Seducho Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Witam mam p4 2.4(fsb 533) i jak go podkręce o 200 mhz to dzwięk mi strasznie rwie i szumi nie da niczego słuchać a jak go podrasuje o 400-500 mhz to znikam mi wogle dzwięk i system nie wykrywa jakby mojej karty dzwiekowej poprostu nie było :mur: !Może jest to wina mojego zasiacza noname 350 W?prosze o pomoc porzdro! :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeviLiNsidE_ Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 To dlatego ze razem z FSB pokrecasz tez szyne agp i urzadenia pci, dyski.. w ogole wszystko. A dla srzetu to raczej nie zdrowe. poszukaj w biosie ustawienia AGP/PCI ratio (lupo podobne) i ustaw na FIXED lub cos w tym stylu. Napisz jaka masz plyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jet4 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 jak nie masz mozliwoscie zablokowania do jaesz 66.66/33.33 albo najbliższe tych wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seducho Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 mam płyte 865pe neo2-v/848p neo-v msi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 na pewno masz blokade AGP/PCI w biosie poszukaj jej i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seducho Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 ale własnie ja jej nie moge znaleść to co napisałem devil nie ma u mnie w biosie!albo inaczej sie nazywa.:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) Musi gdzies vbyc, pewnie tam gdzie masz zakłądke o/c. Poszukaj. Patrz na jej opcje, jak bedzie fixed i bedzie podobna nazwa to napisz na forum i powiemy Edytowane 23 Lipca 2005 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 ta plyta ma na bank taka funkcje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Ja mialem ta plyte i musialem sprzedac bo za cholere nie bylo tej opcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Ja mialem ta plyte i musialem sprzedac bo za cholere nie bylo tej opcji... uuu... no to straszna lipa. @Serducho: lepiej daj spokoj z oc bo spalisz jeszcze dysk albo cos.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 wgraj nowszego biosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 (edytowane) Jezeli to napewno MSI na 865 to jest w zakladce FREQUNCY/VOLTAGE CONTROL---> ADJUST AGP/PCI CLOCK 66.71/33.35 na 2 confi. mam taka badziewiasta plyte Edytowane 23 Lipca 2005 przez thorton1973 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 popieram, kazda plyta na i865P, i865G, i865PE, i 875P ma blokade PCI/AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 ja tez bylem pewny ze musi miec blokade - to co nam tu Kamikaze wkreca? Ja mialem ta plyte i musialem sprzedac bo za cholere nie bylo tej opcji... 1563176[/snapback] nawet w fabrycznym biosie jest na bank. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 nawet w płytach ECS'a i Ascrock'a na chipsecie i865PE jest taka blokada... więc tym bardziej w MSI :wink: zresztą ta płytka nie jest wcale taka zła jeśli chodzi o OC p.s. możliwe jeszcze, że mostek południowy się przegrzewa i dlatego dźwięk pierdzi :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Ja ma ABIT AS8 i nie znalazłem w biosie takiej opcji jak blokada agp/pci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 [ciach!]a ludzie na tym forum są jacyś upośledzeni... miałem tego abita w rękach i on ma to na 10000% w zakładce SOFTMENU albo uGURU [nie pamiętam która tam jest :D] tam to znajdziesz p.s. celowo producenci zaczeli tworzyć płyty na LGA ze starymi chipsetami, gdyż nowe dzieci chipzilli nie miały własnie takich blokad... tylko DZIELNIKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 No niby ma. Ale jak ustawie, to i tak to nic nie daje. Bo jak zwiększam FSB to rośnie też częstotliwość AGP. Mimo że w uGuru jest ustawiona na 66MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 no nie mozliwe, zeby rosla, moze to jakis bug programu?? :? czy komp po OC jest stabilny?? czy podkrecasz przez bios czy przez program uGURU pod Windows'em?? p.s. wgraj najnowsza wersje biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorton1973 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Bo najpier ustaw fsb a pozniej agp/pci, pozatym agp powinno pracowac stabilnie do 75mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 wszystko zależy od wytrzymałości grafy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seducho Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 ja mam 9800 XT i chce podrasować procka żeby karta mi rozwineła skrzydała jak robie 2.4@2.88 to mi rosnie fps z 40-50 na 60-80 ale wtedy karta dziekowa mi nie działa!ja mam MSI 848P Neo-V (MS-6788). może to wina zasilacza ja mam noname 350W...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 po pierwsze natychmiast idź i wymieniaj mobo na jakieś z chipsetem i865PE po drugie sądze, że grzeje Ci się mostek południowy, więc zrób jakiś nawiew czy coś w tym stylu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seducho Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 TO co mam zrobić albo kupić żeby wyciśnać 100% mozliwosć z mojego 9800Xt?jak płyta jaki procke(athlon).tyllko nie proponujcie mi jakiegos p4 bo już nigdy w życiu nie kupie tego shitu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 no to proponuje Athlon 64 Venice 3000+ s939 do tego MSI na AGP na nforce3 ultra albo cos na socket 754 :lol: podaj jakie masz fundusze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seducho Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 no na procka to dałbym maks 400-500 zł płyta ok 300zł ..albo kupie 420W i zrobie 3.6ghz mojego 2.4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 no to wrecz idealnie emigrujesz na ciemną stronę mocy :lol: Venice 3000+ ~ 500 zł Freezer64 ~ 70 zł DFI NForce4 ULTRA-D ~550 zł czyli to co podałeś + to co uzyskasz za sprzedane części [proca i płyte] i jeszcze starczy Ci na zasilacz żyć nie umierać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seducho Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 no ba ..ja mam chłodzenie pentagramu więc nie musze lepszego kupować..ale pier kupie zasilacz 420 W i albo podkręce procka na 3ghz albo na 3.6 i sie uda albo go spale i starzy kupią nowego athlonika bo te p4 to mają krótką zywotność:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 kup Modecom 350 GTF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 no to wrecz idealnie emigrujesz na ciemną stronę mocy :lol: Venice 3000+ ~ 500 zł Freezer64 ~ 70 zł DFI NForce4 ULTRA-D ~550 zł czyli to co podałeś + to co uzyskasz za sprzedane części [proca i płyte] i jeszcze starczy Ci na zasilacz żyć nie umierać :D 1568058[/snapback] to kup mu jeszcze grafe na PCI-E to bedzie szczesliwy, widac jak dokladnie czytasz jego posty zamiast tego kup plyte MSI K8N neo2 platinum Z AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...