Skocz do zawartości
danrok

Dwa Profile Startowe

Rekomendowane odpowiedzi

Czy da się w windowsie zrobić dwa profile startowe dla systemu? Chodzi mi o usługi startujące z wingrozą. Mam przedpotopowy sprzęt i jak mam odpalone rózne antywirusy itd to filmów nie da sie po prostu ogladac. Chciałbym móc odpalić system bez żadnych programów autostartowych, obciązających mojego archaicznego Celeronka 667 Mhz, na płycie z Via Apollo 133. Windows to 2000, wiem, że troche za nowy jak na ten komp, ale 98 sią cały czas wieszał. Ah, jeszcze jedno, mam 128 SDRAM 100. Miałem jeszcze 256, ale to nic nie zmieniało, fakt, ze system chodził szybciej, ale filmy i tak przycinały. Z kodeków mam tylko ffdshow, AC3 i subedit playera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisałem wcześniej. Z kodeków mam tylko ffdshow, AC3 i subedit playera. Chodzi Ci o timingi? Nie wiem czy moj bios ma takie zaawansowane opcje :D w koncu to Abit VL-6 :)

Ok, timingi mam 2-3-3-6, chyba nie najgorsze. Pobawie się jeszcze Mhz i zobacze jak chodzi.

Edytowane przez danrok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

np jaki? te udma jak sie włacza? wybacz, ale nie uzywam windowsa na dzien i nie wiem gdzie sie co włącza :)

EDIT: super, avi chodza płynnie ;) dzięki za pomoc, a te UDMA mam prawdopodobnie włączone :)

EDIT2: timingi poszly na 2-2-2-6 :-) Warto sie bawić MHz na tym ramie? 100 MHz?

Edytowane przez danrok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi