vitucky Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Mam następujący problem z napędem QSI SDW-082. Mianowicie w XP Home mam przy napedzie w menadzerze urzadzen wykrzyknik i przez to brak napedu w systemie.Po odinstalowaniu napedu i ponownym znajdowaniu sprzetu pisze ze nie mozna bylo zainstalowac sterownika.Naped prawidlowo bootuje plyty i prawidlowo dziala w DOS. Nie mam pojecia o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) http://mega.ist.utl.pt/~cfao/QSI-SDW-082-LX43.zip i po problemie:) (updated DVD firmware, highly recommended) z tej strony: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2315 Edytowane 24 Lipca 2005 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trialman Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 A czy wie ktos moze gdzie znajde update biosu do nagrywarki do Acera TravelMate 4102 WLMI? (?Slimtype DVDRW SOSW-833S?) Moj ma problemy z nagrywaniem plyt DVD-RW, niby nagra, ale potem nie potrafi go odczytac - czyta pierwsze pare mega, potem twierdzi ze plikow nie ma. Podejrzewam, ze moze byc to wina biosu nagrywarki. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybul Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 a jakieś dupne te nagrywarki dvd w tych Acerach, każdy ma z nimi problem :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 u mnie problemem byl system,cos mu sie powalilo.Po przeinstalowaniu wszystko jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gskaruz Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Ja z kolei mam problem z odtwarzaniem zwykłych płyt DVD - czyta je bardzo wolno. W systemie ustawiony jest Tryb PIO (pomimo ustawienia "DMA jeśłi dostępne"). Dla dysku ustawia się automatycznie Ultra DMA 5. Próbowałem zainstalować poprawkę spod linku http://mega.ist.utl.pt/~cfao/QSI-SDW-082-LX43.zip ale wyrzuca mi błąd "Error 911". Nagrywanie płyt przebiega również wolno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Nagrywanie płyt przebiega również wolno. 1583984[/snapback] z tym nagrywaniem wolno plyt tez myslalem,ze mam problem ALE to zalezy od nosnika!!-- niby jedna i druga plyta DVD+ zapisuje x8 ale na tej pierwszej idzie max 4 a na drugiej 8 i nie ma tu zaleznosci od ceny:) Dlatego teraz kupuje sprawdzone nosniki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gskaruz Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 z tym nagrywaniem wolno plyt tez myslalem,ze mam problem ALE to zalezy od nosnika!!-- niby jedna i druga plyta DVD+ zapisuje x8 ale na tej pierwszej idzie max 4 a na drugiej 8 i nie ma tu zaleznosci od ceny:) To może inaczej... czy jest jakiś sprawdzony sposób na tę nagrywarkę? Zmiana firmware'u u mnie nie działa. Wymiana na taki sam model pewnie niewiele da, czy komuś udało się wymienić na innego producenta? Czy da się oddać sam napęd w sklepie gdzie się kupowało czy trzeba jeździć do autoryzowanego serwisu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trialman Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) @gskaruz FAKT, ta poprawka nie dziala. Mi pisze, ze nie rozpoznano urzadzenia. Moze ktos znalazl jakis dzialajacy firmware? Pozdrawiam! trial. Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez trialman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...