Yorkus Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Mam płyte Asus P2B-F i celerona 900 , przejsciówke Solteka . Podkreciłem tego celerona na 1200 ( 9*133) mam BOX-owy coler intela , temperatura max 42 stopnie przy napieciu 2.1V , wszystko dziala stabilnie . Wiec spróbowalem na magistrali 140 ( 9*140 = 1260 ) , zwiekszylem napiecie do 2.4 V , no i fajnie Win98 odpalil , ale po 3 min zawias , temp nie przekracza 42 stopni , niestety nie mam na płycie mozliwosci ustawienia AGP na 1/2 wiec dziala na ustawieniu 2/3 = 93 1/3 Mhz . Dlaczego sie zawiesza ??? jezeli procesor sie nie grzeje ???? zwiekszac napiecie ? czy grafika nie wytrzymuje ? do ilu mozna zwiekszyc napiecie by nie spalic procesora ? moze z colerem cos nietak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 jaka grafika, prawdobodobnie to jest wina grafy, czytalem zeby cooperminom nie dawc wiekzego napiecia niz 2.1 ale no prosz emamy kaskadera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 mozliwe ze to przez pamieci na fsb 140 juz nie wyrabiaja moze tez nie wyrabiac cpu/pci co jeszcze agp raczej sie nie powinno kopac temp dobra jest i niska - ale napiecie to dales niezle ja bym na 2.1V jak juz na max jechal - zaloz wodne jak masz taka mozliwosc i napiecie 2.2V jak masz takie w biosie ale duzo wiecej juz nie wycisniesz z tego celqa i tak dobrze sie przekrecil :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...