danrok Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Czy da się w windowsie zrobić dwa profile startowe dla systemu? Chodzi mi o usługi startujące z wingrozą. Mam przedpotopowy sprzęt i jak mam odpalone rózne antywirusy itd to filmów nie da sie po prostu ogladac. Chciałbym móc odpalić system bez żadnych programów autostartowych, obciązających mojego archaicznego Celeronka 667 Mhz, na płycie z Via Apollo 133. Windows to 2000, wiem, że troche za nowy jak na ten komp, ale 98 sią cały czas wieszał. Ah, jeszcze jedno, mam 128 SDRAM 100. Miałem jeszcze 256, ale to nic nie zmieniało, fakt, ze system chodził szybciej, ale filmy i tak przycinały. Z kodeków mam tylko ffdshow, AC3 i subedit playera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) Jaka karta graficzna ??(to zepwne jej wina) system świeży czy nie ?? Edytowane 24 Lipca 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Karta to Riva TNT2, system świeŻy ;) Na linuxie filmy chodza płynnie i tam umiem zrobić te 2 profile, tylko, że nie są potrzebne właściwie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Jakieś codec packi instalowałeś :>? ffdshow :>? pobaw się ustawieniami w nim. W bios ustawienia pamięci zmień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) Tak jak napisałem wcześniej. Z kodeków mam tylko ffdshow, AC3 i subedit playera. Chodzi Ci o timingi? Nie wiem czy moj bios ma takie zaawansowane opcje :D w koncu to Abit VL-6 :) Ok, timingi mam 2-3-3-6, chyba nie najgorsze. Pobawie się jeszcze Mhz i zobacze jak chodzi. Edytowane 24 Lipca 2005 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Udma uaktywnij w windows ;] jakiś program :) do zmian buforów pamięci dla dysku ;] . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) np jaki? te udma jak sie włacza? wybacz, ale nie uzywam windowsa na dzien i nie wiem gdzie sie co włącza :) EDIT: super, avi chodza płynnie ;) dzięki za pomoc, a te UDMA mam prawdopodobnie włączone :) EDIT2: timingi poszly na 2-2-2-6 :-) Warto sie bawić MHz na tym ramie? 100 MHz? Edytowane 24 Lipca 2005 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...