Skocz do zawartości
_Vip_

Reaktywacja - Czyli Druga Mlodosc Mojego Chiefteca

Rekomendowane odpowiedzi

Stary juz chyba jestem i leniwy no i troche poszalalem ostatnimi dniami

a wszystko przez Lagiera i nasz ostatni wspolny łikend u niego w Czewie :]]]

orginalny boczek sobie zachowalem, bo nie chcialem go okaleczac

foteczki : (po kliknieciu otwieraja sie zdjecia w rozdzielczosci 1024x768)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

No i moja ulubiona fota :]

Dołączona grafika

trudno nazwac to modem, bo nawet pilnikiem nie tykalem tego :] ...dlaczego nie wycinalem orginalnej sciany ? ....bo mi sie nie chcialo z tym cackac :P

buda otrzymala taki drobny powiew swiezosci i odrobinke charakteru :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam ale ty sie nam chwalisz ile masz kasy i ile za to dales? czy jak?

nie rozumiem za bardzo??

1563385[/snapback]

widocznie jestes mlody i masz z tym problemy :]

aerial,dodatkowa chlodniczka zmniejszyla temperatury o ok.7-10'C ...jedna chlodnica to jednak bylo zbyt malo na taka grzalke jaka jest Prescott z Vcore 1.55V

buda od wewnatrz jest cala wytlumiona gabka akustyczna, wprawdzie z nowa scianka poziom decybeli nieco sie zwiekszyl, ale jest tez nieco chlodniej w sekcji Vcore no i zasilka dostaje troche zimnego powietrza (co jest dosc istotne bo wymienilem wentyle na papsty i dodatkowo zmniejszylem napiecie zasilajace dla wentyla 90mm co zaowocowalo takim malym piecykiem, dokladnie jak w wypadku taganow :] )

raz jesio zaznaczam ,ze nie jest to mod w stylu nowego cacyszka Radka, to poprosty dobrze przeorganizowany chieftec dragon, dostosowany do moich potrzeb badz tez gustow.

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widocznie jestes mlody i masz z tym problemy :]

1563412[/snapback]

sluchaj. jezeli ktos ma problemy to zdecydowanie nie ja.

cytujac twojego pierwszego posta

trudno nazwac to modem, bo nawet pilnikiem nie tykalem tego :]

moim zdaniem albo masz problem z wybraniem prawidlowego dzialu, albo w chlodzeniu woda nasluchales sie juz o wspanialosci swojej budy z pieknym wc, wspanialymi chlodnicami i idealnymi bloczkami, wiec przyszedles posluchac tego w dziale modyfikacji. mimo ze modyfikacja z tego zadna.

moze pochwalisz nam sie jeszcze miesniami i tatuazem?

powiem tylko NTG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ROFL, nie wiedzialem ze sie tak dobrze znacie? :D

A tak btw moda, to wbrew pozorom, gdy damy statystycznemu forumowiczowy kupe kasy, a ten nakupuje za to czesci, to najczesciej, nie dosc ze kupi zle i nieprzemyslane czesci to jest tragicznie i kiczowato to posklada. Wg mnie zrobic taka bude nie jest wcale az tak latwo jakby sie to wydawalo po ogladaniu efektu. Nie zawsze wszystko co nie jest 100% homemadem jest zle i pojsciem na latwizne.

A druga sprawa ze budy na takich drogi komponentach tu nas rzadkosc i milo popatrzec :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj. jezeli ktos ma problemy to zdecydowanie nie ja.

cytujac twojego pierwszego posta

moim zdaniem albo masz problem z wybraniem prawidlowego dzialu, albo w chlodzeniu woda nasluchales sie juz o wspanialosci swojej budy z pieknym wc, wspanialymi chlodnicami i idealnymi bloczkami, wiec przyszedles posluchac tego w dziale modyfikacji. mimo ze modyfikacja z tego zadna.

powiem tylko NTG

1563423[/snapback]

wafer co ty masz jakies kompleksy czy jak ? ...nie podoba sie ? ,nie ma problemu

ja lubie wlasnie taki wyglad budy jaki mam, lookalem na twoja i nigdy bym czegos takiego w domu nie postawil bo po pierwsze wyroslem juz z takiego dlubania,malowania podlanczania lcdkow "na pajaka",wajchowania szpachlami , a po drugie ...gwestia gustu i przedewszystkim podejscia do komputerow

jak dobrze polookasz to znajdziesz mojego poprzedniego bigtowera :]

i nie cfaniakuj mi to z akronimami bo za mlody jestes

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_Vip_ ale po tobie pojechali hehehehheheheh

mi się all podoba, nie lubię świecidełek, a w tym "modzie" jest to co ja bym chciał :) bez udziwnień

zawsze mówię lepiej kupić dobrą budę niż pakować kasę(w większości przypadkach tak jest że kupujemy, kupujemy, aż spora sumka się uzbiera) w jakieś coś bez składu i ładu.

Ale zawsze trzeba pamiętać że mod wiążę się z satysfakcją i samozadowoleniem, że coś SAM zrobiłem i jestem z tego dumny

hehehhe

a oto mój "mod" :lol:

Dołączona grafika

ostatnio poczyniłem małe zmiany :)

Dołączona grafika

ps.

Kwalifikacje

1. Kimi Raikkonen (Finlandia/McLaren-Mercedes) 1.14,320 :D

2. Jenson Button (W.Brytania/BAR-Honda) 1.14,759

3. Fernando Alonso (Hiszpania/Renault) 1.14,904

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda Vipku drogi jest taka (pozwole sobie na mała dygresje zwiazaną z tym wątkiem i innymi):

na tym forum udzielac sie juz w zaden sposob nie warto:

bo albo człek zostanie zbluzgany przez bande pietnastolatków (vide fanboye amd slepo zapatrzeni w swoje komputerki) i nie majacych za wiele pojecia o czym piszą - ale jak sie rzucą w kupie to rece opadaja

albo ma do czynienia z kolesiami którzy z zawisci równiez puszczą kilka niemiłych słówek

ten tłik to niestety nie to co kiedys - mam wrazenie ze nikt nad jego poziomem juz nie panuje

ale nikt nas tu przeca nie trzyma i pora zrobic stąd strzałke na wiecznosc co i Tobie radzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie, ten dział to najgorszy imo

mi sie wydaje że to przez gust każdy stary wyjadacz który odwalił raz robote i zrobił coś niekonwencjalnego jeździ po innych

dlatego tu sie nie udzielam i nie zaglądam za często ;)

lepiej samemu zrobic coś dla własnej satysfakcji a nie obwieszcza całemu światu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z Tobą Hinco i z Tobą Bartezjusz. Jestem w trakcie przerabiania budy swojej, jakieś kilkanaście dni byłem przekonany aby ją pokazać na tweaku, ale jak mają ją tylko zjechać i nic wiecej to mi sie wydaje że poprostu sensu niema :( Szkoda że taka niemiła atmosfera ostatnio tu panuje :( A co do obudowy Vip'a - bardzo mi sie podoba :) Niezłe cacko Vip ;)

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo pozytywne wrazenie zrobila na mnie ta buda chyba tylko dlatego , ze nie lubie peudo modow

Z modow , ktore mi sie osobiscie na tweaku podobaly to byl noname mechlina , noname2 (chociaz go nie skonczyl ale sam efekt byl piorunujacy) no i nowy mod radka sie calkiem fajnie zapowiada . Tak poza tym , to w kazdym modzie byly niedociagniecia albo calkowite porazki . Taka prawda niestety .

Ja nie mam ochoty spedzac iles tam czasu przy cieciu budy itp sprawach . Tez zrobilem light moda mojej budy i tez sie tym pochwalilem . Nie rozumie tylko ludzi , ktorzy tu jada po _VIP_ - ie . Dla mnie to tez jest mod , dobranie wszystkiego odpowiednio do nastroju budy/otoczenia . Co mial wypiepszyc jajo na boku ? Wtedy by zrobil lepszego moda bo okno wycialby sam ? Dajcie spokoj , ta buda jest tak czula na modyfikacje , ze kazda kolejna dolaczona [ciach!]la do niej moze popsuc jej efekt (poszukajcie sobie moda thorna :lol:). Ja tu widze bardzo fajnie rozplanowane WC , poza tym nie wiem czy ktos ogladal zdjecia wnetrza obudowy , tam jest prawie wszystko dobrane pod kolor ;]

Ja osobiscie wole zobaczyc cos takiego niz 11 z rzedu worklog nieskonczony , lub tez obudowe , w ktorej wsadzono 5 wentyli kazdy swieci na inny kolor , obowiazkowo LCD na cycach siedem przelacznikow z ktorych dwa dzialaja i inne tego typu [ciach!]ly . Nie wiem co sie stalo z tym dzialem :/ Kiedys ludzie sie tu chwallili , inni doradzali co z tym zrobic a obecnie jest tu dokladnie tak jak bartezjusz napisal... (mam nadzieje , ze to nie o mnie wspominales w swoich slowach :wink: )

Pozdrawiam a dla niektorych proponuje neurotop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż mozna powiedzieć - bardziej podobała mi sie tamta wersja, bez niebieskiego ufo , koloru, ale abstraciach!ąc od tego boku, w tym przypadku "odpowiedniego połączenia elementów" , wyszło to bardzo estetycznie.

Ja cenię ten element najbardziej. Dla niektórych, obudowy w stylu doom, sh, czy innych ,są bardziej ciekawe - ale te sa naprawdę ciekawe, które są dobrze zrobione, a nie gdy treśc przerasta formę.Tutaj panuje ot , "statyczna elegancja", bez udziwnień."Mod" to żaden, ale tym co lubią taki wygląd komp., z pewnoscią przypadł do gustu.

BTW

Dyskusje, kto tu jest "inteligentniejszy" , bo starszy stanowią śmiech na sali, i nic więcej.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vip co ty tak ciagle piszesz ze jest za mlody ?

Moze jednak nie jest !!!

Jak narazie to pomimo twego wieku wnioskuje to ze nie umiesz dobrac dzialu i tyle !

Sam napisales ze nie jest to mod wiec po jaka cholere dajesz temat w dziale modyfikacje ?!

Dalbys w dziale Chlodzenie woda ... i by bylo wszystko ok !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vip co ty tak ciagle piszesz ze jest za mlody ?

Moze jednak nie jest !!!

Jak narazie to pomimo twego wieku wnioskuje to ze nie umiesz dobrac dzialu i tyle !

Sam napisales ze nie jest to mod wiec po jaka cholere dajesz temat w dziale modyfikacje ?!

Dalbys w dziale Chlodzenie woda ... i by bylo wszystko ok !

1564621[/snapback]

piszesz o [gluteus maximus] marynie i nic poza tym ....jak jakis moder osadzi ze watek jest nie tam gdzie trzeba to niech go przeniesie

a narazie to KOLO PYTY MNIE TO LATA jak to mawiaja starzy indianie i wujek Bartezjusz :plum:

reszcie serdecznie dziekuje za jasnosc umyslu i dobre slowo :)

Edytowane przez _Vip_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda Vipku drogi jest taka (pozwole sobie na mała dygresje zwiazaną z tym wątkiem i innymi):

na tym forum udzielac sie juz w zaden sposob nie warto:

bo albo człek zostanie zbluzgany przez bande pietnastolatków (vide fanboye amd slepo zapatrzeni w swoje komputerki) i nie majacych za wiele  pojecia o czym piszą - ale jak sie rzucą w kupie to rece opadaja

albo ma do czynienia z kolesiami którzy z zawisci równiez puszczą kilka niemiłych słówek

ten tłik to niestety nie to co kiedys - mam wrazenie ze nikt nad jego poziomem juz nie panuje

ale nikt nas tu przeca nie trzyma i pora zrobic stąd strzałke na wiecznosc co i Tobie radzę

1563731[/snapback]

ta... za naszych czasoof to byly zimy :D

update:

przepraszam ale ty sie nam chwalisz ile masz kasy i ile za to dales? czy jak?

nie rozumiem za bardzo??

hyhy... cyc fcale nie ma kasy w sumie to ja ja mam... ;) ;)

:lol: :lol: :lol: i tez mam okno w budzie.. tez mam chiefteca... tez swiecidelka... tatuaz sobie jesio pierdykne pochwale sie nim napewno... w dziale modyfikacje bedzie jakby co...

dobra a teraz koniec tych bredni. Misiek nie wiem czy przywedrowales z Pcimia Dolnego i czy na codzien zajmujesz sie struganiem lodek z drewna (w sumie nic nie kosztuje poza czesto wymiana "kozika") i stawianiem babek w piasku ale nienawidze jak ktos wlazi mi do kieszeni. Wszyscy wypowiadaja sie na temat a Ty sie przyyebales do kaski VIPka. Mogl za bude dac 10x wiecej niz Ty i co z tego... tak samo moze miec tatuaz a w pokoju czerwona lampke jak w burdelu i jest to jego sprawa! A moze czegos nie czaje wiec wytlumacz mi to kolego sympatyczny...

EOT

BTW moje zdanie na temat swojego kompa VIP zna :>

pzdr

Edytowane przez Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie, ale to juz taka polska mentalnosc ze kazdego interesi kto gdzie i co najwazniejsze w jaki sposob zarabia kasiore....na dziwki kasy nie wydaje, na alkohol i dragi tez nie wiec moge ja umoczyc w kompa lub w cokolwiek innego, co nikogo nie powinno interesowac

...a text ze "struganiem lodek z drewna" mnie zabil :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho wafer ma wieksze pojecie o MODOWANIU...

nie rozumiem co znaczy stwierdzenie na forum dotyczącym MODINGU.... typu "wyroslem juz z takiego dlubania,malowania podlanczania lcdkow "na pajaka",wajchowania szpachlami"... skoro wyrosłeś to czym się chwalisz? I mi chyba nie powiesz, że jestem za młody.. i za głupi... :)

Z reszta nie ma co się kłócić... mody są różne tak samo jak ich autorzy... część z nich preferuje DŁUBANIE a część zadowala sie zakupieniem kolorowych wiatraczków... o klasie modera świadczą zdaje się wrażenia (wypowiedzi) innych...

aha.. jeśli chodzi o temat.. to mod imho żaden... :) have a nice.. obudowa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier & _VIP_ to nie chat, jak chcecie pogadac to na GG... ;]

Sam napisales 'trudno to nazwac modem' to po kiego ch... zamieszczasz ten topic w dziale MODYFIKACJE ?

Jesli ktos ma do ciebie pretensje to wlasnie o to co napisalem.

Takie modyfikacje to chyba ma 3/4 forum, szkoda miejsca na serwerze na takie posty. Nie wiem co chciales tym osiagnac, chyba sie nie pochwalic konfigiem, bo jakis mega hipa to on nie jest... tak wiem reklama zasilacza, co wygralem ?

cavarr - nie myslales czasem o zalozeniu topicu o swoim modzie ?

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie, ale to juz taka polska mentalnosc ze kazdego interesi kto gdzie i co najwazniejsze w jaki sposob zarabia kasiore....na dziwki kasy nie wydaje, na alkohol i dragi tez nie wiec moge ja umoczyc w kompa lub w cokolwiek innego, co nikogo nie powinno interesowac

...a text ze "struganiem lodek z drewna" mnie zabil  :lol:  :lol:  :lol:

1564916[/snapback]

mi sie podoba :) nie ma zbednych [ciach!]l. imo szybke moglbys zrobic sam :) ale jak juz kupiles gotowe to tez nie najgorzej. w tych bokach nie podoba misie tylko to ze kolo raczki jest blacha w ksztalcie kwadratu a nie okragla (zaokraglona) ale to kwestia gustu. btw. fajnie wszystko podswietlone, kable poupychane, schludnie itp no i cisza. wc tez fajnie upakowane w srodku, teraz tez bym tak zrobil 2x BIP1 ale wczesniej kupilem BIP2 i nie dam rady jej do srodka upchnac :)

a co do polskiej mentalnosci to tak jest ze kazdy nie patrzy zeby meic wiecej tylko zeby inni mieli mniej :-// imo najlepiej cala sprawe oddaje fragment filmu 'dzien świra' gdzie pod koniec sasiedzi modla sie na balkonach. :?

a co do forum to tez mysle ze coraz wiecej 14/15 latkow zrobilo cos w swoim komputerze, moze nie zrobilo a udaja i uwazaja sie za znawcow w temacie. wsztystkich krytykuja, bo inni maja lepsze ale przeciez nie przyznadza nikomu racji bo moje musi byc najlepsze. no ale co zrobic ...

innymi slowy fajna buda VIP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho wafer ma wieksze pojecie o MODOWANIU...

nie rozumiem co znaczy stwierdzenie na forum dotyczącym MODINGU.... typu "wyroslem juz z takiego dlubania,malowania podlanczania lcdkow "na pajaka",wajchowania szpachlami"... skoro wyrosłeś to czym się chwalisz? I mi chyba nie powiesz, że jestem za młody.. i za głupi... :)

Z reszta nie ma co się kłócić... mody są różne tak samo jak ich autorzy... część z nich preferuje DŁUBANIE a część zadowala sie zakupieniem kolorowych wiatraczków... o klasie modera świadczą zdaje się wrażenia (wypowiedzi) innych...

aha.. jeśli chodzi o temat.. to mod imho żaden... :) have a nice.. obudowa :lol:

1564949[/snapback]

apropos modow jesli nie wiesz o czym mowa to przejzyj archiwum :) ktos powiedzial ze Wafer nie ma pojecia o moddingu?? Topic jak topic gdzie go mial wrzucic do chlodzenia? bezsnesu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

modlitwa na balkonie w dniu swira to podstawa mentalnosci naszych rodakow.. a reklamy w tymze filmie sa zajedwabiste! wyciag z... :) szkorbudent... :) nic dodac, nic ujac... a co do obudowy, to cholerne ciach...! ciach ciach ciach ciach ciach!! :):) jezeli chodzi o widoczny bezsens tego tematu i obudowy zawartej w nim to stwierdzam, ze do dzialu modyfikacje sie on nei nadaje... MODYFIKACJA - modyfikacja nazywamy wklad uzytkownika w zmiane wygladu! UZYTKOWNIKA!! Ja tu swoim bystrym okiem wkladu nie dostrzegam... Ma ktos latarke lub flare? <_<

Edytowane przez Cherry86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi