CrazyTomHero Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 ale gdy ma przepustowosc rzedu 2.6 GB to chyba jest cos nie tak. i cos z tym powinni zrobic . - nowe kosci ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Ja kupiłem pamięatki oznaczone jako PC333MHz, ale tak naprawdę to 266MHz (TCBO). W poniedziałek wymieniam je na Kingstona PC333MHz, bo tych Samsungów TCB3 cos nie mogę znaleźć. Chyba, że wezmę Samsunga: M368L3223DTM-CB3 - według oznaczeń też na 6ns pamięci - jak Kingston. Co byście polecili? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Varrol - www.malibupc.pl => Samsung TCB3 za 315 zł Jakieś pytania ? :mrgreen: Wczoraj gaz kupił. Przy max. timingach idą na 354MHz bodajże, ale przy SPD idą bodajże na 384MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 mialem wczesniej kingstony pc 266 i ich wydajnosc wynosila (O/C) 2.8 - juz nie pamietam przy ilu mhz ... ale polecam - samo krecenie nic nie znaczy liczy sie jeszcze WYDAJNOSC !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Varrol - www.malibupc.pl => Samsung TCB3 za 315 zł Jakieś pytania ? :mrgreen: Wczoraj gaz kupił. Przy max. timingach idą na 354MHz bodajże, ale przy SPD idą bodajże na 384MHz. To coś cienko, bo ja mam TCBO i idą na CL2 2-2-5 na 333MHz, a więcej nie sprawdzałem - tylko mam wrażenie, że przy tych prędkościach wywalają błędy. Wszystko fajnie, tylko, że nie ma ich w cenniku - w sklepie, czy na giełdzie kupił? Ale, co myślicie - kupić 6ns Samsungi, czy Kingstony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Kupilem w siedzibie firmy za 315zl. Mialem w reku juz dwie kosci TCB3 i pierwsza chodzila na 2-2-5 354/380 by SPD Drugie bardzo podobnie 350 na2-2-5 a by SPD nawet 390 z vmem2,7. Varrol obecnie - Kingstony 390zl a Samsungi 315zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Kupilem w siedzibie firmy za 315zl. Mialem w reku juz dwie kosci TCB3 i pierwsza chodzila na 2-2-5 354/380 by SPD Drugie bardzo podobnie 350 na2-2-5 a by SPD nawet 390 z vmem2,7. Varrol obecnie - Kingstony 390zl a Samsungi 315zl a jaka maja przepustowosc te samsungi za 315 zl (na 354 na max timmingach; i na 380~390) ???? bo mnie bardziej to interesuje niz tam taktowanie... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Przy 390mhz by SPD IntALU- 2794MB/s FloatFPU - 2810MB/s przy 354mhz + 2-2-5 IntALU- 2694MB/s FloatFPU - 2710MB/s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Varrol no co ty gadasz? Jak byłem na giełdzie w październiku to na 5 stoisk w 4 mieli dokładnie te same Samsungi. Po sklepach nie latałem. Moja wydajność przy max timingach i 348MHz w SiSoft 2003 2020/1970 - coś koło tego bo znowu wale z pamięci (tej ludzkiej ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Więc TCB3 im się skończyły :( Mają mieć podobno we wtorek z hurtowni. Narazie mam TCB3 na DDR333 i ustawienia SPD => nie wywalają błędów. Więcej nie sprawdziłem bo przed sekundą wróciłem. Ale na 333MHz nie idą przy max. timingach więc odpada. Mogę jeszcze kupić Kinstony z dopłatą. Szczegóły nt. Kingstonów tutaj: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=14662 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Przy 390mhz by SPD IntALU- 2794MB/s FloatFPU - 2810MB/s przy 354mhz + 2-2-5 IntALU- 2694MB/s FloatFPU - 2710MB/s dzieki temu juz wiem ze nie kupie kolejnej kosci Samsunga ale kingstona !!! THX... jakos Kingston ma bardziej wydajne kosci niz Samsung - z tego wynika ze samsung ma "Puste" MHz ,a nie tak jak Kingston. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Kingstone z kośćmi Samsunga :lol: Mam 128 Kinstone`a, ale z pamięcią Nanya. 266@314MHz stable. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 No to ja już motyla noga nie wiem co robić. Mam Elixiry PC266 które działają na 150 na 2-5-2 2 na 2.5V na wyżej nawet na 2.7 nie działają nawet na 151MHz z max timingami. Winna jest tu chyba płyta. I kurdde chciałem kupić Samsungi żebym mógł te 190 na max timingach wyciągnąć. A tu lipa widze że nie zmienie pamięci. Tylko najpierw płyte może na Abita KX7 -333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Samsungi TCB3 są dwie wersje: - K4H560838C - M368L3223DTM To znaczy, jest więcej, ale te znalazłem w w sklepie. Pierwsze są 7ns, a drugie 6ns, z tego by wynikało, że będą się lepeiej kręcić. Są jeszcze Kingstony 6ns, które kosztują podobnie, co Samsungi 6ns. Nie chodzi mi o to, żeby kupić tańsze, bo moge nawet troche dołożyć, żeby mieć lepsze. Lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> droższe 6ns (Samsung, czy Kingston?), czy tańsze 7ns Samsunga? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 No to ja już motyla noga nie wiem co robić. Mam Elixiry PC266 które działają na 150 na 2-5-2 2 na 2.5V na wyżej nawet na 2.7 nie działają nawet na 151MHz z max timingami. Winna jest tu chyba płyta. I kurdde chciałem kupić Samsungi żebym mógł te 190 na max timingach wyciągnąć. A tu lipa widze że nie zmienie pamięci. Tylko najpierw płyte może na Abita KX7 -333 U mnei taka sama zmiana Ja w przyszłym tygodniu powinienem mieć tegoż Abita a do niego mam już w domciu nanye 256 mb ddr333 A zmieniłem dlategoz bo od wtedy co żem głupotę zrobił (nie chce mi siępisać jaką ale kto bywa często wie co :D ) to ni miałem płyty i pamięci ... Zobaczymy na ile teraz mój dureń poleci Jak poniżej 170 to mu chyba łeb ukręcę :twisted: Będzie albo 170x7 albo jak pamiątki wytrzymają 180x6,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Kupiłem jednak Kingstona na Winbondach 6ns. Jedyne co moge na razie powiedzie, to to, że działają :lol: Gdzieś słyszałem, ża na kible też mówi się kingstony (chyba w bajce o szalonym Jacku) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 kingstone to kibel na jachcie (z doswiadczenia wiem ze malo sie z niego korzysta czesciej tylek za burta) mi by sie przydala jakas kosc sdramu zeby dzies na 166-180 chodzila to byloby cosik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Więc ruszyłem w końcu d.u.p.ę po te pamięci co na mnie w serwisie już prawie miesiac czekały. I co? Jednostronna TCB3. Spisane z kostki. Samsung 229 K4H560838D-TCB3 Więc narazie uruchomiłem na niej kompa przy max. timingach i CL2 na 333MHz więc jest już lepiej 8) Biorę się za testy. Dyskietka z memtest86 wlasnie skonczyla sie robic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 No i d.u.p.a. Max. timingi i wszystko co osiągnąłem to 340MHz :( No nic. Ważne, że chodzą na 333MHz przy max. timingach. To już mnie częściowo zadowala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 No i d.u.p.a. Max. timingi i wszystko co osiągnąłem to 340MHz :( No nic. Ważne, że chodzą na 333MHz przy max. timingach. To już mnie częściowo zadowala :)to tak jak moje nanye do ok. 175 przy wszystkich ustawieniach max (włącznie z enchance for .benchmarks, etc). Pomimo że memtest wali błedami (kilkanaśnie) ja się nie poddaję. Niedługo będą miały nawiew albo radiatory i nawiew, więc powinno by lepiej. No i wygrzewam je by lepiej działały... Tyle tylko że ja wiedziałem że za dużo mam się nie spodziewać gdyż zwykle one działają na 170-180 max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 a ja sie pochwle :P mam pamieci firmowane przez siemensa na kosciac samsunga sa to zwykle pc 266 ma majgorszcych timingach dzialaja absolutnie stabilnie na 385 bez zwiekszania napiecia udawlo mi sie je nawet uruchomic na 400 bez zwiekszania napiecia jednak po godzince pracy gold memory wykazywal bledy :/ a ogole to mialem z nimi frta bo dowiedzialem sie od syna sprzedawcy ze maja takie wiec zabralem moje sdramy 256mb i pytam sie czy nie wymienil by mi za doplata na ddry a on ok i przyniosl jakis szajs a ja ze doszly mnie sluchy ze maja samsungi :)))) to on powiedzial no dobra i przyniosl te samsungi - doplacilem wtedy tylko 100 zl dzisiaj pewnie duzo wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...