angel554 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Witam! Mam problemik. Moja płyta z nForce 4 SLI ma wbudowanego firewalla z nVidii. Zainstalowałem go i jest wszystko OK - ale nie mam pojęcia jak zrobić żeby drugi komp który ma udostępnione połączenie internetowego właśnie z mojego działał. Zwykle w każdym firewallu dodawałem IP tego drugiego kompa i działał internet na nim lecz teraz nie wiem co zrobić :( Bardzo proszę o odpowiedź. Może ma ktoś nVidia firewall i mi pomoże??? :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Witam. Przepraszam, ale nie mam odpowiedzi dla ciebie. Chciałbym się tylko podpisać do tematu z inny m problemem - może ty mi pomożesz. Otóż mam EPOXA 9NDA3-J(nForce3) również z wbudowanym firewallem nVidii. Lecz brakuje mi pewnej opcji w jego konfiguracji, a mianowicie opcji IAM, która wyświetla okna dialogowe, gdy nowy program chce się połączyć z internetem i przypisuje mu odpowiednie prawa. W manualu napisane było, iż tą opcję można uaktywnić wchodząc w menu Application: Tylko, że u mnie nie ma takiego menu :/ Próbowałem instalować najnowszą wersję firewalla jak i starsze, lecz w żadnej nie ma tej opcji. Wiesz może jak ją uaktywnić? Z góry dzięki i pozdrawiam, Cebix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Ściągnij najnowsze stery nForce ze stronki nvidii. Gdy instalator zapyta czy chcesz zainstalować narzędzia do sieci - wybierz TAK i masz najnowszy program do firewalla. Ja tak zrobiłem i każdy program pyta się czy może mieć dostęp do netu. - A czy ktoś pomoże z moim problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...