ka73ka Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Witam, swego czasu byla potrzeba zeby zmusic karte 3coma 3C905CX-TX-M do dzialania z predkoscia 10 mega. A wiec znajomy zassal jakies oprogramowanie z netu nagral na dyskietke odpalil z niej i zmienil domysle ustawienia sieciowy tak ze od tad zawsze dzialala domyslnie na 10mega. oczywiscie z poziomu systemu operacujnego da sie ja zmusic zeby dzialala jako 100tka .... I teraz moj problem polega na tym ze nie mam zielonego pojecia co to byl za soft <lol> przekopalem troche netu i nie znalazlem nic co by jednoznaczne stwierdzalo ze jest softem ktorego szukam ;] moze ktos z was mial stycznosc z takim programem i wie jak sie nazywa ? Z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 hmmm a nie mozesz ustawić ręcznie z poziomu Windy? - właściwości połączenia/zaawansowane i Media Type na 100 fast Ethernet or smthg ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 sciagasz stery ze strony 3com'a,wypakowalujesz katalog a nasteppnie (o ile dobrze pamietam) plik opalasz z patametrem: update.exe /diagonly jakby nie dzialalo, napisz popoludniu na priv to dokladnie okresle co i jak pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ka73ka Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Myszaqu: Nie uzywam tylko windy i jak bys nie doczytal jestem w stanie tak zrobic, ale to nie ma wiekszego sensu. Bulsky: Bardzo dziekuje, to w prawdzie nie byly sterowniki tylko program diagnostyczny ale chwycilem trop i wiedzialem wreszcie czego szukac B) Mam nadzieje ze ten program diagnostyczny zmienia ustawienia w pamieci karty a nie znowu na sile w widnowsie, ale wyglada ze w pamieci, pozniej jeszcze sprawdze na OpenBSD czy lyknal. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...