Skocz do zawartości
JM7

Ram W Hp Pavilion

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Mam 4 pytanka...kupiłem ostatnio hp paviliona zv5372ea...ma 512 ram...z czego 128 przydzielane jest grafice...i tu pierwsze pytanie...jeżeli zmniejszę w biosie przydział ramu grafice to zwiększy mi się ram, tak?? (bo obecnie pokazuje mi 384)...

No i 2 pytanie...aida pokazuje mi że sa 2 kości po 256...SDRAM PC2700 (166 MHz)...i tutaj własnie drugie pytanie bo wydawało mi się że powinno być 333 a nie 166...nie wiem czemu tak aida pokazuje??

No i trzecie pytanie...gdybym chciał dokupić pamięć (chociaż nie będę chyba tego na razie robić bo lapik śmiga ładnie :) , no i chyba sa tylko 2 gniazda pamięci...już zajęte...no ale nigdy nie wiadomo może...) to jaką musiałbym kupić i gdzie byłoby najkorzystniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 4 pytanka...kupiłem ostatnio hp paviliona zv5372ea...ma 512 ram...z czego 128 przydzielane jest grafice...i tu pierwsze pytanie...jeżeli zmniejszę w biosie przydział ramu grafice to zwiększy mi się ram, tak??

1562650[/snapback]

Dokładnie tak.

No i 2 pytanie...aida pokazuje mi że sa 2 kości po 256...SDRAM PC2700 (166 MHz)...i tutaj własnie drugie pytanie bo wydawało mi się że powinno być 333 a nie 166...nie wiem czemu tak aida pokazuje??

1562650[/snapback]

Jako, że to DDR, to 166 MHz x 2 ~= 333 MHz, czyli masz oczywiście kostki 333 MHz.

No i trzecie pytanie...gdybym chciał dokupić pamięć (chociaż nie będę chyba tego na razie robić bo lapik śmiga ładnie :) , no i chyba sa tylko 2 gniazda pamięci...już zajęte...no ale nigdy nie wiadomo może...) to jaką musiałbym kupić i gdzie byłoby najkorzystniej...

1562650[/snapback]

Masz dwa sloty i dwa są już zajęte. Więc aby zwiększyć ilość pamięci musisz wymienić jedną lub dwie kostki na większe. Musisz kupić pamięć min. 333Mhz, jeśli kupisz szybszą, to i tak będzie pracowała na 333MHz.

Najtaniej to chyba na allegro można znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi