Skocz do zawartości
Harner

Pentagram Freezone

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka jest różnica w wydajności pomiędzy zestawami Pentagram Freezone QV-100 AlCu+ ,a Pentagram Freezone QVC-100 Cu+ ?? Bo cenowo ten pierwszy jest prawie o połowę tańszy :) . Mam aktualnie procesor Athlon XP 1700+, ale w niedalekiej przyszłości planuje zakup 2800+, a może nawet 3000+. Czy opłaca się zbierać na ten drógi, czy może bardziej kupić pierwszy (bo tyle kasy już mam) i przyspieszyć zakup nowego proca??

Aha i tak przy okazji- o co chodzi w tym maksymalnym taktowaniu? Pisze że dla socket A wynosi ono 2200 MHz, a co się stanie jak będzie większe??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOja rada:

1)Kup tego tańszego pentagrama.

2)Jesli jestes samobójcą lub śpisz na pieniądzach to kup nowego proca i jeszcze go podkręć tak samo jak grafe...

3)Jesli nie chcesz poczuć kiedyś wydobywającego sie smrodu z PSU to POPROSTU NAJPIERW KUP NOWY ZASILACZ :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup tego tańszego.

I tak jak mówił _Platinium_ koniecznie wymień zasilator... 300W to za mało dla takiego sprzętu. Przynajmniej Modecom 350 GTF!

1564302[/snapback]

Jezeli chodzi o zasilacz to zdecydowanie wymiata Fortron 300-60GTP sa na allegro za 60zl :wink: Nic nie moze sie rozwnac z tym zasilaczem w przedziale cenowym do 130-150zl, realna moc to 390W, aktywne PFC, 1 wolny wentylek i nieskazitelna cisza. Jedyna wada ze to nie sa nowki (ktore kosztowalyby u nas krocie) i mozna trafic jakis gorzej naprawiony egzemplarz.

Modecomy to fortrony, ale z nalepka modecom i nowe, dlatego drogie. U mnie ww fortron ciagnie kreconego proca i 6800 bez zajakniecia. A jezeli masz wiecej kasy to FSP550-60PLN (ale sprzedawany na allegro jako Modecom) za okolo 200zl mozna dostac. Sam taki chcialem, ale puki co chyba nie mam takiej koniecznosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak troszkę sie zapędziłem. Najpierw w takim razie zbieram na zasilacz :). Poczytam, poprzeglądam, nazbieram i kupię :). Narazie myslę o jakimś Chieftecu tańszym.

Aha muszę zmienić sygnaturkę, bo po formacie mam na graficznej standardowe 300/550.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi