Skocz do zawartości
nvidia

Problem Z Geforce 5200

Rekomendowane odpowiedzi

przez ostatnie miesiace uzywalem karty graficznej geforce 2 64mb AGP x4 wczoraj dostalem karte geforce 5200 montuje ja w komputerze i odrazu wlanczam counter strike source mialem bardzo duzo fps gra smigala na calkiem niezlych detalach i rozdzielczosci

jednak co pewien czas byly 2-4 sekundowe scinki i bardzo drobne artefakty (prawie nie zauwazalne ale jednak byly) i wtedy przypomnialem sobie ze nie zmienilem opcji w biosie dostosowanych do starej karty graficznej . no wiec wchodze od bisu ustawiam ze karta ma 128mb pamieci i ze jest agp x8 wlanczam ponownie gre i znowu to samo zmoenienie tych funkcji nic nie dalo :mur: :mur: (no moze bylo troch fps wiecej ;) ) :( Nie wiem co robic nie mam wiecej pomyslow sterowniki mam najnowsze ze strony nvidia pl probowalem na starszych nic nie dalo . Jak myslicie co jest nie tak i jak mozna to naprawic, a moze to wina karty . moj sprzet jest w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... pierw zrób format. Próbowałeś wyłączyć fast-writing w biosie ? Można jeszcze wyłączyć side band adressing (w rivaturner i także w zakładce Ustawienia AGP). Z tego co mi się wydaje w biosie nie zaznaczasz (ustawiasz) ile karta ma pamięci, tylko ustawiasz ilość pamięci Ram dostępnej dla AGP, czyli jeśli masz (w twym przypadku) 512 DDR i ustawisz 256 Ramu dla AGP, wtedy komputer jest mniej wydajny. Aaaa spróbuj jeszcze zainstalować jakieś nowsze sterowniki do płyty głównej, sprawdź jeszcze jak działa na AGP x4...

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... pierw zrób format. Próbowałeś wyłączyć fast-writing w biosie ? Można jeszcze wyłączyć side band adressing (w rivaturner i także w zakładce Ustawienia AGP). Z tego co mi się wydaje w biosie nie zaznaczasz (ustawiasz) ile karta ma pamięci, tylko ustawiasz ilość pamięci Ram dostępnej dla AGP, czyli jeśli masz (w twym przypadku) 512 DDR i ustawisz 256 Ramu dla AGP, wtedy komputer jest mniej wydajny. Aaaa spróbuj jeszcze zainstalować jakieś nowsze sterowniki do płyty głównej, sprawdź jeszcze jak działa na AGP x4...

1563260[/snapback]

probowalem wylaczyc fast writing formatu nie bede robil bo ta karte mam tylko na tydzien pozyczonom od wujka ktory ma sklep komputerowy ;) Sprawdzalem jak dziala na AGP x4 (to samo) i mam najnowsze stery do plyty. nie weim tylko co to jest ten side band adressing ... dzieki wielkie za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi