Fudoshin Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 hmm karimata mowisz... musze sprobowac! :) ale ogolnie pomysl nie jest zly! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Na dodatek nie mój. Tylko jaki klej polecacie? Benek coś pisał o kleju montazowym wodnym (firmy Tytan). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 8) sa takei maty z poramidkami ale to musisz jush fachowcow popytać jaka dokładnie ale to jush $$$$$$$ i to na serio drokie :cry: :cry: ale jak masz dośc $$$ to smaiłasno :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 12 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2002 Pół godzinki roboty i mam karimate w kompie. Wyłożyłem przód i boki. Góry jeszcze nie. Narazie nie kleiłem bo nie mam czym, ale wszystko dolega do obudowy. Efekt jest niezły. Tylko, że dużo hałasu mi tyłem kompa wychodzi. Myśle jednak, że z matami dzwiękochłonnymi będzie jeszcze lepiej. Pogram z godzinke i zobacze jak z temperaturą. Docelowo bedę miał tak komp złożony tylko dojdzie 80*80 wyciąg górą i wlot 80*80 z boku więc z temp. powinno być w przyszłości lepiej.... Może jeszcze dziś skrobne coś jak z temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Ja do klejenia mat z komputronika stsowałem Bostik taki przezroczysty klej na bazie silikonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 A więc po 10 minutowym treningu w Rally Champ. Extreme i 45min wygrzewaniu w loopie 3DMarka2001 SE stwierdzam, że mam temp. w budzie 34, a na procku 35. Różnica 2-3C w stosunku do całkowicie zdjętej obudowy i praktycznie brak różnicy do obudowy bez karimaty. Ale i tak jest trochę głośno, a to za sprawą Coolmasterka na P4 (taki sobie 4500obr/min). Zostanie niedługo zdławiony FANMATE'm za 15zł. Jutro pokleje trochę budę i dopasuje górną cześć przedniej obudowy. No i czekam jeszcze na te maty tłumiące :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 A ja niedawno kupilem taka "cicha" obudowe. Wyglada to tak: - pod plyta gl. korek - ok. 5mm - nad plyta gabka wycieta w "dzioby" - max. ok. 5 cm - z tylu (gdzie sie tylko dalo) korek 5mm - przod: caly plastik wypelniony gabka - gora i dol: ten sam korek Oprocz tego wszystkie polaczenia elementow metalowych sa "poprawione" silikonem. W stosunku do poprzedniej obudowy (ktora mi podpadla swoim PS :twisted: ) jest duzo ciszej. Przeszkadzaja mi jeszcze sloty PCI - slysze halas odbijajacy sie od sciany za kompem - ale ich nie zalepie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Tom.O walnij screenshoty z swojego kompa jestem ciekawy jak ta bestia wyglonda tak wyciszona :lol: :lol: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 ... znajomy fizyk polecil mi oprocz korka - KARIMATE. Zrobilem probe i powiem, ze zajebiscie wytlumia... a nei podnosi tak temperatury wewnatrz jak gabka!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Gr00bY Mazur"]Na dodatek nie mój. Tylko jaki klej polecacie? Benek coś pisał o kleju montazowym wodnym (firmy Tytan).pisalem o kleju montazowym wodnym odnosnie steropianu - wodny bo nie jest na bazie rozpuszczalnika tylko wody, taki z rozpuszczalnikiem topi steropian wiec moze tez topic karimate i inne tworzywa sztuczne ten klej jest do dostania w marketach budowlanych w takiej granatowej tubie do "wyciskarki"/pistoletu (ale nie tego pistoletu co klei na goraco) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 hmmm nie wiem jak wy ale ja chcialem to zrobic wszystko tasma dwustronna, a nei klejem... moim zdaniem czysciej ladniej itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 hmmm nie wiem jak wy ale ja chcialem to zrobic wszystko tasma dwustronna, a nei klejem... moim zdaniem czysciej ladniej itp...jak to czysciej i ladniej - przeciez nie musisz wylewac "5 litrow" tego kleju tylko smarujesz obie powierzchnie ktore kleisz - a czy przykleisz na to czy na co innego to i tak nic nie bedzie widac - grunt zeby dobrze trzymalo a zeby tasmy dwustronne dobrze trzymaly to musza byc jakies konkrtene np 3M tylko dostan taka w Polsce :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 no akurat z tasma nie bede mial klopotu... :) a jak zrobie all to podesle zdjatka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 hmmm nie wiem jak wy ale ja chcialem to zrobic wszystko tasma dwustronna, a nei klejem... moim zdaniem czysciej ladniej itp...Słyszałem, że taśma dwustronna słabo trzyma przy wyższych temp od pokojowych. Pisali o tym też w Chipie... ale spróbuj i daj znać czy wszystko OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Słyszałem, że taśma dwustronna słabo trzyma przy wyższych temp od pokojowych. Pisali o tym też w Chipie... ale spróbuj i daj znać czy wszystko OK.zalezy jakie tasmy - te ogolnie dostepne sa do [gluteus maximus], ale jak juz wczesniej napisalem najlepsze tasmy dwustronne robi firma 3M tylko w Polsce ciezko je dostac :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 ... znajomy fizyk polecil mi oprocz korka - KARIMATE. Zrobilem probe i powiem, ze zajebiscie wytlumia... a nei podnosi tak temperatury wewnatrz jak gabka!!! Czyli moja starsza miał dobry pomysł :-) Tylko jeszcze jedno pytanko. Przysłali do mnie mail'a z akkus'a, żebym wysłał jeszcze raz zamowienie bo nie miałem włączonych ciasteczek (cookies). Zamawiać kurde te maty czy nie? Może lepiej kupić najpierw FANMATE'a i Artic Silver'a III ? Wie ktoś może czy duża jest różnica między karimatą, a matami wygłuszającymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 ... hmm pewnie CENA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 zostaw karimate, uszczelnij reszte silikonem, a kase wydaj na fanmate'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 ... hmm pewnie CENA :D Że cena to wiem. Ciekawe tylko na czyją niekorzyść. Bo jedna mata kosztuje 6zł x 5 to = 30zł + 10-15zł wysyłka więc max 45zł. A nie wiem ile tak karimata była warta. zostaw karimate, uszczelnij reszte silikonem, a kase wydaj na fanmate'a Dzieki. To chyba będzie nie głupi pomysł. Karimata jest zielona, więc fajnie wyglądo z czerwoną MSI :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reksio Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 hmmm nie wiem jak wy ale ja chcialem to zrobic wszystko tasma dwustronna, a nei klejem... moim zdaniem czysciej ladniej itp... jak to czysciej i ladniej - przeciez nie musisz wylewac "5 litrow" tego kleju tylko smarujesz obie powierzchnie ktore kleisz - a czy przykleisz na to czy na co innego to i tak nic nie bedzie widac - grunt zeby dobrze trzymalo a zeby tasmy dwustronne dobrze trzymaly to musza byc jakies konkrtene np 3M No nie wiem jaki problem dostac tasme 3M. W hurtowni jest tego pelno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 No nie wiem jaki problem dostac tasme 3M. W hurtowni jest tego pelno. jak, gdzie, kiedy, za ile i dlaczego tak drogo :lol: :?: BTW czy Ty mowisz o tasmach dwustronnie klejacych (pytanie kontrolne) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 ja nawet taka tasme to mam w piwnicy moowie wam warto tam czasem zagladac :D ostatnio jak tam zajzalem to znalazlem weze to wc 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gubernator Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 Jest jeszcz jeden problem :? Przecież dużo hałasu wydostaje się przez wentylatory... I co zrobić z takim zonkiem? Myślałem nad tym żeby zrobić z gąbki jakiś filter albo coś takiego. Ale niestety to zmniejszy ich wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 No to jest fakt Gubernator. Mi najwięcej wychodzi hałasu tyłem. BTW - dziś puściłem swoje Sunonki na 12V. To kufa dopiero dmucha. Jednego słabszego 1.3W puściłem na stałe na 12V bo i tak go Coolmaster zagłusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 13 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2002 a zwykła mata korkowa sie nie nadaje? jak sie dobrze orentuje ryza tego cuda w szczecinie kosztyje 18zł [rolka o grubości 2mm ale głowy nie dam] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 ja mam kompa wyciszonego 2mm korkiem na tasmie dwustronnej do montownania wykladzin i sie jak na razie juz pol roku trzyma - ekeft hmm myslalem ze bedzie lepiej... no ale coz zawsze sie znajdzie jakas szczelina ktora sie halas wydobywa a jak dodatkowo ktos ma np FOP-a to mu nawet wyciszenie wiele nie da :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 btw 3 h mnie to zeszlo i cala obudowe trzea bylo rozebrac - szczerze mowiac drugi raz nie chcialo by mi sie tego robic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 wszystko ladnie, pieknie........... ale o ile wzrasta temperaturka w obudowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 U mnie 2-3 stopnie, ale dzięki temu, że mam dobrą cyrkulacje powietrza w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 14 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2002 1-2 stopnie w obudowie, mam wentyla z boku obudowy na 7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...