timmon24 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 jestem uzytkownikiem lokalnej sieci LAN osiedlówki. Na umówie z firmą udostepniajacą dostep do internetu mam zewnetrzne IP.Jakiś czasem temu administrator zlikwidował moje zewnętrzne IP ale co dziwne zlikwidował ale nie wszystkim z naszego osiedla !! Dzwoniłem do niego i on mówi że to nie od niego zależy kiedy właczą zewn IP to pytanie od kogo ??Mówie mu że wyjątki niektóre na naszym osiedlu mają zewn IP a on na to Podaj ulice no i poodaje ON: nie nie tutaj jeszcze nie bedzie zewn IP to nei odemnie zależy... Firma ta wprowadza wszelkie zmiany w sieci nawet nie informując o tym swoich użytkowników. no chyba ze jesli chodzi o podwyższenie abonamentu to tak ... Pytanie do was czy wy mieliście z czymś takim do czymienia ? :? Czy to jest łamanie prawa ,po dłuższym czasie zaczelo mnei to zastanawiać więc napisałem na tym forum pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Jeśli w umowie pisze , że dostawca zapewnia zewnętrzne IP to ewidentnie nie wywiązuje się z umowy , jeśli zmienia regulamin świadczenia usługi po zawarciu umowy to też robi to niezgodnie z prawem. Skoro administrator tak olewająco do was podchodzi to raczej u niego nic nie wywalczysz , możesz zerwać umowe , albo próbowac interweniować u ochrony konsumentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 W umowie masz napisane że przysługuje ci zew ip ?? Jeśli tak to złamał umowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 mozesz go pozwac do sadu :> ze np trzymasz serwer ktory nie dziala gdy nie masz zewnetrznego ip czyli nie zarabia a niesie straty [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Tam do konsumenta za dużo czasu stracisz, poszukaj prawnika 100 złoty na wstępie zapłacisz. Napisze Ci pismo, wyślesz gdzie trzeba ksero, sam ze swoim do sądu idz (prawnik Ci prawde powie gdzie co i jak). Naświetl sprawe na forum publicznym sieci, dzwoń, będą cie olewać. Pismo z sądu przyjdzie, sprawa polubownie sie skonczy. Ip zewnetrzne sprzedali twoje, łatwa kasa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 tak na umowie mam zewnetrzne IP (również zapisany jego adres ) A nie chce się bawic w sądy itp... Najgorsze jest to że samo żałożenie neta kosztowało ponad 500zł jakieś 4-5 lat temu to było .Gdybym zrezygnował wszystko to stracone. Zastanawiam się nad zmianą na chello użytkownicy którzy maja najtańsza wersje neo 128 kbs radzili mi abym jednak zmienił na chello. Musze zasięgnąc więcej informacji na ten temat .Zalezy mi również na tym aby programy p2p w miare znośnie działały . Mój administrator poblokował wszystko co się dało w tym zewn IP (niektórym zaznaczam niektórym użytkowniką mojej sieci ) a na wewn IP równiez mozna zapomnieć o p2p bo porty poblokowane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-weS- Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 Bierz Chello ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 musze poszukać wiecej informacji na temat chello szukałem na forum sle nie znalazłem nic . Mysle o stronie www.chello.pl pewnei cos takiego jest ale i tak wole zasięgnąć informacji od ludzi z forum .moze cos znajde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 a ja bym jeszcze dla zabawy posądzil sie z tymi palantami , moze sie kiedys nauczą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 mozesz sprobowac napisac do niego pismo w takim bardzo uzedowym stylu ze lamie umowe itd ze lamie pragrafy nr.. i ze jesli nie zmieni swojego postepowania idziesz do sadu najlepiej jak bys poszedl do rzecznika konsumetow ktory jest darmowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...