dobre... ale to nie znaczy, ze pozniej nie uaktualnie testu. Spokojna glowa :). Przewidywany termin publikacji - niedziela.

Ciekawa informacja... Nowy Zalman nawet nie w pierwszej 3-ce... na drugim miejscu olbrzymie zaskoczenie!

Edytowane przez Dzikie.NET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi