Pawlik Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Obudowa to Modecom prostation. mam problem z podlaczeniem portow usb (z przodu obudowy) do plyty glownej. Ze zlacza USB w obudowie wychodzi 8 kabelkow oznaczonych + (czerwony) Port - (bialy) Port + (zielony) - (czarny) + (czerwony) Port - (bialy) Port + (zielony) - (czarny) a na plycie glownej standardowe zlacze dla dodatkowych portow (2 rzedy po 5pinow) Opisane w instrukcji jako: 1 +5V 3 USBD3- 5 USBD3+ 7 Ground 9 Ground 2 Ground 4 Ground 6 USBD2+ 8 USBD2- 10 +5V I jak to cholerstwo podłączyć? czy plyta lub urzadzenie usb moze ulec uszkodzeniu poprzez niewlasciwe podlaczenie? Druga sprawa to zasilacz - na stronie komputronika http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1807 i ModeCom przeczytałem: "PROSTATION jest wyposażony w rewelacyjnie cichy i niezawodny zasilacz ATX Hunt Key o nominalnej mocy 300W" a w domu po otwarciu obudowy okazalo sie ze zamiast niego jest jakis Feel 300W. Odwiedziłem nowa strone ModeCom juz po kupnie obudowy i... informacja o zasilaczu Hunt-Key zniknęła, zamiast tego napisali: "PROSTATION jest wyposażony w rewelacyjnie cichy i niezawodny zasilacz ATX o mocy 300W". No pięknie, obudowa kosztowała mnie 280zł, a zasilacze Feel montowane sa podobno tylko w tanszych (~150zł) obudowach ModeComa. Nie wiem czy mam teraz reklamowac obudowe i domagać się tego za co zapłaciłem czy pozostać przy tym zasilaczu (jest cichutki a poza tym juz zmontowalem caly komp) ? Mam nadzieje że Feel to nie kolejny Codegen (wlasnie dlatego zmienilem obudowe - miala byc elegancka i funkcjonalna z 300W cichym zasilaczem). Proszę posiadaczy tejze obudowy o wypowiedzenie sie. Jakie macie zasilacze i jak ten Feel sie sprawuje? Z gory dzieki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Podaj maila na prywatna wiadomosc, wysle Ci schemat. Uwazaj na podlaczenie bo mozna spalic port USB a to nie jest ciekawa opcja. Co do zasilki, ja mam zgodnie ze specyfikacja HuntKey. Ja bym sie upomnial o swoje. Za obudowe z zasilka HuntKey zaplacilem 290 zl, za Feel'a bym tyle nie dal. Kloc sie :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 nie przejmuj się tak bardzo: ja mam Prostation z HuntKeyem i uważam że ten zasilacz jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>iany. Wiatrak wyje jak cholera, musiałem go wymienić, a napięcia trzyma "średnio". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 Pajacyk: To moze cos nie tak masz z ta zasilka? U mnie nie dziala glosno (jeszcze po modzie z tylu obudowy (wycinanie kratki) prawie go nie slychac) a napiecia to 3ma swietnie, czy komp podkrecony czy nie, ciagle napiecia sa takie jakie maja byc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 20 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2002 wentylator wymieniłem a napięcia sa do strawienia, może za dużo oczekiwałem. Ale wykonanie jest bez zarzutu. Przez przypadek testowałem dosyć ostro ten zasilacz zupełnie bez chłodzenia (zapomniałem podłączyć wentylatora) i przez 2 dni chodził bez chłodzenia i wiecie że jak go w koncu dotkąłem to parzył ale działał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...