Skocz do zawartości
angel554

Nvidia Firewall - A Udostępnianie Połączenia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problemik.

Moja płyta z nForce 4 SLI ma wbudowanego firewalla z nVidii. Zainstalowałem go i jest wszystko OK - ale nie mam pojęcia jak zrobić żeby drugi komp który ma udostępnione połączenie internetowego właśnie z mojego działał. Zwykle w każdym firewallu dodawałem IP tego drugiego kompa i działał internet na nim lecz teraz nie wiem co zrobić :(

Bardzo proszę o odpowiedź.

Może ma ktoś nVidia firewall i mi pomoże??? :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Przepraszam, ale nie mam odpowiedzi dla ciebie. Chciałbym się tylko podpisać do tematu z inny m problemem - może ty mi pomożesz.

Otóż mam EPOXA 9NDA3-J(nForce3) również z wbudowanym firewallem nVidii.

Lecz brakuje mi pewnej opcji w jego konfiguracji, a mianowicie opcji IAM, która wyświetla okna dialogowe, gdy nowy program chce się połączyć z internetem i przypisuje mu odpowiednie prawa.

W manualu napisane było, iż tą opcję można uaktywnić wchodząc w menu Application:

Dołączona grafika

Tylko, że u mnie nie ma takiego menu :/

Dołączona grafika

Próbowałem instalować najnowszą wersję firewalla jak i starsze, lecz w żadnej nie ma tej opcji. Wiesz może jak ją uaktywnić?

Z góry dzięki i pozdrawiam,

Cebix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnij najnowsze stery nForce ze stronki nvidii. Gdy instalator zapyta czy chcesz zainstalować narzędzia do sieci - wybierz TAK i masz najnowszy program do firewalla.

Ja tak zrobiłem i każdy program pyta się czy może mieć dostęp do netu.

- A czy ktoś pomoże z moim problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi