Skocz do zawartości
poca

Problem w z formatem w XP

Rekomendowane odpowiedzi

Uruchomiłem czystego dosa z dyskietki z Win Me. Z formatowałem wszystkie dyski... prawie wszystkie. Wpisuje format c:, dosek foramtuje. Resteruje kompa, patrze, a tu TAKIE jajo. Dysk "C" nieruszony. Ale za to sformatowany "D". Co jest kurde!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie udało. Robiłem wcześniej już tak jak mówicie. Ale o tam sobie ładuje jakieś pliki (niebieski ekran) np: ładuje debugera jądra. Później pokazuje się czrany ekran z kursorem (takim do pisania) i zwiecha. Chciałem go zostawić na dłurzej w takim stanie ale nic się stało. Także jestem w kropce. Może mam zrąbaną winde...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byc moze zobaczyles to co kiedys ja: dyskietka startowa zrobila sobie RAMdysk i to on dostal litere C:. Alez mialem chwile stresu  :lol: 

Przeszukaj (sprawdzajac zawartosc: dir) inne widoczne napedy - Twoj oryginalny C: jest pewnie gdzies dalej.

Mozliwe, ale RAMdysk tworzy się z regóły na ostatniej wolnej literze np. E:, F:, etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byc moze zobaczyles to co kiedys ja: dyskietka startowa zrobila sobie RAMdysk i to on dostal litere C:. Alez mialem chwile stresu  :lol: 

Przeszukaj (sprawdzajac zawartosc: dir) inne widoczne napedy - Twoj oryginalny C: jest pewnie gdzies dalej.

Mozliwe, ale RAMdysk tworzy się z regóły na ostatniej wolnej literze np. E:, F:, etc.

Nie bede sie upieral, ale niech sobie kolega sprawdzi "just in case". :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RAMDrive zrobił mi się na dysku G:, a Win mam na c:. Ale jak pisze format c:, to on formatuje, ale Windows wciąż jest. A jak chcę G: to mówi mi delikatnie mówiąc żebym się odpi.... Wpisuje dir, ale co to ma dać. W rzeczywistości mam dyski c, d, e, f, g oraz DVD na h:, a nagrywara na I:. Wpisywałem dalsze litery ale pisało że nie mam takiego dysku!!

:evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi