mskuba1002 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Witam :-) Piszę ponieważ złożyłem sobie nową kompę i chciałem zobaczyć jej uśpione pokłady mocy ;-) Ściągnąłem sobie "Sandrę", odpalam test procka.... a tu lipa (7MFLOPS). Potem jeszcze parę innych, w tym PCMark2004 i też lipa.... :> :/ Stąd niniejszy post i pytania. Pierwsze z nich jest następujące: czy benchmark musi mieć koniecznie w swojej bazie danych info o chipach wykorzystanych jako mostki? Drugie dotyczy sprawy danych związanych z modelem płyty. O dziwo benchmarki, które nie działają podają właściwie nazwę i jej model; a niektóre z działających opisują jako nieznaną (unknown). Czy to ma jakiś wpływ na przebieg testu? ;-) Dzięki za odpowiedzi :-) Pozdrawiam Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Na logikę… na chłopski rozum… czy gra potrzebuje dokładnych danych procka, żeby działać poprawnie, czy jego mocy obliczeniowej? Benchmarki nie bazują się na danych uzyskanych co to jest za procesor tylko na tym jaką mocą obliczeniową dysponuje… Napisz jaka informacja ci wyskakuje w PC Marku gdy odmawia współpracy, bo "lipa" mało nam mówi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...