limerro Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 wkrotce zamierzam zmienic sprzet i mam dwa typy: AMD 1700+xp plyta glowna Gigabyte 7VAX (wzglednie cos na KT400A o ile sie pojawi) pamiec DDR 333MHz 128 lub 256 MB i Celeron 2 GHz tutaj nie mam pojecia jaka plyte wybrac wiec chetnie poslucham Waszych typow.... czytalem ze Celki sie kreca lekko na 3 GHz :) no i nie wiem co wybrac - chce zeby to mialo wysoka wydajnosc i nie wiem czy kupno Celka nie bedzie bledem, pomimo, ze mozna go tak krecic ; jednak athlon ma lepsza wydajnosc w 3d, z drugiej strony pod Celka mozna kupic kiedys pentiuma 4 i wtedy bedzie power:) to czekam na uwagi :) zwlaszcza uzytkownikow Celka 2GHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Sh4bel=- Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jestem za platworma AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 jezeli zamiast cela p4 to intel bo niedlugo wchodza plyty na double ddr i to wymiata amd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Gdyby nie roznica cen to wybralbym celerona 2Ghz. Porzadna plyta do tego do pozniejszego wsadzenia PIV 2,53 (jak bedzie w cenie 600 pln) i masz na dzis sprzet super + przyszlosciowy. Co do samego celka 2 @ 3Ghz to na pewno jest szybszy od athlona 1700+. Jednak jezeli uda nam sie podkrecic konkretnie go to juz nie jest tak kolorowo. Ale wiadomo, ze teraz athlony potanialy jak cholera i raczej bralbym tego XP1700+ I oczywiscie bierz minimum 256 MB pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 wkrotce zamierzam zmienic sprzet i mam dwa typy: AMD 1700+xp plyta glowna Gigabyte 7VAX (wzglednie cos na KT400A o ile sie pojawi) pamiec DDR 333MHz 128 lub 256 MB i Celeron 2 GHz tutaj nie mam pojecia jaka plyte wybrac wiec chetnie poslucham Waszych typow.... czytalem ze Celki sie kreca lekko na 3 GHz :) no i nie wiem co wybrac - chce zeby to mialo wysoka wydajnosc i nie wiem czy kupno Celka nie bedzie bledem, pomimo, ze mozna go tak krecic ; jednak athlon ma lepsza wydajnosc w 3d, z drugiej strony pod Celka mozna kupic kiedys pentiuma 4 i wtedy bedzie power:) to czekam na uwagi :) zwlaszcza uzytkownikow Celka 2GHz :) Ten celek 2.0 osiąga wydajność porównywalną z Antkiem 1,700+ i PIV 1.6A dopiero po podkręceniu na 3 GHz. Więc ja Ci go raczej zdecydowanie odradzam. Lepiej Antka 1.7 -1.8+ albo Pentium 4 1.6A (jeśli jeszcze jest) -1.8A. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Gdyby nie roznica cen to wybralbym celerona 2Ghz. Porzadna plyta do tego do pozniejszego wsadzenia PIV 2,53 (jak bedzie w cenie 600 pln) i masz na dzis sprzet super + przyszlosciowy. Co do samego celka 2 @ 3Ghz to na pewno jest szybszy od athlona 1700+. Jednak jezeli uda nam sie podkrecic konkretnie go to juz nie jest tak kolorowo. Ale wiadomo, ze teraz athlony potanialy jak cholera i raczej bralbym tego XP1700+ I oczywiscie bierz minimum 256 MB pamieci. ale zauwac Kaeres ze Antka 1600+ czy 1700+ tez mozna podkrecic a wtedy Celkowi nawet 3Ghz bedzie trudno konkurowac z takim antkiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 jezeli zamiast cela p4 to intel bo niedlugo wchodza plyty na double ddr i to wymiata amd oczywiscie mialem na mysli DualDDR ale po polsku to samo ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 jak nie zamierzasz krecic to bierz antka ale polcam teraz platforme intekla na dual ddr i p4 ewentualnie tego celka przejsciowo bo ten celek to tragedia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 ale zauwac Kaeres ze Antka 1600+ czy 1700+ tez mozna podkrecic a wtedy Celkowi nawet 3Ghz bedzie trudno konkurowac z takim antkiem :) Wiem, przeciez napisalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Co do samego celka 2 @ 3Ghz to na pewno jest szybszy od athlona 1700+... Kaeres najpierw troche poczytaj,potem pierdziel glupoty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 celeron krecony na 3ghz jest niewiele szybszy od pIV 1,6 ... wiec wybralbym anthlona...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jezeli bedziesz chcial wymienic tego celka w przyszlosci na P4 to polecam celerona, przejsciowo ja tez go kupilem ale zamierzam go jak tylko przybedzie gotowki wymienic na P4 moj wynik w 3dmarku na sprzecie ponizej na niekreconym 2ghz -6230, na kreconym na 2.4 -6620 na 3.0ghz 7100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Co do samego celka 2 @ 3Ghz to na pewno jest szybszy od athlona 1700+... Kaeres najpierw troche poczytaj,potem pierdziel glupoty. a ty troche zmadrzej potem udzielaj sie na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djcrash Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Co do plyty glownej polecam oczywiscie ta na dual ddr a jezeli cos tanszego to np to moja kreci sie znakomicie (kosztuje cos okolo 550zl) jezeli kogos interesuja wyniki 2@3ghz to podaje link http://www.tomshardware.pl/cpu/02q4/021016...celeron-06.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 bierz antka 2000+ ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jezeli bedziesz chcial wymienic tego celka w przyszlosci na P4 to polecam celerona, przejsciowo ja tez go kupilem ale zamierzam go jak tylko przybedzie gotowki wymienic na P4 moj wynik w 3dmarku na sprzecie ponizej na niekreconym 2ghz -6230, na kreconym na 2.4 -6620 na 3.0ghz 7100 Jeżeli masz na niekreconym celeronie 6230 3dmarków to bardzo dobrze, ja na xp1700+@1800+ i HIS radeonie 9000 mam 6300 punktów wiec jednak te celerony nie sa takie zle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Co do samego celka 2 @ 3Ghz to na pewno jest szybszy od athlona 1700+... Kaeres najpierw troche poczytaj,potem pierdziel glupoty. a ty troche zmadrzej potem udzielaj sie na forumDoszlusuj najpierw do mnie,potem pouczaj...dziecko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electron Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 ja osobiscie wybrałbym athlona .Jest według mnie lepszy i wydajniejszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Grolshek, ??????? - takie sprawy załatwiajcie na privie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jezeli bedziesz chcial wymienic tego celka w przyszlosci na P4 to polecam celerona, przejsciowo ja tez go kupilem ale zamierzam go jak tylko przybedzie gotowki wymienic na P4 moj wynik w 3dmarku na sprzecie ponizej na niekreconym 2ghz -6230, na kreconym na 2.4 -6620 na 3.0ghz 7100 ..kurcze chyba malo. u mnie na durniu 700@912 SDRach i nie kreconym GF4MX440u mam 4300. ten celek musi byc kiepski.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jest tylko jeden wybor A1700+ XP(AGOIA) ,a na temat celerona sie nawet nie wypowiem(durnie o tej samej czestotliwosci go zostawiaja w tyle) --Pozdrawiam Wszystkich-- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jezeli bedziesz chcial wymienic tego celka w przyszlosci na P4 to polecam celerona, przejsciowo ja tez go kupilem ale zamierzam go jak tylko przybedzie gotowki wymienic na P4 moj wynik w 3dmarku na sprzecie ponizej na niekreconym 2ghz -6230, na kreconym na 2.4 -6620 na 3.0ghz 71008O 'no coz to albo ten twoj radek (wiem ze to nie pro ale az takiej rozniy to napewno nie ma) jest jakis lewy albo ten celek ( ty masz w sumie 3Ghz a ja tylko 1,4Ghz) to totalna kicha bo ja na niekreconym procu i grafie w trybie enhanced mam 7600 8O :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jest tylko jeden wybor A1700+ XP(AGOIA) ,a na temat celerona sie nawet nie wypowiem(durnie o tej samej czestotliwosci go zostawiaja w tyle)A to ciekawe bo ja jeszcze durnia 2,0 nie widziałem ale mgęsię mylić rzecz jasna :P A w tym przypadku wybór może być tylko jeden xp1700 bije tego cel. pod każdym względem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jest tylko jeden wybor A1700+ XP(AGOIA) ,a na temat celerona sie nawet nie wypowiem(durnie o tej samej czestotliwosci go zostawiaja w tyle)A to ciekawe bo ja jeszcze durnia 2,0 nie widziałem ale mgęsię mylić rzecz jasna :P A w tym przypadku wybór może być tylko jeden xp1700 bije tego cel. pod każdym względem... mowie o nizszych zegarach np 1,2-1,3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Nie czytam nawet komentarzy innych uczestników :). Bierz Athlona, raczej się nie zawiedziesz. No chyba że ten celek ma być tylko takim tymczasowym prockiem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Grolshek, ??????? - takie sprawy załatwiajcie na privie.Tak jest!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Jezeli bedziesz chcial wymienic tego celka w przyszlosci na P4 to polecam celerona, przejsciowo ja tez go kupilem ale zamierzam go jak tylko przybedzie gotowki wymienic na P4 moj wynik w 3dmarku na sprzecie ponizej na niekreconym 2ghz -6230, na kreconym na 2.4 -6620 na 3.0ghz 7100 ..kurcze chyba malo. u mnie na durniu 700@912 SDRach i nie kreconym GF4MX440u mam 4300. ten celek musi byc kiepski..a ja mam celine 1.6GHz (tylko ze juz wyslyzonego tulipana) i ti4200 i 9740 2 3dmarku no i co celerony wcale nie sa takie zle - hyhy to byl zart nie no wiadomo ze celki 4 sa kiepskie ale mozna pozniej wsadzic p4!!! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Ja bym brał tego celka (tymczasowo) a nawet jakiegoś wolniejszego żeby zaoszczędzić jak najwięcej kasy i władowac ja w reszte sprzętu. A celka możesz póżniej sprzedać i kupić jakiegoś P4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Baleron 2@3GHz odpowiada wydajnosci P4 1.6Ghz,wiec nawet po potkreceniu bedzie wolniejszy od Axp1700+.Jak dla mnie to tu sie nie ma nad czym zastanawiac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 wkrotce zamierzam zmienic sprzet i mam dwa typy: AMD 1700+xp plyta glowna Gigabyte 7VAX (wzglednie cos na KT400A o ile sie pojawi) pamiec DDR 333MHz 128 lub 256 MB i Celeron 2 GHz tutaj nie mam pojecia jaka plyte wybrac wiec chetnie poslucham Waszych typow.... czytalem ze Celki sie kreca lekko na 3 GHz :) no i nie wiem co wybrac - chce zeby to mialo wysoka wydajnosc i nie wiem czy kupno Celka nie bedzie bledem, pomimo, ze mozna go tak krecic ; jednak athlon ma lepsza wydajnosc w 3d, z drugiej strony pod Celka mozna kupic kiedys pentiuma 4 i wtedy bedzie power:) to czekam na uwagi :) zwlaszcza uzytkownikow Celka 2GHz :) Wybrałbym AMD. Athlon XP 1700+ - podkręcisz go do 2100+ i masz wydajność P4 2.1GHz, a w przyszłości możesz na tym samym sockecie zamontować navet 3000+. Celeron 2GHz - podkręcisz go do 3GHz i masz wydajnść P4 1.6-1.7GHz, w przyszłości możesz wymienić go na P4 3.06GHz +. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...