turzol Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Na moim Gf4 przy graniu np. w MOH przy obracaniu postacią na ścianach, budynkach i in. wystęują takie załamania ekranu. Wygląda to brzydko!!! Czy nie wiecie co na to poradzić? Detale wszystkie na max+detonator 29.20, v-sync off Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Na moim Gf4 przy graniu np. w MOH przy obracaniu postacią na ścianach, budynkach i in. wystęują takie załamania ekranu. Wygląda to brzydko!!! Czy nie wiecie co na to poradzić? Detale wszystkie na max+detonator 29.20, v-sync offZałamania ekranu - masz na myśli takie ząbki ? Jeżeli tak to jest to spowodowane wieloma czynnikami : - stery, - silnik gry, - sam chipset grafy, - przetaktowanie grafy, - itp. I przewaznie w grach na engine q3 tak sie dzieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Nie, nie wiem o co ci chodzi, ząbki można wygładzić Anti-analisingiem. U mnie występują takie załamania grafiki. Monitor 15'' Sony SX 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Nie, nie wiem o co ci chodzi, ząbki można wygładzić Anti-analisingiem. U mnie występują takie załamania grafiki. Monitor 15'' Sony SX 100 Haha, ale ja nie mowie o ząbkach tych od rozdz. :P Mowie o ząbkach na pół sciany (np. budynku) Tak sie dzieje przy nakladaniu sie textur i jest to w wiekszosci przypadkow blad silnika gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 No właśnie o to mi chodzi... :D Czy da się coś z tym zrobić? aha jeszcze jedno: czy muszę instalować na nowo system, jeżeli zmieniam kartę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_TP Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Eeee.. a nie chodzi tu o to ze sie obraz w paru miejscach tnie? Jest przesuniety lekko stad te zabki.. zalacz moze V-Sync.. i sproboj teraz sie obrocic. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Eeee.. a nie chodzi tu o to ze sie obraz w paru miejscach tnie? Jest przesuniety lekko stad te zabki.. zalacz moze V-Sync.. i sproboj teraz sie obrocic. :)Martin moze miec racje z tym vsync. Ale pamietaj zebys wlaczyl vsync od opengl bo to silnik q3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 aha jeszcze jedno: czy muszę instalować na nowo system, jeżeli zmieniam kartę? Nie trzeba przeinstalowywac windozy. Mozesz jednak przeinstalowac DirectX. sprobuj z Vsync jak radzili inni . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...