Skocz do zawartości
WielkiSzu

Partition Magic 8.05 Problem?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie: Na początku miałem na dysku jedną partycję (dysk WD 120GB), z opcji dostępnych pod prawoklikiem wybrałem remake/move, po czym zmieniłem rozmiar tak, że pozostała wolna przestrzeń (szare pole). Z tego szarego pola stworzyłem (poprzez "create") kolejne dwie partycje - łącznie 3 partycje NTFS, które sformatowałem by zadziałało. Następnie wybrałem APPLY i zapytał mnie program czy chce go zrestartować, wybrałem YES. podczas uruchomienia w trybie dosowym komputer zaczął (przed uruchomieniem Windows XP) finalizować przygotowane do utworzenia partycje. Jednak podczas tej ostatniej operacji, nagle pojawił się ERROR 504, jednak Windowsa nie można było już otworzyć! (błąd jakiś NTDR? nie pamiętam dokładnie). Okazało sie podczas nowej instalacji Windowsa Xp, że jednak partycje zostały utworzone. Dlatego sformatowałem je i zainstalowałem po raz drugi Windowsa XP.

PYTANIE:

1). Co oznacza błąd 504?

2). Czy mimo tego błędu partycje zostały poprawnie utworzone i można "normalnie z nich korzystać?" nie obawiając sie o utrate danych?

Pozdrawiam i proszę o pomoc!

Edytowane przez WielkiSzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi