Skocz do zawartości
chyzer

Pomóżcie,ktorego Lcd?samsung 730bf 17",benq Fp71e+

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda Samsung lezy u mnie w pokoju w pudelku, jeszcze nie testowany ale moge poradzic ci to : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13875

Nie powiedziales do czego ma byc ten monitor ale do jakich by nie byl ten neovo spelni twoje oczekiwania, co prawda podczas ogladania filmow widac to co na kazdym LCD ( rozmycie, plamke nie wiem jak to nazwac ) ale podczas grania nie wystepuja efekty uboczne :)

PS: GTA:SA w 1280x1024 i Homeworld2 wygladaja przepieknie i to bez snuzenia, poswiaty i innych minusow paneli LCD.

powiem wiecej sprzedaje swojego samsunga 795DF (CRT ;) ) i kupuje sobie noveo, moze byc jakas lepsza rekomendacja od zapalonego posiadacza CRt ktory przesiada sie na LCD ;) )))

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buu, ten Neovo ma tragiczne kąty widzenia (130°/140°) :blink:

Lepiej kupić Samsunga 173p+

1574408[/snapback]

Potwierdzam, nie chce mi się po raz kolejny rozwodzić nad tym tematem :-P

Prawda jest taka że jest on bezkonkurencyjny na rynku LCD 17" (dla czego? poszperaj na forum a sie dowiesz) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buu, ten Neovo ma tragiczne kąty widzenia (130°/140°) :blink:

Potwierdzam, nie chce mi się po raz kolejny rozwodzić nad tym tematem :-P

Prawda jest taka że jest on bezkonkurencyjny na rynku LCD 17" (dla czego? poszperaj na forum a sie dowiesz) :)

1575278[/snapback]

sprawdzales jak naprawde sie sprawuje?

Powiem tak moze i ma ale co z tego ? jezeli ty masz go uzywac to patrzysz sie na wprost w monitor ;)

PS: jak bede mial prad to sprawdze teo samsunga, ale jak na niego patrzylem u kumpla w sklepie to kiepsko sie prezentuje , moze nie chodzi o to jak wyglada ale co generuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzales jak naprawde sie sprawuje?

Powiem tak moze i ma ale co z tego ? jezeli ty masz go uzywac to patrzysz sie na wprost w monitor ;)

Jednak jakieś doświadczenia z małymi kątami widzenia mam i wiem co mówię :)

Tymczasowo pracuję na pożyczonym LCD Belinei (matryce LG, Samsunga itp) 101710, posiada on niskie kąty widzenia (150°/135°) i jest to uciążliwe nawet jak siedzisz przed monitorem. Wystarczy choć trochę odchylić głowę lub przesunąć się na krześle i obraz na drugim końcu matrycy zmienia się kolor (rozjaśnia się). <_<

Jak będę kupował monitor to TYLKO z dużymi kątami widzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shog teraz siezde przed neovo E17A i samsungiem 910T, i przyznam szczerze ze kat widzenia samsung ma o wiele lepszy. W neovo kat widzenia "denerwowal" mnie tylko w plaszczyznie pionowej, jak lezalem w lozku i ogladalem jakis film, tak na codzien w pracy takiego efektu nie uswiadczysz. Co do samsunga, za malo na nim pracuje aby powiezdiec cos wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sry ale cos przez 2 tyg mi twego nie dzialal, nie wiem czemu. Juz mialem kupowac sm730bf , ale naszczeście poje..b..y z "awansu" powiedzieli ze go nie maja na magazynie, a dzien wczesniej mialem z nimi podpisywac umowe zeby go wziac na raty... Teraz mam gdzies te raty mialo byc 0% , a wyszlo by 240zl odsetek. Gdzie indziej nawet do 300... pozbieram troche i wezne za kesz. Po przeczytaniu waszych opini z innego tematu na forum jednak zakupie tego 173p+ ;] DZIEKi;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi