MarcinL Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Mam w komputerze dwa systemy: Win XP i Win 98SE (uruchamiane w razie potrzeby z dwóch różnych HDD jako boot) i tylko 512MB RAM (2x256MB RAM Twinmos 400MHz CL2,5 w trybie dual). Chciałbym jeszcze dołożyć RAM przynajmniej o dodatkowy 1GB RAM (2x512MB Twinmos 400MHz CL2,5 - moja motherboard Abit AI7 to umożliwia posiadając 4 sloty pamięci do 1GB każdy parami w dualu czyli max. do 4GB) do sumarycznej ilości pamięci przynajmniej 1,5GB, problem w tym że Win98SE się wtedy "wysypuje" bo nie adresuje tak dużej pamięci i ogranicza mnie to do posiadania tylko 512MB (2x256MB dual). Co zrobić, czy jedynym rozwiązaniem jest użytkowanie Win XP przy 1,5GB RAM a przy używaniu Win98SE niewygodne wyjmowanie kostek pamięci z komputera pozostawiając tylko 512MB (2x256MB RAM dual)? Byłbym naprawdę wdzięczny za rozwiązanie tego problemu - czy da to się rozwiązać programowo wyłączając przy Win98SE część RAM albo czy jest jakaś łatka do Win98SE rozwiązująca ten problem? Pozdr. Marcin Mój e-mail jakby ktoś był tak miły i podesłał programik rozwiązujący ten problem. mlipski0@interia.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Poszukaj łatek lub service packa do 98 se........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat3 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 tak jak napisal Domik zainstaluj nieoficjalnego service packa i problem z glowy link: http://nowe.pl/modules/mydownloads/singlef...?cid=85&lid=435 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 uruchom -> msconfig zaawansowane maxmem=.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...