quater Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 wlasnie podpiolem sobie chlodzenie wodne do kompa (na cpu, chipset plyty glownej, chipset grafiki i na dysk) i podczas wlanczania kompa (przed wykrycie dyskow i napedow) mam taki komunikat: your computer case had been opened press space to continue o co z tym chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 To znaczy mniej więcej tyle, że twoja obudowa była otwierana :D i każą Ci nacisnąć spację żeby kontynuować :lol: Widać z angielskim kiepsko??? Niektóre płyty mają taki bajer, który pozwala stwiedzić czy otwierałeś obudowę (niektóre Gigabyte bodaj). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quater Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 dzieki za zajeb... szybka odpowiedz. jednak obodowe mam otwarta caly czas, praktycznie niegdy jej nie zamykam. a plyte mam MSI KT4Ultra. nie wiedzialem ze case to po angielsku obodowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 dzieki za zajeb... szybka odpowiedz. jednak obodowe mam otwarta caly czas, praktycznie niegdy jej nie zamykam. a plyte mam MSI KT4Ultra. nie wiedzialem ze case to po angielsku obodowa ;) 1564963[/snapback] No to pewnie jakiś zonk biosa jeżeli masz budę cały czas otwartą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 tak jestem ciekaw na podstawie czego komp moze stwierdzic ze ma otwarta bude? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Niektóre obudowy mają przycisk który podłaczasz do płyty głównej. Jak masz założony bok to jest wciśniety i płyta dostaje sygnał, a jak zdejmujesz to przerywasz obieg i płyta "wie" że otwierałeś :P Może kolega przestawił coś w biosie i aktywował kontrole zamknięcia obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 ja tam nie widze sensu w montowaniu takiego przycisku/czujnika bo przeciez brak sciany obudowy nie wplywana negatywnie na prace kompa, wrecz przeciwnie (poprawcie mnie jesli sie myle) - ale to nie ja produkuje obudowy wiec pewnie sie nie znam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 To chyba bardziej chodzi, w tym pomyśle, o bezpieczeństwo, czy ktoś nie grzebał w firmowych komputerach. Takie info dla admina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...